icon

Zle spávajúce dieťa v troch rokoch

lucia006
7. feb 2016

Mamičky máte niektorá take zle spavajuce dieta v troch rokoch ako ja? ☹ Uz sa mi to zda privela ma 3 roky a 3mes.este stale v noci hrozne spi 😒

lucia006
autor
8. feb 2016

@katka1981 neboli ho zrejme brusko lebo sa mi nanho nestazuje a ani na gastre nic nezistili ja u neviem

lucia006
autor
8. feb 2016

@katarina822 ja myslim ze aj mojmu leovi to staci a bude taky nespac mozno aj cely zivot

lucia006
autor
8. feb 2016

@maja2005 mila pani mame trojposchodovy dom on je na tretom ja na prizemi pozeram tv mam ho nechat spadnut 10krar spostele len aby som uz nemala vysielacku zapnutú?ked on zaspi a vidim ze sa posadi pridem hore aspon ho posunut.ja prijmem schopne rady .len ked sme stych rad uz takmer vsetko vyskusali a musim sa zakazdym opakovat?neurologiu gastro ortopeda spat snami spat bez nas .mlieko smedom,medovkovy cajik homeopatika.

lucia006
autor
8. feb 2016

@katuliena82 on akoze nieje zly vnoci ale ma tak lahky spanok ze proste viac ako hodku neprespi a uz je hore potom zas a zas a stale dokola.cez den je vpohid evyspinkany usnievavy pribera ani chory nebýva.ked bol mensi mal problemy to bolo evedintne mozno si prave kvoli tomu privykol na takyto spánok.a ano mate pravdu mam uz tak lahky spanok ze som kazdu chvilu na vsetko hore.

lucia006
autor
8. feb 2016

@evittam spi cez den sam u svokri .vnoci este nespal nechce bezomna.

lucylka25
8. feb 2016

Vyskusala by som homeopaticke vysetrenie, ked myslite ze je to problem. Homeopat mu da jeden liek na povahu a vsetky jeho symptomy a problemy. Mozem doporucit kvalifikovaneho vo Vasom okoli, ziaden liecitel s kyvadlom ;) Drzim palce!

katka1981
8. feb 2016

@lucia006, to je zaujimave, ze v noci tak zle spi a cez den nie je nervny, sranda, kazde dieta je ine. U nas vekom prisiel tvrdy spanok. Ja by som u vas najskor riesila aby spinkal v izbe sam, aby nebol ruseny. Podla mna sleduje ci si pri nom - separacna uzkost

yanni
8. feb 2016

Uz to tu niekto napisal, skoda stracat cas tu zakladatelke temy radit. Ona nase rady nechce, nepotrebuje, na vsetko ma vyhovorku ako to nejde, ako to uz vsetko vyskusali atd.

Moj postreh:
dietatu po zdravotnej stranke nic nie je
ma vyse troch rokov a este nikdy nespal inde ako v maminej posteli (myslim v noci)
pada z postele aj napriek zabradliu. To sa prosim ako da? To je potom co za zabradlie. To prevali aj to zabradlie. Mame dve postele (rozdielne) s rozdielnymi zabradliami, obidve mam aj ja vyskusane na vlastnej kozi (tele). nemozne z takej postele spadnut. Zabradlie nepovoli. A to je ne jednej posteli to zabradlie len nasunute na bocnici.
rodicia sa nechaju deckom vydierat. To uz nie je o tom, ze neprespi celu noc. Aj ja sa budim a to som dospela. To ze sa prehadzuje neznamena, ze nemoze byt sam v izbe a musim hned k nemu skakat. Ked Decku treba razne povedat, ked nemozes spat, nemusis, ale z izby nevylezies a neopovaz sa vykrikovat. A ked bude vykrikovat, jednoducho ignorovat. Po par nociach ho to prejde. On je riadne prefikany, vie, ze matka skoci a pride. Nejakych trojrocnym rozmaznanym chalaniskom by som sa ja vydierat nedala.
Aj nasi vselico skusali, dokonca mala, co nema este ani 7 mesiacov. Ale uz aj doskusali a dokonca aj copana.
Jemu netreba ziadnych lekarov, liecitelov, ziadne kakavko s medkom, jemu treba len razne povedat a nastavit poriadne pravidla a rezim.

a mamicka @lucia006 zrus babyphon, ma vyse troch rokov, nech vykrikuje, nech pada z postele, ved ked par krat popada, si rozmysli, ci bude este viac padat. Myslim si, ze aj to padanie je vykonstruovane.
Isak preco sa vola Babyphone Babyphone. Lebo je pre babies. A vyse trojrocne dieta nie je ziadne babätko.
A my mame tiez velikansky trojpodlazny dom, najstarsi ma izbu uplne hore, ostatne deti na druhom. nikdy sme nemali vysielacku. Ani pri babätkach. obcas som vybehla pozriet, co vystrajaju ale niktore dieta nepozorovala. Ako spalo, ci nespalo, jednoducho boli v izbe a basta. Mala napr. kolkokrat lezi v postielke a nespi. Hra sa potichu so svojou zirafou a nevykrikuje. A to bolo, ale velmi rychlo zistila, ze nik nepribehne.

