icon

Uspávanie - hojdanie bábätka

leila2015
18. máj 2017

Ahojte mamičky,
Prosim o skúsenosti tie, ktore ste boli v podobnej situácii ako ja - mam 8 týždňovú dcérku, narodila sa o 3 tyzdne pred termínom. Je velmi kontaktná, stale by chcela byt na rukách (nemam s tym problem, satkujeme). Dôvod preco pisem je, ze malinka nevie zaspat sama, este sa jej to nepodarilo. Moze byt úplne unavená, vyčerpaná, vyžaduje si hojdanie - používam perinku. Tam potom zaspáva. Teraz to este zvládam, ma 4kg, ale mam obavu co bude ked bude mat 10kg?? To uz nebudem vladat hojdať ju aj 30-40min. Ako ste to riesili? Dakujem za rady

bajka22
•
18. máj 2017

Ale budes vladat 😉 v manduce v poho 👍 tiez som sa to iste kedysi pytala...uzivaj si to..ved sa to mozno zmeni...co bude, kym bude mat 10kg 😉

vondolina
•
18. máj 2017

podľa mňa by si malo bábo zvykať hneď od malička, že ju nebudeš stále hompálať na rukách lebo potom to bude ešte ťažšie ju od toho odnaučiť vieš :/ ono ti to asi bude ľúto aj keď bude plakať ale raz musí zaspať keď je unavená aj bez toho hojdania. skús to aspoň jeden večer vyskúšať

ludkka0407
•
18. máj 2017

@leila2015 velmi jednoducho☺Zuzka v perinke a ja na fitlopte,momentalne ma 6 kg,da sa to zvladat v pohode😊a do 10kg je daleko,to uz bude mat takmer rok,dovtedy sa to moze stokrat zmenit☺zatial by som to na tvojom mieste neriesila,neskor uvidis☺

patka24
•
18. máj 2017

Moj maly sice nezaspaval na rukach, ale na prse a cez den v satke, co som sa ja napocuvala, ze ho budem nosit hadam do maturity, tak isto, ze nebude chciet spat v postielke, ked som si ho naucila s nami v posteli a cuduj sa svete, v 8 mesiacoch ako keby utalo a zaspava v postielke sam. Musel na to dospiet, ak dietatko tuzi po kontakte, treba mu ho dopriat. Aa len tak medzi recou, aj 10 kilove dieta budes vladat hojdat 😉 ja som toho mojho teraz tiez uspavala na rukach, ked bol chory...

emi16
•
18. máj 2017

Ja som mala obe baby kontaktne do 6 mesiaca
V noci pospali v postielke s kojacimi prestavkami, ale cez den spali na mne, alebo v kociku.
Po 8 mesiaci ( co je mamickarske obdobie) uz prespali aj same v postielke aj ked uspavala rom na rukach
A od 14 mesiaca zaspavaju same v postielke, len potrebuju hladit a drzat ruku
Kazde dieta ma svoj cas odlepenia.
Starsia ma uz od dvoch rokov potrebovala len vnimat, ze som na blizku a od troch uz ma ani nepotrebuje v izbe

siska53
•
18. máj 2017

@leila2015
To prejde,neboj,nez bude taka tazka..

bienennest
•
19. máj 2017

@leila2015 Ahoj, moj prvy syn bol takisto narodeny 3 tyzdne skor a tiez si velmi uzkostlivo strazil moju blizkost (bol stale na mne nalepeny 🙂..). Takisto som sa ho vela nanosila na rukach, ale nezdalo sa mi to az tak hrozne..ja som si to obdobie vychutnavala. Z casu na cas som ho davala vzdy na skusku do postielky (zavinuteho do zavinovacky) a potom uz pridrzala dvoma rukami jeho trup aby citil moju blizkost, pripadne hladkala hlavicku (to mi poradila moja porodna asistentka) a postupne sa naucil tak zaspat. neskor stacilo mu uz len drzat ruku a potom sa to naucil uplne sam. dnes ma 7 rokov a zaspi ako do vody hodeny 🙂.

peach84
•
19. jún 2017

Ahojte, možno by si mohla skúsiť hojdačku EcoBaby. Moje deti sa narodili na 32. týždeň, mne osobne to veľmi pomohlo a detičky hojdačku zbožňovali http://www.ecobaby.sk/akciove_baliky