icon

Zmena spánku štvormesačného chlapca

lilacarodej
31. júl 2015

Ahojte 🙂

Prelustrovala som to tu ale odpoved na moju otazku som nenasla. Pytam sa teda v snahe najst niekoho kto uz podobny "problem" mal a podarilo sa ho vyriesit.

Mam 4 mesacneho chlapca. Do ockovania spaval krasne sam vo svojej postielke, nebolo treba nic nacvicovat. Vecer medzi 19-20:00 som ho okupala, nakojila a ulozila. Zobudil sa nadranom okolo 03-04:00 napapal sa a sponkal do 06-07:00 pohoda.

Po ockovani v tretom mesiaci - ktore ame zvladli bez horucok ale zato s docasnou zmenou v spravani - uz nevie zaspat inak ako na prsniku v nasej posteli. V noci sa zobudi x krat, nepochybne ho obcas zobudi aj vona mliecka. Zaspat vsak vzdy dokaze znova len na bradavke. Cez den spava obas dobre obcas zaspi a po 10 minutach je hore. Casovy 'rezim' mame dobre stanoveny a podla toho sa snazi cez den spinkat.

Nechat ho plakat k nicomu nevedie. Ibaco sa nahlce vzduchu a boli ho brusko, mimo to je to neuveritelne vytrvale a tvrdohlave dieta🙂

Tak babo rad ;) budem vdacna za kazdy nazor aj ked viem ze kazde baby je ine a jedinecne.

Dakujem 🙂

Po ockovani

tinqua
31. júl 2015

@lilacarodej ahoj, no bohužiaľ budeš musieť len počkať....to očkovanie ho straumatizovalo, prvý krát v živote bolesť...my sme mali tiež veľké problémy so správaním a keď sa to konečne utriaslo po poslednom preočkovaní, dostali sme sa do nemocnice a z toho sa mi spamätávala tri mesiace a keď vidí biely plášť má záchvat aj dnes ...takto malé dieťatko skús obklopiť niečím, možno silnejšie zabaliť do deky, my sme našu do 4 mesiacov balili do perinky, len to pomohlo na spanie...veľa šťastia, všetko raz prejde 🙂

lilacarodej
autor
31. júl 2015

Aj som to tusila tinqua zatial sa statocne drzime 🙂
Dakujem za radu.

kofoluska
1. aug 2015

@lilacarodej Skus sa mozno vykaslat na ten rezim, podla ktoreho chodi presne spat. Dodrz len vecerne ukladanie. Vsimaj si viac znamky unavy a pokojne ho cez den uloz spat aj skor nez by si ho ulozila podla toho presneho rezimu. Takto male dieta sa meni denne, jeden den vydrzi bdiet dve hodiny, iny len hodinu ci hodinu a pol. Treba to respektovat. Ak unavene dieta clovek nasilu nechava este hore, aby sa vpratalo do "rezimu", je potom len problem so zaspavanim aj so spankom samotnym. Je kratky, pripadne prerusovany, nekvalitny a dieta je len viac a viac unavene. Naopak ak ides na spanok ulozit dieta, ktore este spat nepotrebuje (len preto, lebo podla "rezimu" by uz malo ist spat), bude to trapenie pre vas oboch - ono nepotrebuje este spat a logicky nezaspi, ty budes nervozna z toho, ze ho dlho uspavas. Nervozita prejde na neho atd atd.
Ak Ti to trosku pomoze, co do rezimu, ten si moj syn sam ustalil az ked presiel na jeden spanok denne a to mal daleko za jeden a pol rokom. Nechavala som to na nom a so spankom sme problem nikdy nemali. 🙂

lilacarodej
autor
1. aug 2015

Kofoluska ono je to dobra rada. Lenze tento moj prcek je poriadny vymyselnik. Uz sme presli na 'system' povedz mi co potrebujes a ja sa podla toho zariadim. Problem je vsak v tom ze on je unaveny, vyzivuje, sucha si ocka, taha si vlasky. Ked mu dam papat obcas aj zdriemne ale akonahle ho odpojim je hore. V discipline 'odpluj cumel' by sme mali zlatu medailu a zatiak nanho nic neplati. V strese som malokedy - ved som doma preto aby som mohla byt s nim. 🙂 riad pocka ;) ide len ovto ze on vlastne odmieta zaspat aby mu nahodou nieco zaujimave neuslo. Kef uz citi ze nu klipkaju oci tak sa strhne a musi rychlo rychlo nieco robit ake rozpravat. Je to maly zbojnik. Ale hadam si coskoro najdeme nejaky system aby si oddychol. Dakujem krasne za radu 🙂

jeennyv
1. aug 2015

@lilacarodej ja osobne to vnimam tak, ze dieta sa postupne vyvija, objavuje svet okolo seba, sameho seba, preto sa menia aj jeho navyky, potreby a rezim, uz to nie su len babatka, ze sup do perinky atd. za chvilku zacne sediet, lozit, zase budem mat nove podnety a spravat sa inak.... ak ste ockovanie zvladli v pohode, nevidim dovod preco sa krcovite drzat toho, ze je to urcite od ockovania....rezim sa dietatu meni prirodzene a ako baby pisu ustaluje sa az neskor, preto sa zbytocne nestrachuj, niektore veci sa deju preto, lebo sa deju a za vsetko nemoze nejake ockovanie alebo x inych veci....

zuzanaete
1. aug 2015

Nasmu sa zmenilo fungovanie vyrazne po tretom mesiaci. Nejake 2-3 tyzdne mi trvalo, kym som prisla na to, ze ako fungovat s drobcom dalej. Mal posunute ockovanie, takze u nasho to bola naozaj cisto vyvinova zmena.