Začiatky s novorodencom aj aké to bolo neskôr😉
Ahojte mamicky, prosim napisali by ste ake boli Vase zaciatky s novorodencom doma-mali ste niektora aj pekne zvladnutelne ci vacsinou vsetky vycerpavajuce a tazke? Ako ste sa naucili ako sa starat o babo? A najviac by ma zaujimali tie ktore ste nekojili ze ako to bolo.
Pouzivali ste aj videopestunku? Ak ano v com vie pomoct najviac? Dakujem Vam krasne;o)
@petravas Zieľam tvoj nazor 🙂
@petravas joj super pises 🙂 ja som zatial nadsena z toho co znem pri mojom dvojrocnom 🙂 mne to proste dlhodobo vadi. Vsade sa pise, ze Kazde dieta je ine a tak vela ich je narocnych... Ale na kazdu mamu sa chlacholivo pise neboj, kazda mama robi to najlepsie co vie. Paskudy male su veru tie deti :/ ! Vsetkemu na vine!!!
@malinajahoda prosim vas,ake mliecko sts malej davali na reflux?Nasa ma tiez a doteraz sme jej nenasli vhodne,,uz na 3m.dakujeem
@petravas a ze nemám na čo spomínať bolo myslene v súvislosti s kolikami a refluxom.
Fantáziu máš dokonalú 😂.
@robinotina akú máte teraz značku? Mate potvrdený reflux? Ak áno, mate nárok na predpis a polovicu vám preplatí poisťovňa. Skúšali ste už nejaké antirefluxne mlieko?
@malinajahoda mame potvrdeny,davame hipp AR,ale strasne ju zapeka..ze mame narok viem
@fanynka44444 ako vidím, tak sa naozaj venuješ malému 😁.
@robinotina predpisuje vam pediatrička alebo chodíte na gastro? Mojej malej veľmi zle robil Nutrilon AR. Vymenili sme za Bebu AR a urobili sme najlepšie čo sme mohli. Doteraz ste len ten Hipp ar pili?
@robinotina skus France Lait AR, myslim ze vsetky znacky UM maju v portfoliu aj AR mlieko
@zuzuliennka1
@robinotina
Ešte je aj Sunar ar.
@malinajahoda no, ako som napipsala, vsetky znacky UM maju aj AR mlieka, treba len skusat 🙂
@zuzuliennka1 ved áno, je to o skúšaní, ale zas nie moc často. Nám po tom Nutrilone sadla Beba. Ale zas každému bábu sadne niečo iné.
@malinajahoda Napise osoba ktora tu vsetko ofrfluje a utoci 3 hodiny vkuse 😂😂😂 Vy by ste sa radsej mohli trochu nad sebou zamysliet pani
@zuzuliennka1 presne teraz rozmyslam nad tym francuzskym..preco ste mi ponukli vyskusat?Haha...opytam sa este.Vy davate cisto len bebu AR?Lebo nasu tak zapeka,ze ja musim striedat obyc.hipp s AR
@fanynka44444 ja nič neofrflujem, len sa mi nepáčilo od teba slovo preháňanie. A pani píš svojej mame. O moc mladšia nie si 👍😉.
@malinajahoda Tak toto už o vas vela prezradza, nic dobre vam z oci neide.
@fanynka44444 že by mladica? 😃 A ja mam čas. Bábo mi spinká. Takže ta nemusí trápiť ako dlho som tu.
@fanynka44444 👍😂. Za to tebe áno. Výsmech, uštipačnosť a irónia.
@robinotina ja ar nedavam vobec, nas nema s um ziadny problem, len viem, ze aj France Lait ma AR mlieko, FL sa zas osvedcil nam, ako znacka... ked pises, ze ani Beba ani Hipp neboli dobre, tak je este aj tato alternativa
@robinotina to haha bolo na čo vlastne myslene? Teraz neviem teda. Dávala som len čistú Beba ar. Je zahustena škrobom, nie karobovou gumou. Preto moju malú nezapekalo z Beby.
Teraz už sme na klasickom riedkom mlieku.
@zuzuliennka1 ja som práveže prečítala, že len Hipp. Aj Beba? To som si nevšimla.
prvé mesiace naozaj náročné, ja som mala po pôrode zdravotné problémy, z ktorých som sa dostávala dosť dlho, malý nespavec, koliky a aj silný tichý reflux, kedy odmietal jesť do jeho 1 roka, keďže som mala málo mlieka, odsávala som aj prikrmovala, nevedeli sme sa trafiť do UM, ktoré by mu sadlo a jednoducho, celé zle...
U mna to bolo tazke pri oboch detoch. Prvy syn sekciou, kojeny nebol, takze vacsinou spal ale slabo rastol, narodil sa 2,5 kilovy, kym to dobehol bolo to tazke, ale skor som sama nevedela co mam robit s babom. ( mala som 20rokov) Po par tyzdnoch uz dobre.
