Dopad 13. dôchodku na finančnú situáciu seniorov
Treba dúfať, že tento 13. dôchodok, ktorí si seniori vysnívali a zvolili vo voľbách vyrieši ich finančné a existenčné problémy na celý budúci rok a neuvidíme budúci rok žiadneho fňukať že nemá na lieky. Keď už to štát stojí miliardu, ktorú si musí požičať tak verím, že to uhasí ich nenásytné krky a štát sa konečne môže venovať aj tým, ktorí sú jeho budúcnosťou a nie minulosťou. Pokiaľ to tak nebude, tak očividne je to zbytočné opatrenie a malo by sa to zrušiť a vyhodená miliard zosobniť politikom čo to vymysleli.
Fuj, par faciek si daj za tuto diskusiu, aj par tebe podobnych. Dochodci si u nas neziju vobec extra nadstandard, ani omylom. Mnohi robili cely svoj zivot a maju almuznu. A ci uz maju dochodok vacsi alebo mensi, zasluzia si ho. Mladi maju zdravie, silu, dve ruky, maju moznosti. Oni nemali tolko moznosti ako my zdaleka. Mnohi. Ak niekto z mladych zivori, je to jeho chyba, nie vyhovarat sa na stat a natahovat ruky. Chodte makat. Zvysujte svoju kvalifikaciu, podnikajte, cokolvek, privyrabajte si. Ale neurazajte tu dochodcov. Mali by sme nase deti ucit k ucte k starsim a nie opacne. Lebo nezabudnite, raz aj vy budete stare, slabe a mladi na vas budu utocit a zavidiet vam tych par supov co od statu dostanete.
@liv1 zas si uvedom že práca vtedy a dnes sa nedá porovnať,postavili za lacný peniaz domy,byty dostali v podst zadarmo dnes mladý splatí hypo a môže do dôchodku..lekár zadarmo lieky zadara zubár item...nerobme z nich chudacikov čo viem v poho v továrňach chodili aj nacengany,nikoho nevyhodili to sa vtedy nenosilo.detské tábory zadarmenko handry za pár korún zranica lacná .ach žiť vtedy...
@anonym_59098e 1200 e v čistom?moj ma 780e a robi na smeny
@mortisa71 tak mu povedz nech si najde lepsie platenu robotu,tych fabrik,co robia na smeny a lepsie platia je kvantum.Ja sama v takej robim a k tomu mam este rodicak,nesedim v dnesnej dobe na zadku a domov len ja sama donesiem 3000eur,to je aj s rodicakom,plus aj muz robi na smeny,ten ale bol na pn tak donesia 2500eur,min.mesiac,co bol na pnke k nam prislo 8200eur,lebo myslime aj na toto,ze uraz sa moze stat raz,dva.Taketo sumy,clovek zarobi za cely rok,mesiac predtym tak isto 5000eur bolo doma,lebo nesedim doma,neplacem a robim od roka maleho.Muz sa o neho staral ked grcal,hnackoval,horuckoval a o 4rano vstaval na rannu smenu,ja som bola na nocnej.
Treba naozaj rozmyslat,co kde sa da lepsie urobit a ako.A vsetko sa pohne s tym spravnym smerom.
Ale vyplakavanim a nic nerobenim a zavidenim to moze vyustit do horsieho stavu ako je to teraz.
Drzim moc palce,az si dat osobny zivot do poriadku.
@anonym_autor moji rodičia krstný, všetci dôchodcovia si určite túto garnitúru nezvolí. Viem ti na 100% napísať že neboli doma na materskej 3roky (otcovskej, nedostali kočíkovné,atď) po roku už boli v práci. Nezaviď, závisť nerobí ludom dobre.
A ešte mám pre teba zlú správu, raz sa aj ty staneš dôchodcom, a možno budeš mať toľko diagnóz ani naši , a ak raz budeš ,,fnukať,, že nemá na lieky dúfam že sa to to vráti
@anonym_c7a481 dovolím si ťa poopraviť..nedajboh sa niečo stane mladému tak na lieky a lekárov majú už teraz...nebudú mať ani dôchodky,resp SP je v dlhu..nezapočítava sa im. Škola Up rodička..nie jak dôchodcovia čo šli. V 56_62 dodnes..mladý dôchodkov nedoziju lebo za pár r sa pôjde v 80tich..splatia hypo a môžu na dôchodok....
