icon

Existuje pomocná služba pre osamelých ľudí?

6. jan 2026

Ahojte, nejdem teraz rozoberať, prečo, ako, za čo apd, ale zostala som aktuálne sama. Nemám teraz nikoho v tomto momente, rodina, kamaráti apd. Môj brat je dlhodobo v zahraničí. domov nechodí, nevidela som ho 4r. Mám kamošku, ktorá býva asi 30 km odo mňa, ale ona nešoféruje.

Čiste teoreticky, ak by sa niečo stalo, zostala by som v nemocnici, bolo by mi treba doniesť lieky, nejaké veci, pyžamo apd. a ja nemám nikoho, existuje nejaká služba, ktorú by som mohla poprosiť o pomoc? Viete dať kľúče neznámej osobe, aby vám niečo priniesla asi nie je ok, ale ak by to inak nešlo.. neviem... len ma napadlo, nie je taká služba? Charita, mesto apd?

Strana
z4
lukbe
6. jan 2026

Neviem, ale ak nemáš blízku rodinu, nemáš dobrých susedov?

kavasmliekom
6. jan 2026

@anonym_autor ak by si akútne zostala v nemocnici, tak ti všetko potrebné daju. Vrátane liekov. Aj nabíjačku ti požičajú.

mogaa
6. jan 2026

nie taká služba nie je....ale určite máš nejakých kolegov alebo minimálne jednu osobu v blízkosti ktorá by bola ochotná pomôcť....

autor
6. jan 2026
@lukbe

Neviem, ale ak nemáš blízku rodinu, nemáš dobrých susedov?

@lukbe nie, nemám. Ak by som mala, tak by som sa nezaujímala o tento typ služby. Moji susedia sú ľudia 75+.

domkakvet
6. jan 2026

@anonym_autor ta kamaratka, co byva 30 km od teba by nemohla prist, ved to zasa nie je az tak daleko, ked sadne na vlak a predsa nie si v nemocnici kazdy den.

autor
6. jan 2026
@kavasmliekom

@anonym_autor ak by si akútne zostala v nemocnici, tak ti všetko potrebné daju. Vrátane liekov. Aj nabíjačku ti požičajú.

@kavasmliekom vieš čo, ja som raz bola v nemocnici pred asi 4r a nechceli mi nič dať. Že mi to má niekto priniesť. V tom čase som ešte mala mamu, po infarkte, ktorá prišla za mnou, zobrala kľúče, išla ku mne domov, zobrala veci a priniesla mi ich.

autor
6. jan 2026
@domkakvet

@anonym_autor ta kamaratka, co byva 30 km od teba by nemohla prist, ved to zasa nie je az tak daleko, ked sadne na vlak a predsa nie si v nemocnici kazdy den.

@domkakvet ona je teraz momentálne veľmi chorá, asi by som ju tým nezaťažovala. Ona by prísť nemohla. A jej muž má pozná iba zbežne.

viestta
6. jan 2026

Nemas ani susedov, kolegyne, ktore by ti v nudzi pomohli? V nemocnici ti daju vsetko potrebne, skor rozmyslaj co by si robila ak budes doma chora, ci by ti vedel niekto pomoct. Nakupy ti sice dovezu, aj lieky sa daju dorucit na adresu, aj jedlo objednas, ale aj tak by si si mala najst niekoho, s kym budes aspon ako tak vychadzat a vedela by si sa na neho obratit o pomoc.

autor
6. jan 2026
@viestta

Nemas ani susedov, kolegyne, ktore by ti v nudzi pomohli? V nemocnici ti daju vsetko potrebne, skor rozmyslaj co by si robila ak budes doma chora, ci by ti vedel niekto pomoct. Nakupy ti sice dovezu, aj lieky sa daju dorucit na adresu, aj jedlo objednas, ale aj tak by si si mala najst niekoho, s kym budes aspon ako tak vychadzat a vedela by si sa na neho obratit o pomoc.

