icon

Dopad 13. dôchodku na finančnú situáciu seniorov

5. dec 2025

Treba dúfať, že tento 13. dôchodok, ktorí si seniori vysnívali a zvolili vo voľbách vyrieši ich finančné a existenčné problémy na celý budúci rok a neuvidíme budúci rok žiadneho fňukať že nemá na lieky. Keď už to štát stojí miliardu, ktorú si musí požičať tak verím, že to uhasí ich nenásytné krky a štát sa konečne môže venovať aj tým, ktorí sú jeho budúcnosťou a nie minulosťou. Pokiaľ to tak nebude, tak očividne je to zbytočné opatrenie a malo by sa to zrušiť a vyhodená miliard zosobniť politikom čo to vymysleli.

katty123456
7. dec 2025
@merlinja

@katty123456 zoberieme im ľudské práva, alebo horšie... ? Och ...

@merlinja si píš..ako prvé vy som ich zbavila volebného práva a dala ho 16r ako v iných krajinách...len volia Zlodejov...

anonym_57cbb0
7. dec 2025
@anonym_59098e

@anonym_57cbb0 citaj, rozbehla sa vystavba skolok, jasli, cize logicky kym sa skolka, jasle stavali, uz deti, ktore boli narodene, museli niekam dat. A kam decko dam, kym mi stavaju skolku? Porozmyslaj...
https://www.sme.sk/domov/c/rezim-prispel-na-hus...

@anonym_59098e Kde sa pise o skolkach? Si si vydedukovala? Ja som v tom case zila. Socik bol zle obdobie, ale nepis nezmysly o niecom, co nepoznas. Aj v skolach nas bolo 5 tried a po 40 deti v jednej triede, to iste skolky, to nebolo ako teraz ze 20 deti

katty123456
7. dec 2025
@anonym_9c5668

@katty123456 ano zrusia vsetko,aj rodicaky,pridavky,danovy bonus toto urobi nova vlada ako prve,konsolidacia bude riadna.Ale treba sa na to aj pripravit,mnohi neverite,ze sa do toho bodu dostaneme potom este len budu extremne slzy padat.Tak nebudte prekvapene,potom.

@anonym_9c5668 o akom bonuse sa bavíme?o tom daňovom čo už zrušili?prídavky zvysil Matelko..tito chceli okresať az ked boli nálady v spoločnosti sa to stratilo do stratena...

beronsche
7. dec 2025
@pribinak

@lienka.7 nech sa ti páči, navrhni dôchodkovú reformu, oslov odborníkov a Poslancov a urob zmenu

Či len tak pindat na internete? Byt mudra a rypavicna za klávesnicou?
Veď urob zmenu ! Buď akčná ! Hrdinka !

@pribinak páčia sa mi takéto reakcie:
"nech sa ti páči, navrhni dôchodkovú reformu, oslov odborníkov a Poslancov a urob zmenu"
Cize ak nie sme schopní urobiť zmenu - čo drvivá väčšina nie je, nemáme nárok ani na kritiku nefungujúceho systému?
A že financovanie tejto krajiny (a s tým súvisia aj dôchodky) nie je v poriadku, na tom sa asi zhodneme.

Inak, presne takých ľudí, čo sú ticho a šuchajú nohami presne potrebuje ta mafia vo vláde...

katty123456
7. dec 2025
@anonym_f29798

@katty123456 to je hrúbka za hrúbkou

@anonym_f29798 však si hod slučku keď máš z toho hysaky..diskusia je o 13doch.mimochodom

anonym_f29798
7. dec 2025
@katty123456

@anonym_f29798 však si hod slučku keď máš z toho hysaky..diskusia je o 13doch.mimochodom

@katty123456 hod si slučku ty

anonym_59098e
7. dec 2025

@anonym_57cbb0 ty vies vobec na co reagujes? Jedna tvrdila, ze skolky jasle mali s povinnym miestom, na co som napisala ze nie vsade to bolo s povinnym miestom. A ty teraz pises akoze cooo? Ze v sociku bolo vela deti v triedach? A ako to s tym suvisi o com sa bavime?

katty123456
7. dec 2025
@oliolijanka

@anonym_autor
Bolo by zaujimave zistit, kto si.
Tipla by som to na zaplatenu progresivistku, ktora ma v predvianocnom case zasiat zlobu do dusi ludi.
Ale neviem, ci tu jednoduchost hrajes, alebo taka/taky naozaj si.