@liv1 zas si uvedom že práca vtedy a dnes sa nedá porovnať,postavili za lacný peniaz domy,byty dostali v podst zadarmo dnes mladý splatí hypo a môže do dôchodku..lekár zadarmo lieky zadara zubár item...nerobme z nich chudacikov čo viem v poho v továrňach chodili aj nacengany,nikoho nevyhodili to sa vtedy nenosilo.detské tábory zadarmenko handry za pár korún zranica lacná .ach žiť vtedy...
@katty123456 ano zrusia vsetko,aj rodicaky,pridavky,danovy bonus toto urobi nova vlada ako prve,konsolidacia bude riadna.Ale treba sa na to aj pripravit,mnohi neverite,ze sa do toho bodu dostaneme potom este len budu extremne slzy padat.Tak nebudte prekvapene,potom.
@anonym_faf306 ako poznám takých, čo mali kde nechať deti a šli skôr do práce, poznám i takých, čo sú doma tri roky. Ako poznám takých dôchodcov čo pracujú a berú dôchodok, poznám i takých, čo šli do predčasného alebo šli tak ako mali. A poznám takých čo majú do dôchodku ďaleko, si naň šetria a poznám takých, čo majú do dôchodku blízko a šetria si tiež. Pretože každý súdny človek vidí, kam to speje a čo ich od štátu čaká. A máš dosť skreslené predstavy, nie je to také jednoduché, ako si predstavuješ. A čítala si i ďalšie moje komentáre kde píšem, že treba zlepšiť životnú úroveň a nie si kupovať hlasy drobnými z rozpočtu, aby mohli kradnúť ďalej?
@katty123456 ano zrusia vsetko,aj rodicaky,pridavky,danovy bonus toto urobi nova vlada ako prve,konsolidacia bude riadna.Ale treba sa na to aj pripravit,mnohi neverite,ze sa do toho bodu dostaneme potom este len budu extremne slzy padat.Tak nebudte prekvapene,potom.
@anonym_9c5668 isté, veď to nie je z čoho platiť. Všetko rozkradnuté, životná úroveň v .... Či treba nechať nech nás zadlžujú a jradnú, hlavne že raz za čas niečo hodia ľudom, aby zalepili oči ?
@anonym_9c5668 isté, veď to nie je z čoho platiť. Všetko rozkradnuté, životná úroveň v .... Či treba nechať nech nás zadlžujú a jradnú, hlavne že raz za čas niečo hodia ľudom, aby zalepili oči ?
@ekira1 ale neveria ludia tomu,neveria.No tazke slzy budu potom.
@anonym_autor
Bolo by zaujimave zistit, kto si.
Tipla by som to na zaplatenu progresivistku, ktora ma v predvianocnom case zasiat zlobu do dusi ludi.
Ale neviem, ci tu jednoduchost hrajes, alebo taka/taky naozaj si.
Ludom nikdy nebude dobre, ked medzi nimi bude panovat zloba, nenavist, zavist a hlupost, ani keby pecene holuby z neba padali, ani keby sme sa vsetci v zlate kupali. Ty si nositelom vsetkych tychto "cnosti". Ty a tebe podobni ste pricinou toho, ze je ludom zle.
"Dnesny clovek chce aj zit, nielen zivorit, utahovat opasky a znova galeje vo forme deciek..." ukazka tej zloby, lenivosti, neludskosti. Dnesny clovek zavidi dochodcom, ale veri spekulantom s nehnutelnostami a radsej ako dochodcom by dal bankam.
Dnesneho cloveka ozobracuju zahranicni zamestnavatelia, ludia pracuju za almuznu, alebo odidu robit otrokov do zahranicia, aby davali bankam, aby davali na umelohmotne, jedovate nezmysly, ktore vidia na internete, aby si zaplatili nejaku skraslujucu proceduru, boj proti starnutiu ci gravitacii.
Dnesny clovek napise, ze potrebuje zit a potom hodiny denne presedi s telefonom v ruke alebo pri netflixovych serialoch.