@viestta nie nemám nikoho, veď preto sa pýtam na takúto možnosť. A svojmu ex, s ktorým nekomunikujem, asi volať nebudem, lebo by to pre mňa neurobil.

kavasmliekom
6. jan 2026

@anonym_autor si chorá? Že toto riešiš?

viestta
6. jan 2026
@anonym_autor

@viestta nie nemám nikoho, veď preto sa pýtam na takúto možnosť. A svojmu ex, s ktorým nekomunikujem, asi volať nebudem, lebo by to pre mňa neurobil.

@anonym_autor nemas ziadne kolegyne, kolegov a byvas na samote a najblizsi sused je 10 km?

mimicka2013
6. jan 2026

@anonym_autor zalezi aj kde byvas, existuju aj charity na ktore by som sa v tvojom pripade obratila.

autor
6. jan 2026
@kavasmliekom

@anonym_autor si chorá? Že toto riešiš?

@kavasmliekom nie, ale stať sa môže hocičo. Žiaľ.. čiže riešim, ak to náhodu nastane, čo v tejto chvíli. Vieš, keď sa zrazu ocitneš sama, tak to riešiš.

domkakvet
6. jan 2026
@anonym_autor

@domkakvet ona je teraz momentálne veľmi chorá, asi by som ju tým nezaťažovala. Ona by prísť nemohla. A jej muž má pozná iba zbežne.

@anonym_autor teraz nie, ved takuto pomoc snad nebudes potrebovat o par dni a do vtedy sa kamaratka vylieci, tak potom ju poziadas, alebo hladaj nove kontakty, skus sa s niekym skamaratit.

autor
6. jan 2026
@viestta

@anonym_autor nemas ziadne kolegyne, kolegov a byvas na samote a najblizsi sused je 10 km?

@viestta nie, bývam v dome po mojej mamine. Všetci susedia sú tu 75+. Suseda vedľa, po mozgovej, nechodí. Suseda podo mnou, bypass 80r. Sused na piatom, onko ochorenie pečene, chemo...

autor
6. jan 2026
@domkakvet

@anonym_autor teraz nie, ved takuto pomoc snad nebudes potrebovat o par dni a do vtedy sa kamaratka vylieci, tak potom ju poziadas, alebo hladaj nove kontakty, skus sa s niekym skamaratit.

@domkakvet kamarátka sa lieči už 4r na onko ochorenie, po operácii mozgu. Má veľmi zlé stavy.

kavasmliekom
6. jan 2026
@anonym_autor

@domkakvet kamarátka sa lieči už 4r na onko ochorenie, po operácii mozgu. Má veľmi zlé stavy.

@anonym_autor odsťahuj sa do mladšieho kolektívu, ani sa ti nečudujem, že máš také myšlienkové pochody, keď žiješ medzi geriatriou.

anonym_1c810c
6. jan 2026
@anonym_autor

@viestta nie, bývam v dome po mojej mamine. Všetci susedia sú tu 75+. Suseda vedľa, po mozgovej, nechodí. Suseda podo mnou, bypass 80r. Sused na piatom, onko ochorenie pečene, chemo...

@anonym_autor to mate barak na nejakom indianskom cintorine postaveny?

vler
6. jan 2026

Poradit neviem ale myslim ze je spravne dopredu rozmyslat ako budes riesit takuto situaciu ak raz nastane aby Ta nahla krizova situacia-ctazka chripka, zlomenina uplne nezaskocila

autor
6. jan 2026
@kavasmliekom

@anonym_autor odsťahuj sa do mladšieho kolektívu, ani sa ti nečudujem, že máš také myšlienkové pochody, keď žiješ medzi geriatriou.

@kavasmliekom nemyslím si, že mám peniaze na to, aby som sa sťahovala.. Som rada, že bývam tu a mám strechu nad hlavou.

anonym_923d68
6. jan 2026
@anonym_autor

@kavasmliekom nemyslím si, že mám peniaze na to, aby som sa sťahovala.. Som rada, že bývam tu a mám strechu nad hlavou.

