Trojročné dieťa mi rozpráva o divných snoch
moj maly ma 3 roky a vzdy mal silnu predstavivost, ale nejak sa to nikdy nevymykalo normalu. jedneho dna mi zacal rozpravat o sne, o ktorom mi rozprava kazdy den. ze ku nam domov prisiel sokol sadol si na dvdcko a kam sa pozrel, vsetko znicil. ze len on s nim bol doma a snazil sa ho vyhnat ale nedalo sa to. potom o sove, ktora ku nemu chodi na postielku a chce ist pod perinku...niekedy to hovori dost hrozivo. neboli sme ani v zoo, ani nepozera rozpravky so zvieratami, nejak specialne sa s tymito zvieratami nestretava. vecer ked ide spat tak sa boji kvoli tej sove zaspat. uz neviem co mu mam povedat,lebo staaale dokola mi o tom hovori.
@dadulajda to je asi lenfantazia. Ja ako mala som mavala strasne sny o mackach obrivskych rozmeriv a o cintorinoch, videla som samu seba ako som zahrabana pid zemou....doteraz si to pamatam a to som bola skolkarka....a detstvo som mala inak krasne, ziadne problemy...rada nan spominam....len obcas tie sny..a inak somariny sa mi snivali az pokym som neostala tehotna....teraz uz nie ;)
@dadulajda opytaj sa ho, ci sa ich boji a preco. trojrocne dieta ti to uz bude vediet povedat. a potom ho uisti, ze ked budu chciet prist nabuduce, tak im to nedovolis, zamknes dvere a zavries okno, alebo keby predsa len prisli, tak ich vyzenies metlou z izbicky🙂. u nas to pomaha..dcerky potrebuju uistenie, ze si poradime s kazdym nebezpecenstvom, z ktoreho maju strach..mozno to bude u vas nieco podobne🙂.
jaj, a este sme pred spanim zvykli vyhanat zle sny..otvorila som okno, vyhodila cez neho zly snicek a zavolala dobry, aby sa im snivalo nieco pekne..k tomu mali v postielke plysove zvieratko. tiez pomahalo🙂.
@dadulajda tiez som mavala kadejake divoke sny ako dieta, dodnes spominame, ako som v posteli revala ze mi doska (taka zabrana, aby som nekdla z postele) povedala, ze som dama.
S vlastnou dcerou takuto skusenost zatial nemam, ale asi by som skusila nejak upravit asi podvedomy strach zo sovy, ked sa mu v snoch ukazuje ako zla. Alebo vobec z dravch vtakov. Mozno nejake rozpravocky, nech vidi, ze sovy su dobre. V Ikey maju taku krasnu manusku sovu, aj synovec aj dcerka ju maju velmi radi, mozno - ako pisu baby - by bola dobra do postielky, na zahananie tej zlej.
Ak bude Tvoj syn ako ja, bude mavat pestre sny do dospelosti, ja to beriem ako dobre obohatenie zivota, ked sa mi skoro kazdu noc sniva nieco zaujimave.
@dadulajda
Existuju aj "spreje" proti priserkam, proti nocnym moram, na pekne sny. Daju sa kupit hotove, alebo si namiesas: staci voda plus par kvapiek vonneho oleja, napriklad levandule. Pred spanim postriekate spolu okolo postielky, a sova nepride... 😉
A skus vysvetlit, ze to je iba sen, ze to nie je naozaj. Ja viem, tazko sa to vyvsetluje. Syn mal raz nocnu moru, ze niekto k nam prisiel a vrtal mu jeho auta, chudacik, asi hodinu mu trvalo, kym sa ukludnil. A dlho potom este o tom rozpraval... Ja som sa mu to snazila vyvsvetlit, ze mne sa prave snivalo, ze som varila ryzu s mliekom, ze to bol iba sen. No a rano sa ma pytal, ze kde je ta ryzova kasa a bezal kontrolovat auta... Az ked ich videl, ze su v poriadku, a po dalsich 300 vysvetleniach zacal pomaly chapat...
@dadulajda skutocne velmi pomaha mat nejaku pomocku-my sme mali maleho anjelicka, ktory nosil len pekns sny 🙂
ak sa nahodou snivalo nieco zle stacilo anjelicka supnut do rucky a decka hned s usmevom aj po zlom sne zaspali.
k tej sove - nemate v rodine niekoho choreho?
prajem co najviac krasnych snov 🙂

A chodí do škôlky? Nestalo sa niečo v skolke?