icon

Aké sú možnosti štátnej pomoci pre seniorov?

katarinkamt
Včera o 17:53

Dobrý deň, dievčatá. Prosím vás o radu. Mám mamu, o ktorú sa staráme. Mama žije sama a naša pomoc prebieha popoludní, cez víkendy, pretože pracujeme. Zatiaľ to zvláda sama, ale je chorá, chodí o palici, je po operácii chrbtice...na príspevok na opatrovanie nemáme nárok, lebo mám vyšší príjem. Idem požiadať o vypracovanie integrovaného posudku, ktorý bude základom pre posúdenie jej odkázanosti. Viem však, že môže požiadať o kompenzačný príspevok na dopravu. Je ešte aj iná pomoc od štátu, o ktorú by sme pre ňu mohli požiadať? Ďakujem.

anonym_150e5d
Včera o 18:58

@katarinkamt tak co potrebuješ pre ňu teraz, opatrovateľku alebo peniaze?

anonym_338479
Včera o 19:24

@katarinkamt a mama nema ZTP esku,? Po operacii ma na to narok,treba to vybavit,,ZTP moze dostat aj s parkovnym zadara,,,dokonca aj na kulturne podujatia nappr.divadlo,,za polovicnu cenu,,,ale toto neviem ,ci to este plati,,lebo tato vlada,,skoro vsetko berie..Sice kradnu jak straky, cudzi dochodcovia ich nezaujimaju,,vsak pre svojich pri ich platoch im maju z coho dat..Keby sme nemali Matovica, ani nevieme ake maju platy,,no tito su este horsi,jak bol Meciar

anonym_1309bc
Včera o 22:28
@anonym_338479

@katarinkamt a mama nema ZTP esku,? Po operacii ma na to narok,treba to vybavit,,ZTP moze dostat aj s parkovnym zadara,,,dokonca aj na kulturne podujatia nappr.divadlo,,za polovicnu cenu,,,ale toto neviem ,ci to este plati,,lebo tato vlada,,skoro vsetko berie..Sice kradnu jak straky, cudzi dochodcovia ich nezaujimaju,,vsak pre svojich pri ich platoch im maju z coho dat..Keby sme nemali Matovica, ani nevieme ake maju platy,,no tito su este horsi,jak bol Meciar

@anonym_338479 to by musela mať jej mama ZŤP preukaz a viac ako 50% Vôbec nemusí mať po operácii nárok, sú ťažké diagnózy a ľudia nedostanú viac ako 45%. Viac krát bola taká diskusia na koníku