icon

Dopad 13. dôchodku na finančnú situáciu seniorov

5. dec 2025

Treba dúfať, že tento 13. dôchodok, ktorí si seniori vysnívali a zvolili vo voľbách vyrieši ich finančné a existenčné problémy na celý budúci rok a neuvidíme budúci rok žiadneho fňukať že nemá na lieky. Keď už to štát stojí miliardu, ktorú si musí požičať tak verím, že to uhasí ich nenásytné krky a štát sa konečne môže venovať aj tým, ktorí sú jeho budúcnosťou a nie minulosťou. Pokiaľ to tak nebude, tak očividne je to zbytočné opatrenie a malo by sa to zrušiť a vyhodená miliard zosobniť politikom čo to vymysleli.

liv1
7. dec 2025
@katty123456

@liv1 ocuj trapka správaš sa ako sedlana tak ti tvojim jazykom aj odpoviem aby si mi rozumela oki?to že je tvoja matka mŕtva nemá nič s 13dochodkom a popravde je mi aj jedno či žije či nie..zatiahla si ju prvá do debaty úplne o inom..a za druhé správaš sa ako tela tak aké požičaj také vráť..ešte niečo?snáď necakas že začnem teraz plakať kv tv matke👍👌teba sere môj otec že je mŕtvy?na svete su miliony mŕtvych ľudí tak si to v tv sprostej hlave zapis lebo nie je prvá ani posledná a umre každý ak si si to doteraz neuvedomila bolo by načase..

@katty123456 sedlaňa, to ta presne vystihuje 😁. Je uplne jasne preco sa mas zle a zavidis starym ludom. Lebo si taka uboha a neschopna, ze si na seba ani zarobit nevies

0silvia0
7. dec 2025
@mircalla

@0silvia0 Dreli asi tak, ze o pol stvrtej boli doma z prace, nadcasy neznamy pojdem a tak okolo 55 isli do dochodku. Moja teta sla v 53. Ako pises, prezamestnanost, najma kancelarske prace boli o kavickovani casto
Fakt sa mi paci, ako sa k tomu vyjadruju, tie co nemaju ani 30 a ani v tej dobe nezili

@mircalla poniektori sa prebavili v robotke, po robote este zahumienky a zahrady stihali. Moj otec robil do 14tej, vyzdvihol nas zo skolky, zo skoly nas vozili busy.
Mama tazko prezivala, ze mali kazdu stredu strankovy den na urade a musela robit "az" do 17tej. No fakt strasne, co by za taku pracovnu dobu dnes ludia dali. Nakupne centra neexistovali, soboty otvorene len do 12tej, aj tie predavacky mali volne vikendy. Proste ten pracovny stres nebol taky ako je dnes.

katty123456
7. dec 2025
@liv1

@katty123456 sedlaňa, to ta presne vystihuje 😁. Je uplne jasne preco sa mas zle a zavidis starym ludom. Lebo si taka uboha a neschopna, ze si na seba ani zarobit nevies

@liv1 zopakujem ti to blbka...ty prvá si zatiahla svoju mater do tejto diskusie..ty prvá začala nadávať mne a ty prvá mať hysáky keď si dovolím z tvojej.matere neposrat..jedine čo závidím tvojej materin je že už nemusí t počúvať tvoje kecy😉

ekira1
7. dec 2025
@natalka13

@ekira1 tak nam napis tie moznosti vo svete.

@natalka13 ty mi odpovedz, pýtam sa teba, ty porovnávaš možnožnosti na Slovensku so " všade vo svete".

katty123456
7. dec 2025
@liv1

@liv1 a ináč ja sa mam skvelé😁závisť je sviňa že?

beronsche
7. dec 2025
@liv1

@liv1 už ale dosť o závisti starým ľuďom.

To fakt nevidíš, ty a ďalšie prispievatelky s podobným názorom, že tu ide o niečo úplne iné??
Keď nie je z čoho, nie je z čoho.

