icon

Večerný spánok 2,5 ročnej dcérky

ninast
31. júl 2013

Ahoj.Mam dva pol rocnu dcéru.Od narodenia sme mali iba sem tam problém so spánkom.Ale už su to viac ako dva mesiace,co sa to zhoršilo....Najhorsi je vecerny spanok.Proste,nie a nie zaspat.Mali sme rezim,cez den a noc.Cez den este v pohode.Malokedy sa stane aby nezaspala cez den.Cez den ju davam spat o tej 11:00-12:00,podla toho o kolkej rano vstane.No a vecer ju davam o tej 19:00-19:30.Skusala som aj neskor,vraj ze to pomoze,nepomohlo.Je to zvlastne.Niekedy sa stane,ze vstane rano po 8:00 a o 11:00 ju v pohode ulozim,a spi.Ale vecer mame cirkus....Mame zauzivane ritualy,pred spankom sa ju snazim dat co najviac do kludu,vzdy jej poviem,ze o chvilocku ideme spat,spolu sa na to pripravujem,ale nic nepomaha.Nechcem velmi polavit v nastavenom rezime,mam pocit,ze dieta by malo vediet kde su jeho hranice ako pri hrani,robeni hluposti,tak aj pri spanku...

angua27
31. júl 2013

@ninast, ahoj, nenapísala aké problémy sú večer. nechce spať, vymýšľa, plače, ako dlho je ešte hore?

ajka23
31. júl 2013

aj u nas je to teraz v lete cele posunute a este k tomu tie horucavy, ani sa im necudujem, ze zaspavaju neskor... 😒 😉

martinkatinka
31. júl 2013

Máme presne ten istý režim, ale problém teda nemáme žiadny, umojkáme sa, vybozkávame, vlezie do postieľky a väčšinou do pol hodiny spí, ak nespí, tak leží, hoci môže vyliezť.
A aký máte problém? Nie je dosť unavená alebo čo?

sante81
31. júl 2013

v lete chodíme spat vzdy neskoro, minimálne o hodinu a pol ako v zime. sme aj dlhsie vonku, čím sa posuva kupanie, večera, rozprávka. nebudem ho nutit spat v tu istu hodinu ako máme rezim. aj ja chodím spat v zime skôr ako v lete, ked je vonku tma, predsa len je organizmus viac unaveny, ako ked je vonku svetlo. nenutila by som tvoju dcéru spat v tom istom čase

andrejka1974
1. aug 2013

u nas je rezim rovnaky so starsou, sice chodi o nieco neskor spinkat, ale u mna sa deti naucili spinkat od narodenia sami , vecer sa precita knizka, vybozkavame sa a ulozim ju spinkat a ona vie, ze musi zaspinkat a ja odidem prec 🙂 🙂 🙂 mladsiu tiez dam do postielky a odidem , obcas este santi v postielke , ale urcite nerobia cirkusya ked je v izbe moc zivo zasiahnem a utisim ich 🙂 🙂 🙂 🙂

ninast
autor
1. aug 2013

@angua27
Vecer to mame tak,ze jej poviem ze o chvilocku ideme spinkat a pred tym sa okupeme,napapame,prictame knizocku a sup hajat.Vsetko v pohode urobime,rozpravame sa aky sme mali den (aj ked ona este moc nerozprava),precitame rozpravku,pomojkame,pomodlime,vybozkavame.Dam ju lahnut,a vtedy to zacne.Zacne vymyslat,ze este pit,este na wc,potom je na desat minut klud a odznova,zacne kricat,plakat....Ked k nej neprideme,tak uz vrieska.Jeden z nas musi ist s nou spat,ale to este taku hodinu trva,kym zaspi.Sem tam sa aj v noci este zobudi.
Neviem co mam robit.Keby spala od malicka zle,tak nepoviem,ale preco sa jej to tak zhorsilo?
Prekvapuje ma aj to ze ked ju dam cez den spat,tak ziaden problem,a vecer cisty konec....

ninast
autor
1. aug 2013

@martinkatinka
Unavena by mala byt dost.Vzdy sme vonku a hrame sa,chodime na prechadzky, vymyslame hry.
Moja tiez niekedy len tak lezala a oddychovala,kym zaspala.Ale tomu uz asi nadobro odzvonilo.Teraz uz len place a krici.
Neviem si to vysvetlit aj preto,lebo ked ju davam cez den spat,tak neni ziaden problem,alebo iba malokedy.

angua27
1. aug 2013

@ninast, mne to príde ako klasický súčasť vzdoru. malá skúša, čo si môže dovoliť. a to nielen cez deň, ale aj v noci. môj syn bol tak isto. cca. vo veku Tvojej dcéry sme mali obdobie ako popisuješ. chvíľu som pri ňom ležala, časom som to ležanie pri ňom začala skracovať, až sa to znova upravilo. trvalo to však niekoľko týždňov. prajem hlavne silné nervy, určite sa to spraví.
napadlo ma, nechať jej v postielke nejakú knižku, hračku, aby sa mohla ešte trošku zabaviť a nenudila sa. môj malý doteraz má pri sebe ešte knižku a pozerá si ju, až kým ho nechytí únava.

ninast
autor
1. aug 2013

@angua27
v postielke ma toho dost,ked ide spat tak si tam nazbera vsetkych kamosov 🙂ale ani to nepomaha,teraz uz vie aj vyliezst z postielky,takze je to vecer vesele.....

luc126
8. aug 2013

Ja mam so zaspavanim malej presne to iste! Do roka a pol zaspavala sama a teraz vecer len vymysla a nakoniec aj tak nezaspi sama..