Výhovorky namiesto pomoci od svokry
Baby, ja už neviem...
Mám problém so svojou. Mám dve malé deti, tri roky a rok a pol..svokra býva kúsok od nás, ale nepomáhalo nijako asi rok...potom sme sa dohodli, že mi ich aspoň postráži každú stredu, po jej robote, od 15.00 do 17.30, kým príde manžel, aby som mohla aspoň nakúpiť, alebo upratať...každý týden má ale novú výhovorku, boli ju koleno, päta (ale vo štvrtok ide na plaváreň a piatok na vianočné trhy), musí domov zaniesť rybu, ...zajtra je celý deň pn, ale nemôže prísť, najskôr tak okolo 17.00 ...mám ju nútiť do vzťahu s deťmi alebo jej to celé zatrhnut?
@annamivo tak zas.. vies.. niekedy sa to neda dohoda s muzom.... ja som mala.dohodu s nasimi, ze pridu, mama chodila 1-2x do tyzdna, ale oni chceli a uz boli na dochodku. Vtedy som si pokojne upratala a nakúpila, od roka malej som. Chodila cvicit, lebo s muzom sa nedalo, kedze robil dlho a chodil zvasca okolo 18-18:30 domov, malokedy skor, dakedy aj neskor..
Kebyze nasi nemozu, tak by som.nechodila cvicit, ale.ostatne by som.zvladla.
Ale svokru do toho nútiť nemoze.
@modrykoniicek áno , starala si sa lebo si chcela , keby si nechcela , mala by to tvoja mama podstatne ťažšie, a možno by to ani nedala.
Starala si sa občas ,nemáš skúsenosť čo je to byť denno denne s dieťaťom , všade sa ním vláčiť , lebo si sa nevláčila . Občas si s ním bola, občas si ho nakŕmila , občas si urobila ... mechanicky si sa naučila prebaliť , nakŕmiť , uspať ..to zvládne každá žena, pokiaľ nie je MR . nevieš čo je materská , lebo si len občas ..materská je stále, dennodenne, v noci , ráno , poobede . To nie je to sedenie na riti a pri niektorých deťoch radšej tu tvoju šichtu .
Aj tu chce maminka občas aby jej svokra pomohla.
@nickpick no, ja urcite niesom super matka. Ja som nikde nenapisala ze ma byt s detmi 24 hodin denne ale stazovat sa na babku ze nepodtrazi kazdu stredu deti? Ked nieje povinna ich strazit? Jasne ze aj ja obcas poprosim mamu o strazenie ked sa inak neda ale ked nemoze,nemoze, nebudem tu na nu nadavat. Tiez ma svoj zivot a su to moje deti a maju aj otca.
@ivulik2311 mame rovnakú svokru?? Mame na vlas rovnakú situáciu 🙂
@maminuska Máš pravdu ale pri 2 jej kto pomohol? Mala som 7 rokov.Takže vtedy na to bola sama.
Ja mám muža ktorý mi s tým pomôže.Ale ja si urobím dieťa s tým, že viem o tom, že to nebude ľahké.A nečakám pomoc od nikoho len od muža.
Určite sa do obchodu dá ísť aj si navariť aj upratať.
Je iné isť preč, oddýchnuť si s mužom a dať deti svokrovcom.Ak oni sami súhlasia.A iné je deti dať ku svokre kvôli nákupom a hovadinám a ešte byť na ňu nasratá keď pracuje.
Mam tri deti a svokra mi nepomáha ani mama (tu už nemám).. neviem prečo by mala, niekedy by sa mi síce zišlo mať pomoc, ale sú to moje deti a nie je nikoho povinnosťou mi pomáhať, ani to už nechcem (tri krát v živote som naozaj pomoc od svokry potrebovala, mala vsak niečo iné) pomáha mi len muž, ale on je dosť pracovné vyťažený..
Na druhej strane zase vidím ako veľmi pomáha svojim dceram a ony si to aj tak nevážia, na ňu je to už veľa a sťažuje sa mi, že nemá žiaden voľný cas.. to už je ale medzi nimi, len som chcela povedať, že starí rodičia nie sú na to aby sme ich nútili k pomoci, majú vlastný život..
