Nový majiteľ zrenovoval dom za rok, otec nie za 30 rokov.
Moji rodičia sa rozviedli a dom sa predal, dom má nového majiteľa rok a nový majiteľ stihol za rok viac ako otec za 30 rokov, je mi z toho do plaču. Nová strecha, komín, okná, plot, brána, izolácia,fasáda. Na priestrannom dvore pobehujú deti. Majiteľ si ho vo voľnom čase skrášľuje.
Moja babka ovdovela v23tich, s malými deťmi a ledva dokončením domov. Bolo to na ňu moc a používali iba izby na prízemí.ked sa naši vzali pustili sa do prvého poschodia ale od vtedy sa tam nič nerobilo.
Za tú dobu bol otec vo vedúcej manažérskej pozícii 8 rokov potom začal rozbiehať vlastne podnikanie a potom ďalšie a ďalšie. Až rozvod ho prinútil nájsť si namiesto snov prácu s pravidelným príjmom.
Vo väčšine času zarábala na nás všetkých iba mama.
Zo sestrou sme študovali na osemročnom gymku a bývali na internáte, potom vš. V tom čase mala mama dobrú prácu a popri tom si aj zvyšovala kvalifikáciu, robila si kariéru dotiahla to vysoko, otcovi sa to nepáčilo, akoby žiarlil na mamu. Nasledovali výčitky. A potom sa mama psychicky zrútila a pridružilo sa jej množstvo zdravotných problémov
Toto bol vlastne asi dôvod že sa na dome nič nerobilo. Aj keď časom bola nutná rekonštrukcia, otec to maximálne prekryl aby to nebolo vidno.
Mama chodila sama na manželskú poradňu k psychológovi snažila sa za dvoch, dávala otcovi ďalšiu a ďalšiu poslednú šancu. Možno aj to je príčinou že ani ja ani sestra nemáme ani sme nemali vzťahy.
V deň keď otcovi prišli rozvodové papiere sa opil a urobil cirkus u mamy v práci pred zahraničným vedením, následne dostala výpoveď. Mame sa stav zhoršuje ale ID jej nepriznali. Pridružili sa depresie. . Pre mamu je diablom otec, pre otca mama a o ničom sa s nimi hovoriť nedá. Vlastne neviem ako mať zdravý vzťah na rodičmi
Vieš, s ich životom nevieš robiť nič. Každý je si strojcom svojho šťastia. Ale kde si v tom celom ty? O čo ti v hĺbke duše ide ? O dom? O vzťah rodičov? O nespravodlivosť ? O zničené detstvo? To si zodpovedaj sama. A rieš len to, čo ty sama dokážeš ovplyvniť a čo vieš preto urobiť, aby si sa v tom celom necítila zle.
Držím Ti palce ❤️
@nikolka232 velmi pekne si to napisala👍
@anonym_autor uplne zly rodinny vzor zo strany tvojho otca, tak sa normalny clovek nesprava.
@anonym_autor pripad toxickej "tradicnej" rodiny. Viacere z nas vyrastali v domovoch s podobnym ale inym nestastnym pribehom. Sustred sa na svoj vlastny zivot a budovanie svojej buducnosti. Ale chapem smutok z toho ze si nezazila obycajne ludske stastie ktore bolo dopriate inym-stastne detstvo a harmonicky vztah rpdicov
Vieš, s ich životom nevieš robiť nič. Každý je si strojcom svojho šťastia. Ale kde si v tom celom ty? O čo ti v hĺbke duše ide ? O dom? O vzťah rodičov? O nespravodlivosť ? O zničené detstvo? To si zodpovedaj sama. A rieš len to, čo ty sama dokážeš ovplyvniť a čo vieš preto urobiť, aby si sa v tom celom necítila zle.
Držím Ti palce ❤️
@nikolka232 je mi smutno za domom v ktorom som vyrastala, je mi smutno že deti ktoré na dvore pobehujú nie sú moje a sestrine. Aj to že nás starý bunker na dvore vystriedal záhradný domček. Je mi ľúto že za všetko čo mama urobila takto doplatila,a ešte aj dom musela predať. Taktiež mi je ľúto je sa neviem v kľude a bez emócií porozprávať s vlastnými rodičmi.
Chcela som pomôcť mame ale nechcela, vlastne by aj chcela aj nie takým spôsobom ako som to ponúkla. Ale ani vzťah so sestrou nie je taký aký by som si priala.
Keď prechádzam okolo je mi na plač. Už som si viac krát povedala že to všetko hodím za hlavu ale vracia sa to ako bumerang.

Držím Ti palce ❤️