icon

Zmení sa vekom zobúdzanie sa s veľkým plačom?

vandaebie
25. mar 2014

Ahoj mamičky, prosím o skúsenosti hlavne tie z Vás, ktoré ste mali tento problém v mladšom veku a dieťatko Vám z toho buď vyrástlo alebo problém pretrval. Od narodenia sme mali problém so spánkom-aj nočným-veľakrát sa budil aj s denným-spávali sme 2x denne max 30minút. Noci sa nám upravili, cez deň tiež už potiahne aspoň na tú hodinku-hodinku a pol, ale problém, s ktorým sa boríme od narodenia stále je, že sa každý jeden denný spánok budíme so strašným plačom (máme 19mesiacov). A je jedno, či sa zobudí po 20minútach alebo po dvoch hodinách. Je to veľmi nepríjemné-jednak pre neho, lebo sa tým okamžite negatívne naštartuje a jednak pre mňa, lebo tým pádom každý jeden spánok utekáme domov, aby sme toto nemuseli riešiť vonku(keď by zaspal v kočiari) alebo niekde na návšteve. S tým samozrejme súvisí ďalšia mrzutá hodina preberania sa, kým sa z toho "dostane" a my môžeme zase normálne fungovať a ísť napríklad von..Je šanca že sa to zmení..????

jul11
•
25. mar 2014

@vandaebie nasej sa to upravilo,mala to kokolo 14-15mesiaca,teraz ma 21 mesiacov a uz sa budi v pohode. ale bolo to strasne, aj po 2hodinovom spanku,strasny rev.ale iba po tom naobed,ranos a tak nebudila

vandaebie
autor
•
25. mar 2014

@jul11 My to mame uplne od narodenia a trva to uz cez rok a pol a vobec sa to nelepsi :( nechapem hlavne cim to je, ine kamaratky, ktore maju male deti to vobec nepoznaju a preto neviem ani ako to odstranit, pripadne ci je sanca, ze z toho vyrastie-kto to zazil vie, ako velmi to strpcuje zivot aj mamine aj dietatu..:(

matafen
•
25. mar 2014

Moja dcera bola taka ista od narodenia, bola velky placko a nervacik, horko-tazko som ju uspala a z jej prebudzania som uz mala fobiu, trpla som, kedy sa zobudi a bude zasa cirkus... Ale vyrastla z toho, kym sme isli do skolky a dnes spi ako drevo 🙂 Neboj, urcite z toho aj vy vyrastiete, chce to len cas a trpezlivost, niektore deti su proste take a neovplyvnis to. Drzim palce 😉

pe
•
8. apr 2014

jasne prejde to, mozno aj kazdym dnom sa to zlepsi, to je aj tym, ze sa zobudia a chcu byt hned s maminkou, alebo sa im daco zle prisnilo a su vystraseny, ale vsetko sa zmeni vekom

tykat
•
8. apr 2014

@vandaebie moja 14 rocna sa uz budi v pohode 😀 ako mimino bol vzdy najprv velky rev az potom otvorila oci.

lele75
•
15. apr 2014

moja dcera mi tak plakavala, ci uz pocas vecerneho alebo denneho spanku,velmi dobre to poznam, su to zmiesane pocity. Vzdy som "zavidela" mamam, ktorym sa deti zobudili a s usmevom pozerali do blba 🙂, teraz ma 20 mesiacov a zda sa, ze mame toto obdobie za sebou...jedine, co pomahalo a na co som prisla az po velmi dlhej dobe trapenia cca 3-4mesiacoch bolo, ze som ju hned nadojcila. Ale muselo to byt hned...ak som zavahala, isla do vyvrtky a nepomohlo uz nic 🙂 Po dojceni bud znova zaspala a to som videla, ze este potrebuje spat-to boli prebudenia po pol hodine,ci hodine spanku. Alebo sa potom po vyse hodinovom spanku takym sposobom upokojila a fungovali sme pekne dalej. Ak nedojcis, skus flasu...ale toto nemam overene. A o 2-3 hodinovom dennom spanku mozem akurat snivat, ustalilo sa nam to na max. hodina a stvrt 🙂 drzim palce!