@dankanka jasné že je to náročné ! A pre staršieho človeka zvlášť, Moja mama mi ochotne postráži deti keď potrebujem, ale sama vidím že ich zvláda 2 len tak tak a to najčastejšie starší je najedeny, vie ísť na záchod, hra sa s hračkami prípadne von na základe a mladšia spí. Ale aj tak ich radšej beriem so sebou keď sa dá, alebo aspoň jedného. Starší človek neprizná že je to na ňu veľa radšej sa vyhovori že ich nemôže prizriet.
zienky dakujem za odpovede...tlieskam vam dokonalym, co vam nikto nepomaha a zijete, ja to tak nechcem...ako kazdy normalny clovek si chcem aj ja oddychnut, a ked sa svokra ponukla na stredy, prijala som pomoc...ze si to rozmyslela a nema zaujem o vnucata, je uz evidentne jej problem...ale ak by vas zaujimalo, uz dnes sa karta otocila...potebovala prelozit cestovne doklady, lebo dovolenku v turecku si bookli cez rakusku cestovku a nevedela kolko zaplatit zalohu....a zaplatit cez internetbanking za lyzovacku...lenze ja som bola s detmi v obchode...cely den :D :D inak musi byt velmi unavena z roboty, starucka, chorlava a nevladna, ked potrebuje hned dve dovolenky uz do marca 2020 :D
@homolca boze, daj nech nemam nevestu ako si ty....🤦♀️
@horalka1986 ale ved jej povedala, ze s varovanim nema problem 🤷♀️ ci aj ty mas vo zvyku slubit a nedodrzat?
uprimne nutit niekoho niekam ist na PNke ked je? Super. Pride kontrola - dola by som PNku preplatit neveste. Inak je to zaujimave ci tato nevesta pomoha aj naspat svokre ked je chora...apropo ked je na PNke pytas sa ci nieco nepotrebuje? napriklad pomoct nieco navarit, alebo popratat, alebo nakupit...no asi moc nie, ze :D :D
@queen_mary ale o toto vobec nejde . Ide o to vyjadrovanie sa.
Obe ste vydžubané asi toľko k tomu :D.Takže sme sa dostali k tomu, že obe chcete mať veget.
@homolca toľko škodoradosti 🤦 nechápem... Juj už má potrebovala, mňa, rýchlo sa jej to vrátilo.... Neviem koľko rokov má tvoja svokra, ale : ona si už svoje deti odchovala, chodí do práce, momentálne je PN a miesto toho aby sa oba podoprela na tebe sa ty pre svoju pohodlnosť chces podopierať na nej. Aj nakúpiť si zvládla s deťmi 👏 Tu nejde o občasnú pomoc ty ju chces ako babysiterku na určité dni po celý rok, lebo si chces oddýchnuť. Nevyčítam ti to, ale keď si chcela deti mala si rátať s tým že prvé roky to bude o hubu. Keď chces ísť na kávu s kamoškami tak večer keď príde manžel, cez víkend, keď sa chce dá sa to. A namiesto sťažovania sa na svokru, ju radšej pozvú na kávu, alebo jej upečte s deťmi koláč a choďte k nej. Tak sa budujú vzťahy, nie že babka s nervami v koncoch sa stará o 2 malé deti.
@homolca Citujem ťa: nikto nevraví, že nezvládam....ale vyššie si písala, že ich potrebuješ postrážiť, aby si mohla aspoň navariť a neviem čo,,,,Prečo by si pri deťoch nemohla variť? Ja sa vždy na vnúčatá teším, ak mám voľno, beriem ich ku nám....ale aby mi nevesta každý deň nechala strážiť deti, to ani náhodou :( Chceli ste deti, tak sa starajte, my už tiež potrebujeme kľud, aj si oddýchnuť, ked robím napríklad dve 14-hodinové smeny za sebou, aj poriadiť, aj navariť a tak....nie sme pestúnky :(
@homolca A mimochodom....tvoj posledný komentár vypovedá o tebe všetko :( Závisť je sviňa, čo?

@homolca Nie, nutis nemozes, nie je povinna ti pomahat..
Nakupit vie aj muz alebo aj ty a upratat tiez. Ved nech sa detom povenuje muz a ty zatial upraces.