A potom sa dnesny clovek nestiti napisat na ludi, ktori cely zivot zili v skromnosti, ktori vychovali po tri deti, ktori nas vsetko naucili, ktori vybudovali vsetko, co mame, ze almuzna od statu, im ma uhasít ich nenásytné krky.
Autor/-ka daj, kto si?
Aky tvoj komplex ta predurcil k tomuto ubohemu cinu?
A) Ja tipujem, ze si zienka z vychodu pracujuca v bratislave a za judassky gros, ktorym bankam zaplatis miniaturny byt alebo oapierovy dom na troj arovom pozemku oolotenom dvoj metrovym betonovym plotom.
B) Zakomplexovany, neatraktivny, nepomilovany, nestastny, neschopny clovek, ktory mema dobre vztahy so svojimi blizkymi.
@ekira1 neviem, ako tvoji, ale moji starí rodičia neboli doma 3 roky, a potom ďalšie 3 roky lebo dieťa má alergiu, astmu, dieťa v škôlke a matka doma na zadku na mobile. U nás v meste pracujú aj dôchodcovia. Upratujú, opatrujú, robia predavačky, SVskarov, autobusarov, taxikarov. Zato mlade ženy sedia doma na predlženom rodičaku, urade prace, poberaju davky a plaču, ako za minimalku robit nepojdu. Narobia si deti, vyberu hypo a potom placu na nete, ako nemaju z coho zit. A stat plat a staraj sa. Ale hypo si nebral stat, ani deti si nespravil. Moja mama a otec pracovali cwly život. Lebo za komačov kto nepracoval bol prizivnik. Nezarabali vela, otec bol vodic, mama casnička. Ale vyziju z dochodkov. Mama sama by nevyžila. Nikdy nebrali podporu a davky od statu. Dochod si obaja podstivo vyrobili. Nezavidim im 13 dochodok. Ale žena, čo poberá predlzeny rodicak, decko da do školky a sedi doma na riti a zistuje ci urad overuje ze je decko cely den v skolke si zasluzi po papuly a nie peniaze. Stat odrbavaju hlavne matky a nie dochodcovia. Zarabam minimalku, ale odrobim den, preplatim dovolenku a mam maximalnu podporu. A sedim doma na riti.
@anonym_faf306 nevymýšľaj. Možno len tam kde bývaš máte lenivé ženy. Alebo žiješ nejakej sociálnej bubline. Ale situácia na Slovensku je úplne iná ako popisujes. Problém rozhodne nie je lenivosti matiek . Ale ako sa tu riadi štát. Ale ty píšeš úplne bludy. Ak poznáš takéto priživničky kľudne ich nahlas vlastne podľa zákona je to vaša povinnosť inak sa dopuštate prečinu spolupáchateľstva
@anonym_autor
Tipla by som to na zaplatenu progresivistku, ktora ma v predvianocnom case zasiat zlobu do dusi ludi.
Ludom nikdy nebude dobre, ked medzi nimi bude panovat zloba, nenavist, zavist a hlupost, ani keby pecene holuby z neba padali, ani keby sme sa vsetci v zlate kupali. Ty si nositelom vsetkych tychto "cnosti". Ty a tebe podobni ste pricinou toho, ze je ludom zle.
"Dnesny clovek chce aj zit, nielen zivorit, utahovat opasky a znova galeje vo forme deciek..." ukazka tej zloby, lenivosti, neludskosti. Dnesny clovek zavidi dochodcom, ale veri spekulantom s nehnutelnostami a radsej ako dochodcom by dal bankam.
Dnesneho cloveka ozobracuju zahranicni zamestnavatelia, ludia pracuju za almuznu, alebo odidu robit otrokov do zahranicia, aby davali bankam, aby davali na umelohmotne, jedovate nezmysly, ktore vidia na internete, aby si zaplatili nejaku skraslujucu proceduru, boj proti starnutiu ci gravitacii.
Dnesny clovek napise, ze potrebuje zit a potom hodiny denne presedi s telefonom v ruke alebo pri netflixovych serialoch.
A potom sa dnesny clovek nestiti napisat na ludi, ktori cely zivot zili v skromnosti, ktori vychovali po tri deti, ktori nas vsetko naucili, ktori vybudovali vsetko, co mame, ze almuzna od statu, im ma uhasít ich nenásytné krky.
Autor/-ka daj, kto si?