Ludom nikdy nebude dobre, ked medzi nimi bude panovat zloba, nenavist, zavist a hlupost, ani keby pecene holuby z neba padali, ani keby sme sa vsetci v zlate kupali. Ty si nositelom vsetkych tychto "cnosti". Ty a tebe podobni ste pricinou toho, ze je ludom zle.
"Dnesny clovek chce aj zit, nielen zivorit, utahovat opasky a znova galeje vo forme deciek..." ukazka tej zloby, lenivosti, neludskosti. Dnesny clovek zavidi dochodcom, ale veri spekulantom s nehnutelnostami a radsej ako dochodcom by dal bankam.
Dnesneho cloveka ozobracuju zahranicni zamestnavatelia, ludia pracuju za almuznu, alebo odidu robit otrokov do zahranicia, aby davali bankam, aby davali na umelohmotne, jedovate nezmysly, ktore vidia na internete, aby si zaplatili nejaku skraslujucu proceduru, boj proti starnutiu ci gravitacii.
Dnesny clovek napise, ze potrebuje zit a potom hodiny denne presedi s telefonom v ruke alebo pri netflixovych serialoch.
A potom sa dnesny clovek nestiti napisat na ludi, ktori cely zivot zili v skromnosti, ktori vychovali po tri deti, ktori nas vsetko naucili, ktori vybudovali vsetko, co mame, ze almuzna od statu, im ma uhasít ich nenásytné krky.

Autor/-ka daj, kto si?
Aky tvoj komplex ta predurcil k tomuto ubohemu cinu?
A) Ja tipujem, ze si zienka z vychodu pracujuca v bratislave a za judassky gros, ktorym bankam zaplatis miniaturny byt alebo oapierovy dom na troj arovom pozemku oolotenom dvoj metrovym betonovym plotom.

B) Zakomplexovany, neatraktivny, nepomilovany, nestastny, neschopny clovek, ktory mema dobre vztahy so svojimi blizkymi.

@oliolijanka ja tipujem že máš. Niekoho zo smeru v rodine a vs vás to v poho živí...ich typická reč..nezavidme,.doprajme..dajme chudackom...ale tých chudacikov je v rep podstatne viac a na ne smeráci seru!!mlade rodiny, bez bytov,postihnutý,opatrovatelia postihnutých čo sú takmer vždy matky,kde je tá láska k blížnemu vtedy?či musíme milovat len potenciálny volicssky elektorat?

anonym_57cbb0
7. dec 2025
@anonym_59098e

@anonym_57cbb0 citaj, rozbehla sa vystavba skolok, jasli, cize logicky kym sa skolka, jasle stavali, uz deti, ktore boli narodene, museli niekam dat. A kam decko dam, kym mi stavaju skolku? Porozmyslaj...
https://www.sme.sk/domov/c/rezim-prispel-na-hus...

@anonym_59098e Riesilo sa ta tak, ze napchali do skolok vela deti, ziadne normy....Ja som chodila od jedneho roka dokonca do jasli, normalne pred skolkou boli bezne jasle. Ked dnes mas 2 triedy za ZS po 25 deti trieda, nas bolo 200 v rocniku....od A az po E 40 kusov kazda trieda

anonym_59098e
7. dec 2025
@anonym_57cbb0

@anonym_59098e Riesilo sa ta tak, ze napchali do skolok vela deti, ziadne normy....Ja som chodila od jedneho roka dokonca do jasli, normalne pred skolkou boli bezne jasle. Ked dnes mas 2 triedy za ZS po 25 deti trieda, nas bolo 200 v rocniku....od A az po E 40 kusov kazda trieda