A dookola zdierat ekonomický činnú skupinu obyvateľov, je cesta do pekla a v konečnom dôsledku na to doplatia všetci - ty, ja, dôchodcovia, deti, VSETCI!

beronsche
7. dec 2025
@katty123456

@liv1 zopakujem ti to blbka...ty prvá si zatiahla svoju mater do tejto diskusie..ty prvá začala nadávať mne a ty prvá mať hysáky keď si dovolím z tvojej.matere neposrat..jedine čo závidím tvojej materin je že už nemusí t počúvať tvoje kecy😉

@katty123456 že niekto začal, neznamená, že musíme automaticky klesnúť na jeho úroveň a urážať tiež...

ekira1
7. dec 2025
@ika11123

@anonym_ada841 áno má byť spolu ale keď nemám na rodinu peniaze tak si ju nerobím

@ika11123 akože si založím rodinu keď budem mať splatenú hypo a našetrené na dôchodok? A vyveštené od veštice, že nebudem mať žiadne zdravotné problémy, stratu práce, nehodu? Vieš, pretože čo mám dnes, nemusím mať zajtra, napríklad..

liv1
7. dec 2025
@beronsche

@liv1 už ale dosť o závisti starým ľuďom.

To fakt nevidíš, ty a ďalšie prispievatelky s podobným názorom, že tu ide o niečo úplne iné??
Keď nie je z čoho, nie je z čoho.

A dookola zdierat ekonomický činnú skupinu obyvateľov, je cesta do pekla a v konečnom dôsledku na to doplatia všetci - ty, ja, dôchodcovia, deti, VSETCI!

@beronsche nie kazdy co nesuhlasi s 13. dochodkom im ho zavidi, co snad vidis aj v tejto skupine, kto sa bije do prs, preco nie on. Realne, im naozaj ale vela ludi tie dochodky a nielen trinaste zavidi. To je dost smutne. Uz x diskusii o tom bolo a asi aj bude. Ze neadresna pomoc nie je dobra, ze je to kupovanie hlasov, ano. Ale pisat o nenasytnych krkoch? Zruseni volebneho prava? To vazne? Aj my raz budeme stare, aj my taz budeme v ich kozi a spomenieme si na to, ako sme sa voci nim spravali. Mali by sme mat k nim uctu a ucit k nej aj nase deti…

oliolijanka
7. dec 2025
@katty123456

@liv1 a ináč ja sa mam skvelé😁závisť je sviňa že?

@katty123456 Prepac, ale v archivoch su tvoje prispevky.
Nevyzera to tak, ze sa mas "skvelé".

katty123456
7. dec 2025
@beronsche

@katty123456 že niekto začal, neznamená, že musíme automaticky klesnúť na jeho úroveň a urážať tiež...

@beronsche pozri ty si kľudne nechaj srať na hlavu..ja nevidím dôvod .sama vidíš že tá osoba je psychicky labilna,ekonomika príjmy a výdavky štátu jej nič nevracia lebo maminka..čo s tým má jej /navyše /mŕtva maminka?áno všetky závidíme dôchodcom pche..tá osoba očividne potrebuje terapie a ešte chvíľu bude skákať a nadávať mi tak jej.poviem niečo z čoho týždeň bude grcať..ja som milá až kým niekto nezačne prvý😘

katty123456
7. dec 2025
@oliolijanka

@katty123456 Prepac, ale v archivoch su tvoje prispevky.
Nevyzera to tak, ze sa mas "skvelé".