maja2005
8. feb 2016

@yanni moje slova, ja sa uz k tejto teme nebudem vyjadrovat. Lebo je to zbytocne vyhodeni cas. A tebe davam za pravdu. Ved kukni ako sa na mna ohradila ked som jej povedala naco jej je vysielacka. Ona to proste ani nechce zmenit. Tak nech sa jej spi prijemne aj nadalej.

maja2005
8. feb 2016

@lucia006 a nevyskusala si to hlavne co ti tu skoro kazdy pise. Tyzden mimo tvojej postele a bez tvojej vecnej kontroli mu vobec neuskodi, a ked poda s postele tak nech ma na zemi len madrac a je to vybavene.

lucia006
autor
8. feb 2016

@lucylka25 som s okresu Košice

evittam
8. feb 2016

@lucia006 Tu už teda fakt nie je čo radiť - chlapec je zdravý a nič mu nechýba. Máš doma rozmaznaného "hajzlíka" (prepáč za výraz ale lepší ma nenapadol), ktorý si s tebou aj s partnerom robí čo chce. Rady si už dostala 😉 .

lucia006
autor
8. feb 2016

@katka1981 moze byt skusali ske davat vedla doizby no padal mi spostele tak sme pbjednali vyssiu zanranu snad ta mu zabrani v padani a zvykne si sam v izbe potom nech si buntosi .no on jak novorodenec nespal ako ostatne 2-4hodky on 20minut a dost a kym som ho uspala tak hodinovy rev

lucia006
autor
8. feb 2016

@yanni mila mamina.napisala som otazku ci niekto ma tiez tak nespiace dieta ako ja.nepytala som neprosila o rady pretoze odnarodenia sme si so spankom preskakali svoje takze mame toho vela odlusane aj podla knizKy dieta sa vie naucit spat atd .kazde dieta je ine .moje spadne cez bocnice som pisala preto sme objednali 35 zabranu.ja som mala do 8mich stolicky priposteli .co mi mama vravela ,lebo inak som podala ako hruska spostele a bola som stale poobijaná.takze asi to ma pomne.vobec nieje rozmaznany je to velmi zlaty chlapec jak vkolektive tak sam ked je somnou ako bejby vela plakal vela sme behali po dr .a myslim si ze je proste takto zvyknuty uz na tento nespánok.len nech sa nauci sam solpinkat vo vlastnej izbe a nebude tym aspon nikoho rusit !!!a vnoci mi nerozkazuje ako pisete nevybehuje s izby .len sa posadi prevaluje a pyta sa namna.

ludmilaka
8. feb 2016

@lucia006 Ahojko, máme to isté a o 2 mes.3 roky. Neviem ako pôjdem do práce keď nebudem spať. Chápem ťa...

ludmilaka
8. feb 2016

@lucia006 A s posteľou to isté. Tak sme kúpili iba velikánsky matrac 20 cm od zeme a obložili vankúšmi. Aj tak padá dole. Akurát dnes v noci som sa zobudila ako sa zosunula a zašomrala- do šľaka, zase som na zemi...

sardinka335
8. feb 2016

@lucia006 tak ale asi aj ty niekde robíš chybu, ked so svokrou zahadne spi v pohode len u teba ma problém. To by som chcela vidieť ako ,,spadne cez bočnice,,. Normalne ze Sergej Bubka je hadr...
A neverím ani tomu ze toho mas ,,vela odskušane,, z knizky o spanku...ok, mozno den, dva, tyžden ti to vydrzalo aj to som optimistka. Na vytvorenie navyku treba minimalne 21 dni...týžden ani dva nestačia.

@yanni presne moja reč...staršie deti idu okolo 20:00 do postelí...plus minus 15 min. Maju zakazane vyliezať..ak niekto pride ze ,,nemoze zaspať,, tak max. otvorim vetračku a poviem lahni si na postel zober plyšaka, zavri oči a to pride...inak len zarevem ,,ticho uz,, nebudem tam chodit ako na klavir elbo to by som dalšiu hodinu tam riešila somariny.
Malu tiež ukladam a idem preč, len ked začne plakať tak strčim dudel, pohladkam....aj tak sa v noci ešte dost budi a to ma 8 mes. uz s tym chcem seknut len sa musim odhodlat. Pri 3 deťoch naozaj neni priestor na tolke capačiny...

ludmilaka
8. feb 2016

@lucia006 Luci, toto pochopí len ten kto zažije. Verím, že môže letieť aj cez zábrany. Naša z postieľky vyhadzovala matrac a chcela sa roštom prepchať von. Tiež sme skúšali všetky metódy.