@anonym_57cbb0 ale naco mi toto pises? Ja viem ako to fungovalo, ja som vtedy tiez chodila do skolky, do jasli som nechodila. V osemdesiatych rokoch neboli dostavane skoly na sidliskach, rozvazali nas po okolitych dedinach! Prvacka som bola v skolskom roku 1980/1981.
Ja som reagovala na to, co bolo pisane o povinnych miestach!!!!

liv1
7. dec 2025
@katty123456

@liv1 trápne je že mohli úplne v poho mohli tiež ísť do.lepsieho a. nemuseli makať za pár centov..priam. z Teba kričí jak sa tešis na 13doch tv matky či otca😂😁však daj rodičom zo svojho v Amerike si otočila iné love..prečo sa im máme skladať my?štát ako podporuje malé deti?že im vzal daňový a dal seniorom?beztak sú sprostý a buď do darujú vnúčatám alebo vyhodia v igelitke.von oknom..prd by som im dala..

@katty123456 moja maminka zomrela v maji tohto roka ty uboziacka hnusna. A moj ocino ten 13. nepotrebuje, pretoze cely zivot makal a ked sme boli s bratom mali, mal aj 3 roboty. Ale to ty nedokazes pochopit, ty by si len ruky natrcala namiesto toho aby si isla makat a nieco so sebou robit

dvanastka
7. dec 2025

@anonym_autor môže sem dať niekto takéto obrovské lajno? 🤮 Závidieť dôchodcom tých pár drobných? Zobuďte sa! A makajte na sebe, aby ste nemuseli vyživiť deti z pár eur. Dôchodcovia sa celý život starali o svoje deti! Teraz je rad na deťoch, aby sa o nich postarali!

oliolijanka
7. dec 2025
@katty123456

@oliolijanka ja tipujem že máš. Niekoho zo smeru v rodine a vs vás to v poho živí...ich typická reč..nezavidme,.doprajme..dajme chudackom...ale tých chudacikov je v rep podstatne viac a na ne smeráci seru!!mlade rodiny, bez bytov,postihnutý,opatrovatelia postihnutých čo sú takmer vždy matky,kde je tá láska k blížnemu vtedy?či musíme milovat len potenciálny volicssky elektorat?

@katty123456 Zle tipujes. V smere nikoho nemame, ani nikoho z rodiny smer nezivi. Ja som dokonca ani smer nikdy nevolila ani volit nebudem. Ale pripustam, smer mi je sympatickejsi ako cela "adams family" na strane opozicie.

K tejto teme som prispela preto, lebo sa tu autorka vyjadrila, ze trinasty dochodok ma dochodcom uhasit ich nenasytne krky.

katty123456
7. dec 2025
@oliolijanka

@katty123456 Zle tipujes. V smere nikoho nemame, ani nikoho z rodiny smer nezivi. Ja som dokonca ani smer nikdy nevolila ani volit nebudem. Ale pripustam, smer mi je sympatickejsi ako cela "adams family" na strane opozicie.

K tejto teme som prispela preto, lebo sa tu autorka vyjadrila, ze trinasty dochodok ma dochodcom uhasit ich nenasytne krky.

@oliolijanka a má pravdu..13pridavky nie sú pokiaľ viem

beronsche
7. dec 2025

Síce úvodný prispevok je tak nešťastne napísaný, ale toto nie je o tom, že dôchodcom niekto niečo závidí..