@anonym_autor tak to tazko, vyzeras, ze sa ani moc nechces s niekym kamaratit, kto by ti v pripade nudze pomohol. Na vsetko mas vyhovorku. Existuje sluzba Ados, pomaha chorym, chodia na zdravotne navstevy. Ale ci funguje vo vasom meste, to neviem. Mozno este na mestskom urade by ti vedeli pomoct.

autor
6. jan 2026
@anonym_1c810c

@anonym_autor to mate barak na nejakom indianskom cintorine postaveny?

@anonym_1c810c v dome bývajú predovšetkým všetko starší ľudia. Postupne, ako odchádzajú ich nahrádzajú mladší. Napríklad ja namiesto mojej mamy. Vychádzame spolu dobre, určite keď sa stretneme vo výťahu sa pozdravíme, prehodíme pár slov, ale nebudem obťažovať starších ľudí, keď budem v núdzi.

autor
6. jan 2026
@anonym_923d68

@anonym_autor tak to tazko, vyzeras, ze sa ani moc nechces s niekym kamaratit, kto by ti v pripade nudze pomohol. Na vsetko mas vyhovorku. Existuje sluzba Ados, pomaha chorym, chodia na zdravotne navstevy. Ale ci funguje vo vasom meste, to neviem. Mozno este na mestskom urade by ti vedeli pomoct.

@anonym_923d68 ja sa chcem kamarátiť, ale žiaľ. Moja kamoška je chorá a druhá pracuje v UK. už druhý rok S mužom som sa rozišla, veľmi bolestivo, dlho a nie sme v kontakte. Mamina mi zomrela. Tak riešim prvý krát situáciu, že reálne nemám nikoho.

domkakvet
6. jan 2026

@anonym_autor tak kde to vlastne byvas, najskor pises, ze v dome a potom ze sused podomnou a na piatom.

viestta
6. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_1c810c v dome bývajú predovšetkým všetko starší ľudia. Postupne, ako odchádzajú ich nahrádzajú mladší. Napríklad ja namiesto mojej mamy. Vychádzame spolu dobre, určite keď sa stretneme vo výťahu sa pozdravíme, prehodíme pár slov, ale nebudem obťažovať starších ľudí, keď budem v núdzi.

@anonym_autor a v praci nemas nikoho, s kym mas blizsi vztah a vies, ze by ti vedel pomoct?

autor
6. jan 2026
@domkakvet

@anonym_autor tak kde to vlastne byvas, najskor pises, ze v dome a potom ze sused podomnou a na piatom.

@domkakvet bytový dom, byty nado mnou, podo mnou

anonym_923d68
6. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_923d68 ja sa chcem kamarátiť, ale žiaľ. Moja kamoška je chorá a druhá pracuje v UK. už druhý rok S mužom som sa rozišla, veľmi bolestivo, dlho a nie sme v kontakte. Mamina mi zomrela. Tak riešim prvý krát situáciu, že reálne nemám nikoho.

@anonym_autor tak si vytvor aj dalsie kamaratstva, nielen tu jednu, co mas...

autor
6. jan 2026
@viestta

@anonym_autor a v praci nemas nikoho, s kym mas blizsi vztah a vies, ze by ti vedel pomoct?

@viestta v našom regióne som sama, ešte je kolega v BA a potom v Čechách.

anonym_6461d5
6. jan 2026

V takom pripade by som sa obratila na mesto/obec. Oni by urcite vedeli doporucit minimalne nejaku charitu, ktora by pomohla. U nas napr. cez covid mesto zastresovalo taketo sluzby, urobili nakup, priniesli lieky, osamelym nosili obedy a pod.

ariannazara
6. jan 2026

Tak si priprav tasku, a maj to vzdy zbalene take zakladne veci ktore ti treba, a uz to len vezmes do ruky..a ides

Strana
z4