A pri dcerke tiez sekcia, zortrhnuta jazva, cize sama som nevedela co so sebou a nevedela som sa ani o seba postarat. Este ze manzel je taky vsestranny, ze mi vedel pomoct. Kym som sa zahojila presli 3mesiace. Ale tak isto boj s refluxom, koliky... kojena nebola.
U mna hlavne fyzicky velmi takze
@monikafialka vseeeetko zalezi od toho ake bude dieta a ci mamicka moze kojit...kojenie veeelmi pomoze na upokojenie dietata a aj omnoho lahsie sa da zvladnut noc... Mne kojenie dopriate nebolo...od zaciatku sme na UM...maly tri mesiace reval vkuse...spal len na rukach...nepila som, nejedla, ak som uz fakt musela na malu, tak s nim na rukach...cele mesiace boli len o speve, hojdani, robeni podlozky dietatu 18hodin denne...v postielke bol len v noci...prisla som o vsetky konicky, kamaratov, kamaratky, znamych...nikto uz o mna nejavi zaujem, lebo som matka a mam ine starosti a priority...stale bojujem sa obcasnymi depresiami z toho vsetkeho...manzel chodi rano do prace a vracia sa az ked maly spi...navyse mam aj psa v byte a musim ho chodit aspon vencit, ci dieta reve alebo nie....je velmi tazko ovladatelny a vyzaduje si to 150% pozornosti na psa a okolie pri kazdom venceni...nastastie sa maly polepsil po tych troch mesiacoch, koliky ustali a neplakal tolko...ale za to v 4tom mesiaci sme mali prve ockovanie a bum...dieta zas dalsich 6tyzdnov len na rukach...vdaka tomu mu aj vsetko dlhsie trva..uz je to zas lepsie...no su dobre a zle dni....aj tak ho milujem najviac na svete a nevymenim ho za nic 🙂
ako sa to spomina kazde babatko je ine,ja som starsiu nekojila-nemohla som kvoli liekom, problemy mala velke z mliecka,tak sme skusali ake jej sadne, az 5.mliecko sadlo a nerobilo koliky,Francelait u nas vyhralo.Kym sme neprisli nato ktore mliekco jej nerobi zle bolo to dost narocne,hlavne tie noci,ze len plac a plac a nic nepomahalo,potom ked to preslo uz to bolo fajn,bola kocikove dieta,vonka mi vyspala aj 4 hodiny a ja bud mohla poriadit alebo si zdriemnut, byvame v dome tak som mala vysielacku ci nahodou neplace, spanok mala super aj ked sli zuby od 8. mesiacoh prespala celu noc.UM som tak robila ze v termoske voda a ak sa zobudila dala do flase z termosky,nasypala prasok a hotovo.Priznam sa zo zaciatku som si myslela ze jemine kazde 3-4 hpdiny vstavat a mlieko jej robit,nechcelo sa mi ale ked to porovjnam s kojenim tak radsej by som to mlieko zas robila ako kojit.o 19 mesiacov neskor sa mi syncek narodil,ten uz bol kojeny,spanie celkom OK ale ten masaker s kojenim,bolesti,krv,som sa dorevala a povedala ze kojenie nenavidim.Nasla som ale laktacnu ktora napravila prisatie a bolo ok, potom pekne spaval len cez dne nebol taky spat ako jeho sestra,ked mal 6 mesiacov zacali ist zuby a od vtedy neviem co je to sa normalne vyspat,jemu nic nepomaha, plus nema cumel ten mi púrestal chciet, cumel zrazu moja cicka,takze je to masaker,najradsej by som ho uz odstavila ale neviem ako prezijem ten jeho vreskot ked idu zuby alebo ze nedam cicku a ktovie ci budem mat vyhrate ze odstavim a prespi celu noc,kamoska aj odstavila ze uz bude spat celu noc a nic sa nezmenilo,spi zle aj tak.ale ked porovnam s 1 dietatkom to bolo lazo plazo,s 2 a este taky mensi rozdiel katastrofa,hotove psycho,
Prvé 2 mesiace boli ťažké. Malá mala často koliky. Nevedela spať. Trvalo to kým sme si zvykli na seba a postupne sme sa naučili. Veľmi veľa mi pomohlo nosenie a aj som sa snažila kojit no nedalo sa bolo to len trápenie. Takže malá je na um. A zo začiatku mi pomohla samozrejme aj mama a svokra. Pamätám si ako som sa bála malú kúpať. Dotoho sa ale človek dostane. Zo začiatku som spávala s malou v izbe takže žiadna pestúnka len monitor dychu.

@petravas bože žena, ved moja malá je kľudné bábo. Zaspáva mi pri kúpaní. Spinká celú noc s 1 zobudenim. Ú nás sa nekričí. Preboha, to o com píšeš?😂