@oliolijanka a čo tam vidíš😉ináč kým sa hrabes v archívoch mohla si pomôcť sluzke

katty123456
7. dec 2025
@katty123456

@oliolijanka a čo tam vidíš😉ináč kým sa hrabes v archívoch mohla si pomôcť sluzke

@katty123456 ale chápem že je jednoduchšie sluzke zacvakat keď ty si lenivá a radšej sa zasierať na koni i😁

ekira1
7. dec 2025
@ika11123

@beronsche dopraj a bude ti dopriate

@ika11123 stále nechápeš, že nejde či niekto chce alebo nechce dopriať? Ide o finančnú gramotnosť a narábanie so štátnymi financiami.. fungovanie ekonomiky je v ohrození, keď bude slabá nefunkčná ekonomika, všetci budeme v prdeli..

beronsche
7. dec 2025
@katty123456

@beronsche pozri ty si kľudne nechaj srať na hlavu..ja nevidím dôvod .sama vidíš že tá osoba je psychicky labilna,ekonomika príjmy a výdavky štátu jej nič nevracia lebo maminka..čo s tým má jej /navyše /mŕtva maminka?áno všetky závidíme dôchodcom pche..tá osoba očividne potrebuje terapie a ešte chvíľu bude skákať a nadávať mi tak jej.poviem niečo z čoho týždeň bude grcať..ja som milá až kým niekto nezačne prvý😘

@katty123456 netreba si nechať srať na hlavu, stačí sa ohradiť dôrazne, ale slusne..

pribinak
7. dec 2025
@beronsche

@pribinak páčia sa mi takéto reakcie:
"nech sa ti páči, navrhni dôchodkovú reformu, oslov odborníkov a Poslancov a urob zmenu"
Cize ak nie sme schopní urobiť zmenu - čo drvivá väčšina nie je, nemáme nárok ani na kritiku nefungujúceho systému?
A že financovanie tejto krajiny (a s tým súvisia aj dôchodky) nie je v poriadku, na tom sa asi zhodneme.

Inak, presne takých ľudí, čo sú ticho a šuchajú nohami presne potrebuje ta mafia vo vláde...

@beronsche ja nemám rada príspevky kde ľudia len pindaju. Mam rada ak majú aj nejaký návrh, postreh

Lebo pindat že kasa je prázdna, systém v takomto nastavení je neudržateľný, klesá nám pôrodnosť, strašne populácia, je to populisticky krok a iné bla bla to viem aj ja a kopec dalších ľudí

beronsche
7. dec 2025
@liv1

@beronsche nie kazdy co nesuhlasi s 13. dochodkom im ho zavidi, co snad vidis aj v tejto skupine, kto sa bije do prs, preco nie on. Realne, im naozaj ale vela ludi tie dochodky a nielen trinaste zavidi. To je dost smutne. Uz x diskusii o tom bolo a asi aj bude. Ze neadresna pomoc nie je dobra, ze je to kupovanie hlasov, ano. Ale pisat o nenasytnych krkoch? Zruseni volebneho prava? To vazne? Aj my raz budeme stare, aj my taz budeme v ich kozi a spomenieme si na to, ako sme sa voci nim spravali. Mali by sme mat k nim uctu a ucit k nej aj nase deti…

@liv1 že je mentálne nastavenie množstva slovákov nesprávne, vidieť jasné na výsledkoch volieb.
Ak aj niekto priam bytostne závidí dávku, je to jeho problém.
Kritizovať sa dá aj bez toho, aby som to mentálne slabšiemu jedincovi otrieskavala opakovane o hlavu, až to začne pôsobiť, že s akýmkoľvek nezmyslom, o ktorom je reč, vlastne súhlasím.

katty123456
7. dec 2025
@beronsche

@katty123456 netreba si nechať srať na hlavu, stačí sa ohradiť dôrazne, ale slusne..

