Zúrenie ročného dieťaťa
Ako reaugujete na zachvat u rocneho dietata? Nasu malu, ked davam do stolicky na jedenie, autosedacky, kocika v momente sa z usmievaveho dievcatka stava dieta so zachvatom. Zacne zurit, kricat, tak vselijako sa telom kruti, ze mam problem ju taku vykrutenu posadit. Ked sa mi to uz podari a posadim ju a pripnem hned sa ukludni a je zase dobre dievcatko. Ale priznam uz som niekedy na nervy z toho ake je to pre mna stresujuce ju v tom kriku a kruteni telom posadit a pripnut. Darmo jej kludne vysvetlujem, ze ideme papat, zuri az kym nie je pripnita.
@anjelicek26 Ma 12 mesiacov nevie vojst do stolicky na jedenie. Ani postavit sa na stupatko. Len teraz zacala chodit. A do autosedacky by tiez nevedela nasadnut. Zatial iba vydriapat sa na gauc vie. Ale papa viac krat denne a je to stres aky krik vzdy pusti, ked ju davam do stolicky na jedenie.
A hravou formou? Že lietadielko letí letí a šup do sedačky? Moja má tiež rok, ešte nechodí, ale sama vylezie do kresla, aj do vajíčka, jediné do stoličky na jedenie ju dávam ja.
No ved nech skusa, ponukni jej to a uvidis... stupatka su rozne typy... ako schodiky... moji v roku vedeli vyliezt vsetci a to aj nasa lemricka, co sa naucila chodit az vyse 15 mesacna 😂 Dole este nie, ale hore to slo, ved to je ako schody... ked jej to nepojde, tak ju dvihnes, ale az ked ona pochopi, ze samej jej to este nejde a poziada ta (dvihne rucky, ze daj ma tam...)... fakt takto obijdes to zurenie... lebo to bude ona - chciet... skusajte, ked ti tato situacia nevyhovuje, musite najst kompromis... takto nervujete jedna aj druha... ona objavila caro "vlastnej vole" a tebe rupnu nervy toto mat stale dokola...
@tosomja Nasa chce behat, takze do kocika by sama nevosla, ani keby vedela. Skusim nablizsie tu hravu formu lietadielko leti, som zvedava.
@anjelicek26 Priznam, ze ten schodik este ani nemame. Ale teda myslis, ze uz ju mozem ucit na schodoch v panelaku ucit aby zdvihla nozky a vysla aspon na 1 schodik? A ak to pojde tak by sme kupili schodik.
Ona polezie hore schodikom este ako keby po styroch... ruckami sa pridrzi, dvihne kolienko a vystupi vyssie. Ona ta prekvapi, ze toto urcite zvladne.
@anjelicek26 Prosim ta, este by si mi poradila s tym schodikom? Ucim malu, ze vzdy po jedeni si umyva rucky a tvaricku (zatial to ja robim, ale aspon dava rucky pod tecucu vodu), a potom ju ucim sa utierat do uteraka. Ale drzim ju pritom na rukach, lebo nedociahne ku kohutiku vody. Tak, keby sme mali ten schodik, myslis, ze uz ako 12 mesacnu by som ju mohla na ten schodik pri umyvani ruk davat (pridrziavala by som ju)?
Ano kazdy krok samostatnosti je top, ved si stale pri nej... my mame v domacnosti tento schodik (stabilny, tazsi, akova zakladna - to je pre dieta dobre), ze to nehybe, neposunie hned len tak - https://www.ikea.com/de/de/p/bekvaem-tritthocke... a k zachodu mame tento https://www.amazon.de/ToiletSquat-Toilettenhock... ale na to mate este cas ;)

A nevie si tam vliezt sama? daj jej stupatko, nech si vlezie sama... mozno to vas problem vyriesi, za pokus to stoji... povedz jej, ze je velka, nech teda vlezie sama, ked nechce, aby ju maminka vkladala... a maj tu trpezlivost pockat, ako zareaguje a skusit (resp. ked to nepojde, poziadat o pomoc)... ale efekt - ziadne zurenie - by to malo mat.