icon

Vývoj 7-mesačného bábätka

14. dec 2022

Ahojte, idem sa vam skor postazovat resp. pre radu. Mam 7,5 mesacne babo, pretaca sa na brusko, na chrbat, zacala plazit. Mame problem s druhym vzpriamenim, resp. nedviha sa na dlane, - slaba hypotonia bruska, ale tomu davame este cas, resp. fyzio ukazala ako stimulovat babatko a chodime plavat. Mam ale obavy, skor o jej zaujem o hracky a vnimanie. Ked jej ukazujem knizku, hned ju da do ust a nezaujima ju to. Rovnako aj ine hracky hned do ust. Neviem ako sa mam s nou zahrat, bojim sa, ze ma nevnima, este nezacala ani blabotat 😢 v dotazniku od doktorky je, ze 8 mesacne dieta ma buchat kockami. Moja este nesedi, ale ked jej ich dam do ruky, ked lezi tak ich da do ust a nebucha s nimi. Berobi tap tap a pod. Snazim sa jej velmi venovat. spievat, hrat, citat, chodim s nou na plavanie. Mali ste niekto taketo babatko ? Cakam, ze bude vnimavejsia 😇 je pravda, ze ked sa zobudi, usmieva sa na mna a raduje, ze ma vidi. Taktiez, ked jej robim kukuk tak sa smeje, ale nemalo by 7,5 mesacnet toho viac ? Dakujem 🙏

pribinak
•
14. dec 2022

Však to že si dáva hračky do ust je výborne. Funguje koordinácia ruka - oka. Nesmierne dôležitá vec

strapec
•
14. dec 2022

Och to ako keby som videla seba a prvé dieťa, trochu sa uvoľnite, ukľudniť a všetko pôjde samo, podľa mňa je vaše dieťa šikovné a ste pod dohľadom fyzio a pediatra, takže kľud

amelia89
•
14. dec 2022

vzhladom k tomu ze moj syn ma presne 7.5 mesiaca mi to pride uplne adekvatne a normalne k veku 😂 Ja neviem ale proste to dieta je este taky zemiacik… Nemyslim to v zlom ale zaujem o knizku?😅 Ved moje dieta zaujma len co by si natlacilo do ust, urcite nevnima obrazky v knizke. Fakt relax 👍🏼❤️ predpokladam ze sme spolu v terminovke - nevsimaj si tam niektore komentare,zeny maju tendenciu deti vychvalovat do nebies,nie vzdy to tak musi byt a nie kazde dieta je rovnake 🙂

autor
•
14. dec 2022

@strapec uplne to na mna pasuje, odvtedy ako sa nechce zdvihnut na dlane stresujem a pozorujem kazdy jej pohyb, vnimanie… ked vidim, ze vacsina deticiek uz je aspon na styroch a moja to nedokaze, je mi z toho tazko… snazim sa, naozaj robim vsetko preto aby bola pevnejsia aj vnimavejsia. Niekto nic neriesi a dieta sa vyvija tabulkovo.

autor
•
14. dec 2022

@amelia89 presne… ja ked tam vidim, ze deticky stoja a podobne, mam pocit, ze som si pomylila skupinu alebo sme zaspali nejaku dobu alebo cooo. Mam este starsie dieta a pri nom som to neriesila, lebo robila vsetko nejako samo… a teraz stresujem a bojim sa… asi sa musim vykecat z toho 😂

bluemoon24
•
14. dec 2022

Hlavne klid 🙂 muj zacal sedet teprve pred chvili, paci paci detto a to ma 11m. Kostkama o zem nikdy nebouchal a do pusy se u nas dava uplne vsechno. Knihy, hracky, ovladace, noviny, plysaci - vsechno k cemu se dostane drive nez ja. Tvoje dite je uplne normalni.

evivb
•
Autor odpoveď zmazal
•
andy_sixx24
•
14. dec 2022

Ja by som dotazníky od doktorky každej jednej dala oplieskať o hlavu, načo s nim straší? Môj má 17 mesiacov a tiež každú hračkú pchá do úst... Och bože..

evivb
•
Autor odpoveď zmazal
•
ls56
•
14. dec 2022

Ahoj,moja druhe vzoriamenie ani nerobila. Sem tam-naozaj sporadicky. Tiez ked mala 7,5m sa zacala plazit,ale ja som jej v tom branila a dala som ju na 4 a hupali sme sa. Za tyzden sa naucila stvornozkovat. O tyzden na to alebo on2 tyzdne si sadla. Kockami zacala buchat o seba okolo 8-9 mesiaca. Pinzetovy uchop okolo 8,5-9 mesiac. Knizky jej ukazujes spravne,da si do ust? Och! Nase vsetky knizky maju obhryzene rohy a doslintane strany. A tiez jej ich ukazujem stale. Teraz bude mat o 2 tyzdne rok a az teraz mozno mesiac dozadu si zacala tie knizky sama chytat,strany pretacat-ale! Aj tak ich dava stale do ust a zmoli😂 uz ju na to ale napominam lebo z niektorych kniziek chyba aj kusok stran co ich asi zjedla🫣 takze bud v klude, tvoje dietatko je uplne normalne a ze pediatri maju dajake tabulky no a co ved kazde dietatko si ide svojim tempom. Ona zacne chapat aj knizkam neboj ale naozaj je to este male dietatko.

zuzikxx
•
14. dec 2022

bola aj som niektore dni na tom podobne, malinka je take spokojne kludne babo, nie akcne, sportove... mala som z posledneho dotazniku depky 😂 ze co robim zle, ze ju nejak brzdim.. ale mozno nieltore otazky odhaluju autizmus 😂 neviem, zas maju iba 7-8mesiacov.. a vsimni si na konci dotaznikov spominaju eurofondy.. takze musia vykazat cinnost, kde ich minuli a nas stresuju 🙄