Vojtova metóda a zdravé dieťa
Ahojte baby zaujimalo by ma co si myslite o tom aby zdrave dieta cvicilo vojtovu metodu. ma slabsi chrbatik dviha sa na ruckach ale nie az tak ako by sa podla tabuliek mal nie je ani predcasne narodeny ani nic podobne. ma tri mesiace cvicime na fitlopte. hlavku si uz drzi aj sam ked je na rukach len pri pritahovani do sedu ju mas este tazku.. myslite ze je to potrebne?mam s toho stres lebo vojtovku poznam.mala som ten problem aj s dcerou a je krasna zdrava 5rocna slecna.vtedy som zacvicila dva krat a dost nechala som to a napredovala krasne sama.som objednana k fyzioterapeutke len chcem vediet vas nazor pripadne skusenosti dakujem.
ahojte, chcem sa spýtať, či je podľa vás normálne že 7 mesačné dieťa sa neprevalí, len leží na chrbátiku,a hrá sa s hrkálkou? netýka sa to mojho drobca ale kamoškinko.Ale moj je od neho o 3 týždne starší a už pomaly aj chodí,tak sa cítim divne z toho.pýtam sa to preto , lebo by som jej chcela odporučiť vojtovku, aj ked neviem prečo jej ju dr.už neodporučila...tak možno je to normálne ja neviem,čo vy nato? dik
@mamaveronika to teda normalne nieje ale nech si to riesi ona ved je ona matkou nie ty urcite ma ochabnute svalstvo tak len trenovat ke dje inak zdrave
@katecameron ved ja viem že by som sa do toho nemala starať,ale ked mna to velmi trapi....chcem jej aspon naznačiť že tu asi niečo neni ok,lebo ona si to nepripušťa...myslíš že by som mala byť radšej ticho?nechcem si pokaziť s nou vzťah , neviem fakt čo robiť.viem že maly je zdravy, usmieva sa reaguje, je zlaty...len si myslim že by mala čosi robiť a nenechávať to tak, ako sa to vyvynie..
@mamaveronika tak naznacit by mozno bolo dobre len si to trba premysliet ako aby si sa jej nedotlkla neurazila ju 😉
@veronika186
@renab
@wanilka8 ahojte maminy, chcem sa opýtať ako pokročili vaše ratolesti pri cvičení Vojtovky, prípadne či ste to vzdali alebo či ste poctivo cvičili. Máme tiež problém s malým, má 5 mesiacov, 9 kg a 74 cm...takže je v podstate podľa tabuliek skoro ako 10 mesačné bábo. Je proste veľký a dlhý, ale to má byť po kom, a pritom ale nie je tučný, len taký macatý. Na brušku si celkom zvykol, aj keď dlho nevydrži, horšie je to s pretáčaním sa na strany, na bruško alebo naopak. Sám nespraví nič, je to proste lenivko. V pondelok sme boli na vyšetrení, dokyna ho tam naťahovala do vzduchu ako také šteňa, skoro som ju zabila...viem že to musela, ale ten plač bol neznesiteľný. Malý mal do 3 mesiacov koliky, ale takto nikdy neplakal ako teraz, až sa zachádzal, a nešli sme ho vôbec utíšiť, no hrozné. Tak som sa naštvala, a začala som s ním sama jemne cvičiť, bez návodu, bez inštrukcií....jemne ho otáčam do strán, prevaľujem, vešiam mu všetko možné na hlavu a lákam ho aby si zdvihol ručičky a uchopil to...a veru za tie 3 dni vidím pokrok, ale zatiaľ iba v tom uchopení hračiek, ale aj na brušku sa mi začal oveľa viac dvíhať ako predtým. On si totiž objavil že mu chutia päste, takže keď sme ho dali na bruško, buchol sa celý na podložku, strčil päsť do úst, hlava na bok a bolo po dvíhaní sa 😀 ale teraz ho stimulujem všetkým možným, najviac pomáha TV oproti, to sa smeje a dvíha. Tak neviem, sme objednaní na 1.cvičenie Vojtovky hneď po Veľkej noci, ale fakt sa neviem rozhodnúť, ísť či nie? Ozaj, ešte mu idú brať krv a moč, kvôli možnej anémii - nedostatku železa, vraj to môže mať vplyv, lebo aj ja som anemická, aj keď v tehotenstve som brala tony železa. A ešte nám odporučili aj magnetoterapiu...každý deň 20 minút ležať na magnetickej podložke, stretli ste sa s tým? Ďakujem za akékoľvek reakcie a držím palce
@matya77 ja som to vzdala. nevidela som dôvod na cvičenie. a ešte keď mi neurologička povedala, že je to preventívne... 😒 . bolo to moje tretie dieťa a okrem toho, že malo zaťaté pästičky sa vyvíjalo úplne v norme. so mnou v jednu hodinu chodili na cvičenie s dieťatkom, ktoré sa narodilo veľké a naozaj veľké bolo - tiež len preventívne a tiež to vzdali.