lucia006
autor
8. feb 2016

@ludmilaka aspoň niekto to chápe ze su deti ktore su jak vrtuĺe .a maju lahký spanok.nie kazde dieta lahne o 20tej a vatane o 8mej

lucia006
autor
8. feb 2016

@sardinka335 ano spadol cez bocnicu .nie raz nie 2krat uvidime co bude po zabrane.a asi necitate vsetko .lebonsom pisala dvakrat uz ze spal u svokri ale len na obed na obed aj tu spi rovno jak latka .a vpohode iba vnoci nim to metie .cez noc nikdy u svokri nespal!

ludmilaka
8. feb 2016

@lucia006 Ja len verím, že raz to zažijeme...

yanni
8. feb 2016

@lucia006 ved ho nechaj prevalovat sa, sedieť, vykrikovať. To si už mala dávno.
A neospravedlnuj seba ani dieťa. Stále máš nejaké výhovorky. Teraz ideš s tým aké on bol nespave babo. Áno každé dieťa je iné. My mame 4 a každé bolo ako babo a aj teraz je iné. Najstarší bol tzv. schreibaby ako sa tu v Nemecku hovorí. Vrieskal v kuse mesiace. Tiež nechcel spávať a doteraz mu stačí malo. Ale naučili sme ho nevylievať z izby a buntošiť. Najmladší chlapec, 6 ročný, sa doteraz v noci budí ale vie, že sa môže hrať v izbe ale musí byt ticho . Mala tri mesiace len vrieskala. Cez deň nespala vôbec. Potom len vonku v pohybujúcim sa kočíku a aj to len 20-30 min. V noci "vyspevovala" pokym som neprisla a nedala prso. Ale len dudlala. Tak to nie. Zrusila som nocne kojenie, nechala ju pár noci mrkotat, nespali sme cela rodina z jej vykrikovanie ale prežili sme. Od ca. Pol roka deti začínajú vymýšľať. Keď to nezrušia hneď, máš zavarene. Už mame božský kľud. Mala neprespí každú noc celu, stále sa občas zobudí ale ani nemukne. Aspoň nie nahlas. Niečo si posomre, poprehadzuje zirafu a po čase zaspi. A cez deň stále toho veľa nepospi. Bude ako nás teraz 6rocny. Ten od dvoch rokov cez deň nespal vôbec.

katka1981
8. feb 2016

@lucia006, tak v case, kedy podla tabuliek spava miminko 16 hodin denne, nasa spala pol az hodinu za 24 hodin. Ale tak to mala strasny reflux a neskor denny spanok u nej trval 20-30 minut, viem co je nespave dieta, neskor uz len z trucu odmietala spavat, pre nu to bol najvacsi trest. Skuste ho motivovat, hovor mu aky je uz velky chlapec, a postupne ho dostat do izby, aby mal svoj klud. Vy sa rusite, preto tak zle spi.

lucylka25
8. feb 2016

@lucia006 http://www.komorahomeopatov.sk/zoznam-homeopatov Tak to by som doporučila Slavku Pastorovu - ma. 2 detičky a je velmi milá a chapava. Alebo keby ste chceli TOP homeopata, tak aj MUDR. Petroci z Popradu a kludne povedzte ze mate odporúčanie od Lucii Klačkovej. Držím palce!

katka1981
8. feb 2016

@lucia006, ked pojdete na krv, daj mu zobrat potravinove alergie, klasika krvny obraz plus toto. Aspon budes kludnejsia, lebo velakrat je niekde problem, ale nepride sa nan, alebo az neskor. Inak odkedy takto spava? Lebo ono byvaju obdobia, ze dieta uz akotak spi dobre a potom pride obdbie kedy sa boji, lebo v skolke si hovoria hovadiny a deti maju zle sny. Jedava sladkosti? Kedy mava veceru a kedy ho ulozis? Co zvykne papat na veceru?

lucia006
autor
8. feb 2016

@yanni no vidite kazde dieta je ine ,to dam za pravdu ,ja ho neham mrncat len mne to ide na nervy .a uz som pisala ze nevybehuje s izby ani nic podobne ,len som pisala o nekludnom spanku ok ?

lucia006
autor
8. feb 2016

@katka1981 stale dufam ze onedlho ma prekvapi a prespi celu noc.duam ze sa mi podari im skor ho dostat samého do svojej izby 😉

lucia006
autor
8. feb 2016

@lucylka25 dakujem urcite mi to za to stojí ak to neprejde ani po prestahovani sa do jeho izby vlastnej

lucia006
autor
8. feb 2016

@katka1981 on tak spava od nardenia velmi zle nepoznam to ked spi a viac hodin vkuse .jedva aco mu dam na veceru vzdy nieco ine plus mlieko.

katka1981
8. feb 2016

@lucia006, sladkosti papava? Skus mu dat zobrat krv na lepok, mlieko..... aj krvny obraz. a biochemiu. Nech sa vsetko vyluci, potom to moze byt nezrely nervovy system a to uz treba len cakat. A drzim palce, aby sa vam podarilo naucit ho spinkat u seba v izbe.