@beronsche dva x som ju upozornila..mudremu napovedz sprosteho dokop..a hlboko rozmýšľam koho myslíš tým.mentalne slabším jedincom🤔👻

beronsche
7. dec 2025
@katty123456

@beronsche dva x som ju upozornila..mudremu napovedz sprosteho dokop..a hlboko rozmýšľam koho myslíš tým.mentalne slabším jedincom🤔👻

@katty123456 nikoho konkrétneho, píšem všeobecne. Rozhodne nenarazam na teba, keďže na sa zrejme pýtaš.

beronsche
7. dec 2025
@pribinak

@beronsche ja nemám rada príspevky kde ľudia len pindaju. Mam rada ak majú aj nejaký návrh, postreh

Lebo pindat že kasa je prázdna, systém v takomto nastavení je neudržateľný, klesá nám pôrodnosť, strašne populácia, je to populisticky krok a iné bla bla to viem aj ja a kopec dalších ľudí

@pribinak oprávnená kritika je namieste vzdy.
A pre kritiku financovania tejto krajiny to platí dvojnásobne.

Preto ANO, je vhodné o tom hovoriť, hoc sa to niekomu môže zdať ako mlátenie prázdnej slamy..

Rozmýšľam, ako inak, ako vyjadrením nesúhlasu, chces dať najavo mafii vo vláde, že takto nie..
Posielať im negatívne afirmacie?

katty123456
7. dec 2025
@beronsche

Preto ANO, je vhodné o tom hovoriť, hoc sa to niekomu môže zdať ako mlátenie prázdnej slamy..

Rozmýšľam, ako inak, ako vyjadrením nesúhlasu, chces dať najavo mafii vo vláde, že takto nie..

@beronsche ak smiem kafrat aj do tejto témy..to nemal byť protest 17nov..chápem že pršalo atď .to mali byť masívne a dlhotrvajúce protesty kt samozrejme mala organizovať opozicia..mohli dôjsť k odstúpeniu vlády ako po kuciakovi...petície,demisia..sú predsa zákonné postupy..keď to dakexze Francia nechápem našich..sú slabý ako šípkový čaj..nálada v spol je. Blba a oni to nevyužili...🥴😬

mircalla
7. dec 2025
@liv1

@liv1 Rozdelujem ludi na 2 skupiny. Ti, co chapu ekonomicku situaciu a vedia, ze si na tento 13. dochodok poziciavame. Tiez vidia, ze je to cesta do pekla si neustale poziciavat.

Ved kebyze sme krajina, ktora si to moze dovolit, nech si ich maju, v pohode. Mas to ako robis pre firmu, ktora je na tom zle - nebude vyplacat bonusy ci bude? No aktualne nie

Potom su to ti, co nechapu ekonomicke suvislosti s pisu o zavisti. Nic medzi tym. Skonsolidujes 2.5 miliardy, z toho das 1 miliardu na dochodky. Trosku luxus pri skapinajucom state, nie?

beronsche
7. dec 2025
@mircalla

@liv1 Rozdelujem ludi na 2 skupiny. Ti, co chapu ekonomicku situaciu a vedia, ze si na tento 13. dochodok poziciavame. Tiez vidia, ze je to cesta do pekla si neustale poziciavat.

Ved kebyze sme krajina, ktora si to moze dovolit, nech si ich maju, v pohode. Mas to ako robis pre firmu, ktora je na tom zle - nebude vyplacat bonusy ci bude? No aktualne nie

Potom su to ti, co nechapu ekonomicke suvislosti s pisu o zavisti. Nic medzi tym. Skonsolidujes 2.5 miliardy, z toho das 1 miliardu na dochodky. Trosku luxus pri skapinajucom state, nie?

@mircalla lepšie by som to nenapísala..

beronsche
7. dec 2025
@katty123456

@beronsche ak smiem kafrat aj do tejto témy..to nemal byť protest 17nov..chápem že pršalo atď .to mali byť masívne a dlhotrvajúce protesty kt samozrejme mala organizovať opozicia..mohli dôjsť k odstúpeniu vlády ako po kuciakovi...petície,demisia..sú predsa zákonné postupy..keď to dakexze Francia nechápem našich..sú slabý ako šípkový čaj..nálada v spol je. Blba a oni to nevyužili...🥴😬

@katty123456 to áno. Ďalším aspektom je nezáujem ľudí..
Keby boli všetci, čo sú nespokojní v uliciach, bolo by to o inom.
Každý musí začať od seba..