@veronika186 ahoj mame presne ten idty problem ..ako sa vam dari? ak by si mohla napis aj ip 😉
ahojte, nasa mala sa narodila predcasne... uz v nemocnici nam ukazali jeden cvik na brusko, ten cvicime 3x za den... no a neurologicka nam odporucila ist na rehabilitaciu... tam nam fyzioterapeutka dala dalsi cvik na chrbatik... vcera mala dva mesiace, hlavicku ked je na brusku dvihne len par cm nad podlozku ale otoci ju, tiez ma tie pasticky zatate... tiez som myslela, ze dieta pri tom vzdy place, ale fyzioterapeutka to s malou zacvicila skvele... az ked bola na brusku sa rozplakala... drobca utisila a potom pokracovala dalej... nie vzdy sa nam dari cvicit 3x za den, bo sme zacali s dojcenim, kedze ju v nemocnici krmili z flase... po cviceni byva tiez mrzuta a na prsku sa hneva... uvidime, ako pokroci a co povedia na rehabke...
ahojte dievčatá, tiež mám podobný problém...moja malá sa narodila predčasne, nemali sme však nejaké vážne problémy okrem nízkej pôrodnej hmotnosti. Nekázali nám nič cvičiť, svalový tonus bol v poriadku...Tieto detičky sú však povinne odosielané do rizikovej poradne. Neurologička nenariadila cvičenie, podľa sona má ľahko širšie postranné komory, ale povedala, že to je v poriadku, všetko ostatné bolo na sone okej, do správy napísala, že svalový tonus je bez abnormít. A keď sme prišli do rizikovej poradne, tak nás odoslali na rehabilitáciu, lebo malá sa na brušku opiera o pastičky...Tak hneď Vojtovka...Cvičím s ňou pravidelne...Som však z toho vystrašená, stále mám zmiešané pocity, mne pripadá v poriadku, ale im asi nie...Má 5 mesiacov, narodila sa v 34 tt...na brušku vydrží aj celý deň, hlavičku drží pekne, načahuje sa za hračkami aj na brušku, aj na chrbátku, chytá ich, prevracia sa na oba boky, aj na bruško, do sedu sa priťahuje pekne...No ale stále nemá tie pastičky na brušku otvorené, iba niekedy...ja som dosť úzkostlivý človek a stále ju sledujem a bojím sa stále, či vtedy a vtedy urobí to čo oni chcú...Mám pocit, že si ani materstvo neuživam, lebo mám obavy ako to s nami bude a pritom mi príde šikovná...ale oni sú odborníci...Radšej by som asi kúpila tú loptu a skúsila to hravou formou...
rsp. myslíte si, že naša neurologička niečo zanedbala ???
žiadna skúsenosť ?
@kikaski vydrž , moja dcera sa mi tiež narodila predčasne v 31tt. cvičim s nou vojtovku ešte stale, ma rok, a tiež ked bola mladšia tak na brušku mala zataté pestičky...časom roztvarala ručky, treba vyčkat a hlavne cvičit a neporovnavat s inými detmi.ja som sa zmierila že moja dcera bude meškat a som trpezliva, ma rok a ešte sa sama neposadila ...čakam kedy bude štvornožkovat .
@trescinka ahoj, ja som vydržala do osmeho mesiaca, kedy sa malinká postavila, potom som si povedala, že ja ju už nejdem trápiť...má presne rok, už začala chodiť sama, na rehabilitačnej kontrole bolo všetko ok, až na mierne špičkovanie, na čo nám dali cvik a ten ešte robíme...ja si myslím, že vojtovka je dobrá pri zaostávaní detičiek vo vývoji, ale ja som moju mučila, potom sme aj na rehabilitačnom pobyte boli, kde sa naplakala 10 dní pri cvičeniach a nakoneic nám teraz povedlai, že je popredu, že by nemusela ešte na nohách stáť, lebo to zaťažuje chrbticu...tak čo si má človek o tom myslieť...
ahojte mam syna narodeneho 35+6 tt, vybprna porodna vaha , vsetko ok, odoslany domov, neurologia nedoporucena, ale na poradni ked mal dva mesiace mi dr povedala nechbsa na neuro ideme ukazat ze mame na to narok ako predcastnici... tak som isla... dr mi odporucila davat maleho viac na brusko ze malo dviha hlavu, ale bol napapany prave a hned mu aj vygrclo.... dr si hudla svoje, maly od narodenia zaklanal hlavicku do zadu, dr si to vobec nevsimla, ja som mala podozrenie na hypertonus, teraz ma tri mesiace a u nezaklana, ale este sa nevie pretocit , hlavicku dviha pekne, niekedy vydrzi dlhsie niekedy menej ale nedrzi ju, myslim ked hodrzim ja nedrzi hlavicku sam, ked je na brusku ma zatate paste a vcera zacal robit akoby mostik... myslite ze sa vojtovke nevyhneme ?
Maminky, ktore ste cvicili s detickami Vojtovu metodu, kolko trvalo kym ste videli prve pokroky? Ako dlho ste cvicili?

tiež sa priklanam k tomu nie...nam tiež ukazali par cvikov,lebo maly sa prestal prevracat z bruška na chrbatik...no nepacilo sa mu to a o par dni sa sam začal prevracat...v 8.mesiaci teda len išiel mat sa sam posadil...no laškovat asi nebude,ani najstarši nelaškoval...a je uplne zdravy...niektorym detom treba čas...prostredna dcera zase laškovala v siedmom mesiaci...pride to samo..držim palce... 🙂