Na 13.dochodky nemáme, to je fakt. To, že budú, znamená, že niekde inde uberieme, požičame, zase niečo iné v tejto krachujúcej krajine dobabreme.
Ale zdá sa, že ľudia toto nechcú vidieť...
Kritika by nemala teda byť obrátená proti tým, čo s 13.dochodkami nesúhlasia, ale voči vláde, ktorá ich populistický využíva a rozhadzuje peniaze, ktoré vlastne nemáme. Samozrejme nemyslím len dôchodky, ale ich financovanie ako take..
A že 13.dochodky pomohli vládnej mafii sa udržať vo vláde znamená žiaľ jedno - mnohí nevedia kriticky myslieť, ani vidieť veci v súvislostiach. Bez urážky platí, že to súvisí so vzdelaním a aj s vekom.

katty123456
7. dec 2025
@dvanastka

@anonym_autor môže sem dať niekto takéto obrovské lajno? 🤮 Závidieť dôchodcom tých pár drobných? Zobuďte sa! A makajte na sebe, aby ste nemuseli vyživiť deti z pár eur. Dôchodcovia sa celý život starali o svoje deti! Teraz je rad na deťoch, aby sa o nich postarali!

@dvanastka správne..nech sa starajú deti o sv rodičov..prečo by som sa ja mala skladať dakemu starouskovi na13dochodok?odvádzal si na 12doch a ani mám nik nedá nič navyse

oliolijanka
7. dec 2025
@katty123456

@oliolijanka a má pravdu..13pridavky nie sú pokiaľ viem

@katty123456 A? Preco by mali byt nejake trinaste pridavky???😀 Co to ma s dochodcami spolocne?

Ak budeme na ulici dvaja zobrat a okoloiduci da tomu druhemu a nie mne, tak mam zautocit na toho druheho zobraka, ze ma nenasytny krk? Alebo zautocim na toho okoloiduceho? Alebo napisem na mk, ze dufam, ze ta almuzna uhasi nenasytny krk toho druheho zobrajuceho?

rozculena
7. dec 2025
@anonym_e97cc1

tieto dochodky dostali aj invalidni dochodcovia. poznam takych, co chodia do roboty, zarobia 1500, ID 600 a dalsich 600 dostali "vianocne". a niektori ludia nemaju za co zit.

@anonym_e97cc1 a sú aj takí,čo majú len 270 a iný príjem nie...a dostali 300 na vianoce

katty123456
7. dec 2025
@oliolijanka

@katty123456 A? Preco by mali byt nejake trinaste pridavky???😀 Co to ma s dochodcami spolocne?

Ak budeme na ulici dvaja zobrat a okoloiduci da tomu druhemu a nie mne, tak mam zautocit na toho druheho zobraka, ze ma nenasytny krk? Alebo zautocim na toho okoloiduceho? Alebo napisem na mk, ze dufam, ze ta almuzna uhasi nenasytny krk toho druheho zobrajuceho?

@oliolijanka malinkaty rozdiel..žobrákovi davaa sama zo svojho...tu sa rozhadzujú spoločne..kt potom chýbajú napr na daňové bonusy deťom obrazne..ak nato.mame ok rozhadzuje ale všetkým chráneným osobám..ak na to nemáme a asi nemáme keď konsolidujeme tak neplytvajme...a tobôž nie neadresne...tym čo majú vysoké dôchodky ...aj energopomoc sa definuje podľa príjmu..čomu prosím stále nechápeš..keremu slovu vo vete rozhadzujeme???!?

dvanastka
7. dec 2025
@katty123456

@dvanastka správne..nech sa starajú deti o sv rodičov..prečo by som sa ja mala skladať dakemu starouskovi na13dochodok?odvádzal si na 12doch a ani mám nik nedá nič navyse

@katty123456 komu nám? Veď matky dostávajú všelijaké prídavky.

oliolijanka
7. dec 2025
@katty123456

@oliolijanka malinkaty rozdiel..žobrákovi davaa sama zo svojho...tu sa rozhadzujú spoločne..kt potom chýbajú napr na daňové bonusy deťom obrazne..ak nato.mame ok rozhadzuje ale všetkým chráneným osobám..ak na to nemáme a asi nemáme keď konsolidujeme tak neplytvajme...a tobôž nie neadresne...tym čo majú vysoké dôchodky ...aj energopomoc sa definuje podľa príjmu..čomu prosím stále nechápeš..keremu slovu vo vete rozhadzujeme???!?