A) Ja tipujem, ze si zienka z vychodu pracujuca v bratislave a za judassky gros, ktorym bankam zaplatis miniaturny byt alebo oapierovy dom na troj arovom pozemku oolotenom dvoj metrovym betonovym plotom.
B) Zakomplexovany, neatraktivny, nepomilovany, nestastny, neschopny clovek, ktory mema dobre vztahy so svojimi blizkymi.
@oliolijanka 👍👍👍
@pribinak ja im to tiež nezávidím..na 2str dnešný mladý to mať nebudú,lebo štát je v srackach,vláda rozhadzuje jak keby sme
@peniaze vidlami prehadzovali..zaplatia to v budúcnosti zas len mladý..v konečnom dôsledku starým to nijak nepomôže lebo vs čo už 2x nešlo hore pôjde 3x,a na tento spas sa vytiahne z peňaženiek pracujucich...čo sa tyka dôchodcov odkladali 12m v roku nie 13,sú najväčšími voličmi smerozderu takže za mňa nie...toto nie je závisť len čistá realita...obohapustom minani vlády škoda reči ...
@katty123456 to je hrúbka za hrúbkou
@anonym_autor
Autor/-ka daj, kto si?
@oliolijanka och vám už tej politiky idete zblázniť 🤣. Všade samí progresívec západné firmy ktoré nás zdierajú za každým rohom sorosovsky agent prevrat a puč 😆😆😆😆 Ale ono to tak naozaj nie je . Soroš neukázal prstom na mape a nepovedal toto je Slovensko poďme ho zničiť. Problémy ktoré tu su nemôže žiadny bubák ale my sami . A pre politikov je to výhodné na niekoho zvaľovať vínnu. To my nie to ten Brusel je zlý . A ono stačí kritizovať túto vládu a už máte automaticky nálepku ako progresívec bez ohľadu aké máte politické preferencie. Ja som na dúhových pochodoch nikdy nebol narozdiel od pána Blahu ktoré mu tento krok nevyšiel tak sa preorientoval na radikálnu lavicu a teraz je na oko červený ako komunistický manifest. Novinár odhalí kauzu okolo trendov je platený Sorošom. Je tu protest je platený Sorošom. Policajti vyšetrujú nejakého papaláša je platený Sorošom . Janka kašli te už na tieto hlúposti a neširte nenávisť len preto že má iný názor
@oliolijanka och vám už tej politiky idete zblázniť 🤣. Všade samí progresívec západné firmy ktoré nás zdierajú za každým rohom sorosovsky agent prevrat a puč 😆😆😆😆 Ale ono to tak naozaj nie je . Soroš neukázal prstom na mape a nepovedal toto je Slovensko poďme ho zničiť. Problémy ktoré tu su nemôže žiadny bubák ale my sami . A pre politikov je to výhodné na niekoho zvaľovať vínnu. To my nie to ten Brusel je zlý . A ono stačí kritizovať túto vládu a už máte automaticky nálepku ako progresívec bez ohľadu aké máte politické preferencie. Ja som na dúhových pochodoch nikdy nebol narozdiel od pána Blahu ktoré mu tento krok nevyšiel tak sa preorientoval na radikálnu lavicu a teraz je na oko červený ako komunistický manifest. Novinár odhalí kauzu okolo trendov je platený Sorošom. Je tu protest je platený Sorošom. Policajti vyšetrujú nejakého papaláša je platený Sorošom . Janka kašli te už na tieto hlúposti a neširte nenávisť len preto že má iný názor
@jogy1984 Autorka nekritizuje vladu, navaza sa do dochodcov, do ludi, do slabych. O tom bol aj moj prispevok.
@anonym_autor ďalší, čo iný problém ako 13dochodky nevidí . Ok mohli by ich zobrať soltventnym, čo je asi tak pár percent dôchodcov.. vieš koľko dôchodcov dostáva 400 500e dôchodok?!!!? Skús z toho vyžiť!!! A pracovali celý život napr v administratíve, na úradoch a pod .. sa hanbi
@anonym_autor
Autor/-ka daj, kto si?
@oliolijanka to si popisala seba?
@anonym_autor
Autor/-ka daj, kto si?
