icon

Zaspáva vaše dieťa do 3 rokov samé, či s vami?

euka210
17. okt 2012

Snom veľa rodičov je, aby sa bábätká a deti naučili zaspávať samé. Ale aký je podiel detí, čo zaspávajú samé a takých, ktoré rodičia uspávajú? Mňa to celkom zaujalo zistiť, ako to reálne je. Berme deti do cca 3 rokov. Aby tu toho nebolo veľa a aby to bolo jasné a prehľadné, stačí ak prvé mamičky napíšu "zaspáva samo" a "uspáva mama, otec" a potom uz len dávať "páči sa" podľa situácie akú máte doma, alebo ste mali pri malých deťoch. ďakujem 🙂

Strana
z3
ivv
17. okt 2012

Zaspava sama od cca dvoch rokov, kedy sme kupili postielku.

janulienka12
17. okt 2012

spinka sam v postielke od narodenia........v tomto zlatý chlapček :D

efci
17. okt 2012

Prvého som uspávala do 3,5 roka.

jankamgr
17. okt 2012

ročný - s nami

juranka
17. okt 2012

aj nasa mala chodi spat sama od 1 roka, cez den aj v noci 🙂 sama v detskej izbe...

rolak
17. okt 2012

uspávam ja,spí vo svojej postieľke v našej spálni......zlaté dieťa 🙂

monyz
17. okt 2012

nasa mala ma o dva mesiace 3 rocky, ale od narodenia az do teraz stale zaspava so mnou vo svojej posteli. Potrebuje aby som jej spievala, este si pokecala pred spanim a tak spokojne zaspinka. Mne to vobec nevadi, som rada ze takto vecer v postielke si povieme vsetko co sme za den zazili, co bolo v skolke atd. O tieto chvile nechcem prist. Ja jej zaspievam jej oblubene piesne a ona zaspinka ako babo 🙂

tenty
17. okt 2012

lezim vedla neho a dufam, ze to tak dlho este ostane... bojim sa tych casov, ked ma uz posle prec 😒 😉

monika2606
17. okt 2012

uspávam ja, spinká s nami v spálni v postielky, do 4 mesiacov som uspávala na rukách ale potom sa zrazu naučila spinkať aj sama, a teraz niekedy chce aby som bola pri nej kým nezaspí, mne to nevadí, som rada že ma potrebuje, cítim sa tak dobre keď viem že som pre ňu dôležitá

nikolka2
17. okt 2012

Dcerka ma 5, 5 a spi sama v izbe a syn ma 2, 8 a spi tiez vo svojej izbe sam ...poviem im , ze ich velmi Lubim poprajem dobru nocku a odídem 🙂

mircalla
17. okt 2012

S nami, ma 26 mesiacov. Zaspava tiez so mnou. Donedavna som kojila, zaspal pri tom, teraz pri flasi mlieka v posteli

julinka2787
17. okt 2012

u nás sa zaspávalo bez prítomnosti kohokoľvek, ale prišla škôlka a musím byť s ňou kým zaspí.

takyna
17. okt 2012

Ahojte, citam, ze tesna vacsina uspava a spinka s dietatkom 🙂, pre vylepsenie skore aj my patrime k rodicom co maju dietatko pri sebe. Dcerka ma 2 roky a 4 mesiace a tiez spava s nami , uspava ju vacsinou manzel, ale aj ja...vadi mi to dost to uspavanie, lebo je zdlhave..., aj hodinove, neskoro chodi spavat, skor ako o pol desiatej mi nechce zaspinkat, a potom uz clovek nema ziadny relax.., po celom dni sa nemame ani kedy s mm porozpravat, nakolko vacsinou uz aj my pospime pri nej 🙂 . Chcela by som to zmenit tak do 3 rokov, ked jej trosku aj mozocek podrastie a bude to tiez chciet, ma krasnu izbycku tak snad sa to podari..., samotne spanie s nami mi ani tak nevadi...skor to uspavanie..... Keby sme aspon docielili, ze ju polozim do postele necham jej pootvorene a zaspinka sama, ale zatial je to iba sen ☹ , akonahle ju nechame tak skace, jasi sa, bezi za nami, so starsou dcerkou sme nemali takeho starosti, nuz kazde dieta je ine 🙂

mam4
17. okt 2012

my spime vsetci spolu ako sardinky 😀 ked bol syn mensi a este nebola na svete mladsia tak od roka a pol zaspaval a spal sam vo svojej izbe, bez toho aby sme ho nieco ucili alebo ho nutili, prislo to tak spontanne ale ked si uvedomil ze sestra ho ubera o pozornost rodicov tak sa aj on dozadoval spolocneho spania a uspavania, takze teraz ich musim uspavat oboch, uz mi to lezie na nervy lebo po celom dni som uz unavena a nervozna a oni sa este salia na posteli, blabotaju a nie a nie zaspat tak to obcas trva, ale v poslednych dnoch sa to zlepsilo, tak tuk tuk nech nezakriknem 😅 no a spime asi tak ze v spalni mame spojene 2 velke postele a vsetci sme tam pokope, deti spokojne, ja unavena a muz nestastny ze sa so mnou v noci nemoze tulkat 😀 😀 😀

cillikat
17. okt 2012

mam 28 mes. dcerku a 14 mes. synceka, az do jeho narodenia som dcerku uspavala na prsniku, len niekedy ju uspaval manzel na rukach, alebo v posteli, ale stavalo sa ze zaspala aj sama, teraz zaspava so mnou v posteli, ked uspavam synceka na prsniku a potom ich prelozime do ich postielok, dcerka prespi celu noc pekne vo svojej posteli, niekedy pride ku nam a to ju nechame, ved nas asi potrebuje, inak by neprisla..... a syncek ked sa okolo polnoci znovu budi, tak uz putuje ku nam do postele.......🙂

adulla2
18. okt 2012

Obidve zaspávali samé, sem -tam keď mali horšie obdobie (zúbky, choroba) tak som ich dala do postieľky a držali ma za ruku, kým nezaspali. Po pár dňoch, keď problémy prešli tak znova zaspávali samé, vo svojej izbičke.

timotea244
20. jan 2013

Môj syn od narodenia až dodnes spáva s nami a má 4 roky.A bude dovtedy až sám nebude chcieť byť vo svojej izbičke.Nikdy som sa nad tým nepozastavila a ani mi to neprekážalo.Je to moje jediné dieťa a nemyslím si,že je na tom niečo zlé ba nepochopiteľné...a ostatní nech si myslia,čo chcú... 😀

zunolu
20. jan 2013

U nás uspáva väčšinou ocko na rukách a potom malú preložíme do postieľky tam spí cez noc a tak to funguje aj cez deň

katuska169
20. jan 2013

moja starsia zaspava sama uz od 2rokov 🙂 a mladcsia odnarodenia spava sama a funguje aj cez obed 🙂

k_a_j_k_a
20. jan 2013

Obe moje dievcata zaspavaju od malicka same vo svojich postielkach. Viedli sme ich k tomu cielene, obcas si trosku poplakali, ale nic strasne. Teraz je pre ne samostatne zaspavanie samozrajmostou, skor maju problem zaspat, ked maju niekho pri sebe, teda okrem jedna druhej. Vecer v detskej chcilku spolu este pokecaju a potom bez problemov zaspia 🙂

Strana
z3