@katty123456 "keremu"

katty123456
7. dec 2025
@katty123456

@katty123456 prídavky su60€..13dochodky vyse600€..matematika ti asi nejak nešla že?čo ešte dostávame má deti?

katty123456
7. dec 2025
@oliolijanka

@katty123456 "keremu"

@oliolijanka no a ja nerozumiem tomu šafáreniu s názvom 13dochodok..sme si kvit

oliolijanka
7. dec 2025
@katty123456

@oliolijanka no a ja nerozumiem tomu šafáreniu s názvom 13dochodok..sme si kvit

@katty123456 Kolko mas deti? Ake mas vzdelanie? Kolko mas odpracovanych rokov?

lenkasarka
7. dec 2025
@katty123456

@katty123456 tak potom nech sa starajú aj rodičia o svoje deti. Prečo by som mala prispievať na kocikovne, fiktívne materské,fiktívne ocr,príspevok na prvaka,nezamestnaným,fiktívne id a ďalšie rôzne bludné prídavky.zaujimalo by má koľko toto všetko stojí štat (teda nás ročne. 13 dôchodky by mali byt adresne, ale hold niesu.

sense
7. dec 2025
@lenkasarka

@katty123456 tak potom nech sa starajú aj rodičia o svoje deti. Prečo by som mala prispievať na kocikovne, fiktívne materské,fiktívne ocr,príspevok na prvaka,nezamestnaným,fiktívne id a ďalšie rôzne bludné prídavky.zaujimalo by má koľko toto všetko stojí štat (teda nás ročne. 13 dôchodky by mali byt adresne, ale hold niesu.

@lenkasarka presne rovnako aj prispieva nie na hypotéky čo bolo, a paradoxne aj v tejto téme sú také ktorým sice leží 13dochodok v žalúdku ale pomoc s hypotékou neodmietli, lebo veď majú nárok tak prečo nevyužiť. Vtedy nekricali, že odkiaľ má na to štat vziat peniaze

lenkasarka
7. dec 2025
@lenkasarka

@lenkasarka a aby som nezabudla tie predĺžené rodicaky keď zo zdravého dieťaťa spravia choré. Tým nemyslím ozaj choré deti.

mircalla
7. dec 2025
@oliolijanka

@katty123456 Kolko mas deti? Ake mas vzdelanie? Kolko mas odpracovanych rokov?

@oliolijanka Mna si sa sice nepytala, ala mam 31 odpracovanych rokov, 2 deti a VS vzdelanie.
V sucasnej situacii je 13. dochodok totalne plytvanie a za tym si stojim. Je to rozmar na ukor vsetkych ostatnych a na ukor buducich dochodkov. Trosku si pozri, ako sa neustale prehlbuje deficit socialnej poistovne. Jednoducho to su fakty.

lenkasarka
7. dec 2025
@mircalla

@oliolijanka Mna si sa sice nepytala, ala mam 31 odpracovanych rokov, 2 deti a VS vzdelanie.
V sucasnej situacii je 13. dochodok totalne plytvanie a za tym si stojim. Je to rozmar na ukor vsetkych ostatnych a na ukor buducich dochodkov. Trosku si pozri, ako sa neustale prehlbuje deficit socialnej poistovne. Jednoducho to su fakty.

@mircalla duhlasim je to plytvanie,ale rovnaké ako všetky zbytočne dávky ktoré som vymenovala a kto vie koľko dalších takýchto zbytočných dávok sa rozdáva.

oliolijanka
7. dec 2025
@mircalla

@mircalla Teba som sa nepytala a jej som sa pytala preto, lebo som tomu rozumela tak, ze citi krivdu, ze nedostane trinaste pridavky na deti.

Aj ty zavidis dochodcom, lebo matky nedostali? Deficit socialnej poistovne sa prehlbovat nebude, ak budu trinaste pridavky?