@oliolijanka Nebola by diskusia, kde by si nepisala stale dokola to iste, len kopirujes. Tak ale 20ty krat sme si to precitali.
@anonym_autor no tak ty si riadna chudera! Na pohľadanie! Lenže,čo rozdávaš,to dostaneš. A keďže ja som prajný človek,želám ti dvojnásobok tvojho rozdávania a dúfam,že to zapchá tvoj nenásytný krk. Len si daj pozor,aby ti nepraskol bachor. Možno ťa potom bude zachraňovať tvoj sused dôchodca 😉😉😉
@merlinja ale tých prizivnikov volia práve seniori..a to nie je pár drobných toto štát stojí miliardu...
@katty123456 zoberieme im ľudské práva, alebo horšie... ? Och ...
Ja normalne v tejto teme nevladzem, tolke demagogie, co tu podaktore vypisujete, doslova do neba volajuce dristy, urazate matky, ake su lenive; ako nechcu robit, no lenze dnesne matky nemaju jasle zdarma a skolku s povinnym miestom, ako mali dochodkyne. Nie, od ZTP dietata sa neda ist do prace, kam ho das? A zlaty klinec, ta tapa, co pise ze popri opatrovacke sa da privyrobit? Vazne? 😁😁😁😁
Uz si konecne precitajte grafy a cisla, realne, ako najviac v tomto state zivoria rodiny s malymi detmi, jednorodicia - nie dochodcovia.
Okamzite zrusit 13 dochodok, stat nanho nema a ked bude takto zdierat tych, co vam nanho robia - nas, tak nabudete mat ani 12,11 ani 10.ty.
@katty123456 ze je niekto neschopny a zarobi len par sto eur, tak nemoze obvinovat stat. By ste su vyskusali ist po 3 mesiacoch po narodeni dietata do prace, skusili by ste zit v americkom systeme zdravotnictva.. tu sa mame este ako prasce v zite. Staci sa viac snazit. Inak tie byty a domy po tych dochodcoch bude aj niekto dedit.. v niecom bola doba vtedy jednoduchsia ale nic na tom nemeni to, ze strasne vela dochodcov co makalo cely zivot doslova zivori. A poniektore im este tych par supov idete zavidiet. To je tak trapne ze az.
@jogy1984 Autorka nekritizuje vladu, navaza sa do dochodcov, do ludi, do slabych. O tom bol aj moj prispevok.
@oliolijanka Dochodcovia nie su najohrozenejsia skupina, pochop to konecne. Inak nie si ty ta, co zije v Nemecku, ma sluzku (toto slovo si sama pouzila) a vies velke nic o situacii na Slovensku? Mala by si menej ficat na konspiracnych teoriach o Sororovi, budu sa z teba v tom Nemecku smiat. Ty si presne dovod, preco sme na dne Europy a preco sa hanbim za tuto krajinu, presne kvoli ludom ako ty
Ja normalne v tejto teme nevladzem, tolke demagogie, co tu podaktore vypisujete, doslova do neba volajuce dristy, urazate matky, ake su lenive; ako nechcu robit, no lenze dnesne matky nemaju jasle zdarma a skolku s povinnym miestom, ako mali dochodkyne. Nie, od ZTP dietata sa neda ist do prace, kam ho das? A zlaty klinec, ta tapa, co pise ze popri opatrovacke sa da privyrobit? Vazne? 😁😁😁😁
Uz si konecne precitajte grafy a cisla, realne, ako najviac v tomto state zivoria rodiny s malymi detmi, jednorodicia - nie dochodcovia.
Okamzite zrusit 13 dochodok, stat nanho nema a ked bude takto zdierat tych, co vam nanho robia - nas, tak nabudete mat ani 12,11 ani 10.ty.
@drahomirrra zas fabulujes o niecom, o com nemas ani paru, len to niekto povedal a ty papagajujes, lebo ti to pasuje. Nemali jasle skolku s povinnym miestom. Mnohe, ktorym sa skolky jasle neusli, museli strkat deti po susedach, tym ktore nemali babky. Mam to priamo od dochodkyne, ano aj takto sa fungovalo. Skolky jasle nevybudovali za tyzden. A uz ta vidim ako nadsene svoje male par mesacne dieta strkas do jasli, aby si pracovne mohla naplnat patrocnice ksc.