oliolijanka
7. dec 2025
@katty123456

@katty123456 ale chápem že je jednoduchšie sluzke zacvakat keď ty si lenivá a radšej sa zasierať na koni i😁

@katty123456 Predstav si, ze lezim s chripkou. Moji vyrazili na vylet, dom je upratany, je navarene. Mohla by som citat knihu, ale mala som chut na spolocnost.
Ci ja som leniva, alebo mam sluzku, aby som sa mohla venovat praci a dietatu... neviem ci vies posudit. Dnes sme na mk rovnako dlho ty aj ja. Som viac leniva ako ty, lebo ja mam sluzku?

Nerozumiem, preco tu tocis o sluzke😀 Tebe blokuje predavacka v pokladni, lebo si leniva? Prepac nie predavacka, manazerka prijmov a tovaru.
Vyuzijes sluzby manazera riadenia autobusu, lebo si leniva? Nesijes si oblecenie, ale kupujes, lebo si leniva? Chlieb ti pecie dizajner peciva, lebo si leniva?
Kazdy zije tak, ako mu to vyhovuje a tak, ako si moze dovolit.

A ak je podla teba jednoduchsie zacvakat sluzke, nic ti nebrani si jednu najat. Ale ty zachody umyvas, lebo to mas rada, z principu, lebo nie si leniva😀

pribinak
7. dec 2025
@beronsche

@beronsche WTF?

katty123456
7. dec 2025
@oliolijanka

@katty123456 Predstav si, ze lezim s chripkou. Moji vyrazili na vylet, dom je upratany, je navarene. Mohla by som citat knihu, ale mala som chut na spolocnost.
Ci ja som leniva, alebo mam sluzku, aby som sa mohla venovat praci a dietatu... neviem ci vies posudit. Dnes sme na mk rovnako dlho ty aj ja. Som viac leniva ako ty, lebo ja mam sluzku?

Nerozumiem, preco tu tocis o sluzke😀 Tebe blokuje predavacka v pokladni, lebo si leniva? Prepac nie predavacka, manazerka prijmov a tovaru.
Vyuzijes sluzby manazera riadenia autobusu, lebo si leniva? Nesijes si oblecenie, ale kupujes, lebo si leniva? Chlieb ti pecie dizajner peciva, lebo si leniva?
Kazdy zije tak, ako mu to vyhovuje a tak, ako si moze dovolit.

A ak je podla teba jednoduchsie zacvakat sluzke, nic ti nebrani si jednu najat. Ale ty zachody umyvas, lebo to mas rada, z principu, lebo nie si leniva😀

@oliolijanka tvoju slúžku mám u prdele..máj aj , tri..spomínam ju len preto že sa mi marí že sa staráš o moje súkromie..hrabes sa v archívoch mojich správ a pod veci čo už považujem za stalking...preto ja o sluzke..mimochodom čo si objavila?ako Radim babám aké fakultatívne sa oplatia v tunisku ci malú cz cestovku v Egypte?to vieš my čo sa máme zle nemáme ani na chleba atď...😔ináč to s 13dochodkom nič nemá ale neva hlavne že sme zdraví👍

katty123456
7. dec 2025
@beronsche

@katty123456 to áno. Ďalším aspektom je nezáujem ľudí..
Keby boli všetci, čo sú nespokojní v uliciach, bolo by to o inom.
Každý musí začať od seba..

@beronsche čo s tým ako jednotlivci spravíme?nič..pozanadavame si na koňovi a psi stekajú karavána ide dal.

hellwant
7. dec 2025

Aka krasna kľudna nedeľa, hovorim si... otvorim MK a ľaľa ho hádky, zda sa, že ten rohaty kopytnik na koniku nespi. 🤔🫣

beronsche
7. dec 2025
@pribinak

@beronsche WTF?

@pribinak čomu nerozumieš? 🙂