@drahomirrra zas fabulujes o niecom, o com nemas ani paru, len to niekto povedal a ty papagajujes, lebo ti to pasuje. Nemali jasle skolku s povinnym miestom. Mnohe, ktorym sa skolky jasle neusli, museli strkat deti po susedach, tym ktore nemali babky. Mam to priamo od dochodkyne, ano aj takto sa fungovalo. Skolky jasle nevybudovali za tyzden. A uz ta vidim ako nadsene svoje male par mesacne dieta strkas do jasli, aby si pracovne mohla naplnat patrocnice ksc.
@anonym_59098e To je totalna kravina
@anonym_59098e To je totalna kravina
@anonym_57cbb0 pisem, ze to mam od dochodkyne, dnes 73 rocnej. Byvali v mensom meste, kde nebolo dost jasli, skolok a potrebovala ist do prace, tak poziadala susedu. Co je na tom kravina? Ty poznas ako to fungovalo v kazdom jednom meste na Slovensku? Ci mi chces napisat, ze ona klamala? A preco by to robila?
@anonym_57cbb0 pisem, ze to mam od dochodkyne, dnes 73 rocnej. Byvali v mensom meste, kde nebolo dost jasli, skolok a potrebovala ist do prace, tak poziadala susedu. Co je na tom kravina? Ty poznas ako to fungovalo v kazdom jednom meste na Slovensku? Ci mi chces napisat, ze ona klamala? A preco by to robila?
@anonym_59098e Mam dost rokov na to, aby som vedela, ako to fungovalo. Ty mas info od jednej dochodkyne.
@anonym_59098e Mam dost rokov na to, aby som vedela, ako to fungovalo. Ty mas info od jednej dochodkyne.
@anonym_57cbb0 vacsie mesta mali dostatok skolok, jasli. Mensie nemali. Este raz sa pytam, vies o tom, ako to fungovalo v kazdom meste na slovensku? Urcite nevies, tak nepis, ze ten, co miesto nedostal, si vymysla.
@katty123456 ze je niekto neschopny a zarobi len par sto eur, tak nemoze obvinovat stat. By ste su vyskusali ist po 3 mesiacoch po narodeni dietata do prace, skusili by ste zit v americkom systeme zdravotnictva.. tu sa mame este ako prasce v zite. Staci sa viac snazit. Inak tie byty a domy po tych dochodcoch bude aj niekto dedit.. v niecom bola doba vtedy jednoduchsia ale nic na tom nemeni to, ze strasne vela dochodcov co makalo cely zivot doslova zivori. A poniektore im este tych par supov idete zavidiet. To je tak trapne ze az.
@liv1 trápne je že mohli úplne v poho mohli tiež ísť do.lepsieho a. nemuseli makať za pár centov..priam. z Teba kričí jak sa tešis na 13doch tv matky či otca😂😁však daj rodičom zo svojho v Amerike si otočila iné love..prečo sa im máme skladať my?štát ako podporuje malé deti?že im vzal daňový a dal seniorom?beztak sú sprostý a buď do darujú vnúčatám alebo vyhodia v igelitke.von oknom..prd by som im dala..
@anonym_57cbb0 citaj, rozbehla sa vystavba skolok, jasli, cize logicky kym sa skolka, jasle stavali, uz deti, ktore boli narodene, museli niekam dat. A kam decko dam, kym mi stavaju skolku? Porozmyslaj...
https://www.sme.sk/domov/c/rezim-prispel-na-hus...

Zas tu idete vyplakavat,ze dochodci dostanu.A pritom mnohi su to vasi rodicia,strasna zavist z mnohych ide,neskutocna.Dajte si do poriadku vase osobne zivoty,a nemusite zavidiet tych par eur,co Vasi rodicia dostanu,mozno posledny krat.
A ak to mamicky nevedia,tak ako dochodci mozu pracovat,tak aj mamicky na rodicaku mozu kludne pracovat.Vzdy sa da najst sposob,ale zavist Vam moze este viac uskodit a dat vas dole,este viac aj po financnej stranke.
Dopraj a bude ti dopriate.
@anonym_9c5668 toto nie je o závisti a dopriavani si..ale o vyrábani dlhú nás všetkých a pritom plačeme jak je štát v srackach