icon

Má dôchodca v ústave nárok na finančnú podporu?

Včera o 16:51

Ahojte, potrebujem poradit. Mam otca v Specializovanom ustave (Alzheimer, stupen odkazanosti V). Chcem sa spytat, ci ma narok na nejake financne kompenzacie z Uradu prace? A ak, tak to ziada on (nemozne)? Zbaveny svojpravnosti este nebol. Vopred dakujem za akukolvek osoznu radu.

mamina7070
Včera o 16:54

stat mu prispieva na pobyt v zariadeni, ake ine kompenzacne davky ai mala na mysli?

billy_jean
Včera o 16:54

Nie, v DSS už nie.

autor
Včera o 16:58
@billy_jean

Nie, v DSS už nie.

Dakujem, myslela som napr,na plienky... Dakujem krasne za info.

@mamina7070
@billy_jean

melanta
Včera o 16:59

Ak je v štátnom zariadení, tam štát prispieva priamo ústavu. Na súkromné zariadenie štát neprispieva. Ak potrebuje zdravotné pomôcky ako plienky a podobne, to rieš s lekárom, niektoré sa dajú riešiť receptom aspoň čiastočne.

sara07
Včera o 17:01
@anonym_autor

@mamina7070
@billy_jean

@anonym_autor ano na plienky máš poukaz zdravotny , neviem momentálne kolko vyjde baleni každa lekaren zdr , potreby má inu značku alebo maržu, samozrejme preferuju len určite kde maju bonusy
nevyjde to na cely mesiac ale aspon niečo, všeobecny alebo neurolog predpisuje
tam by na neho mal byt už vystaveny poukaz, spytaj sa ošetrujuceho lekara, možno po tebe chcu tie plienky čo im chybaju v danom mesiaci

billy_jean
Včera o 17:01
@anonym_autor

@mamina7070
@billy_jean

@anonym_autor plienky predpisuje priamo lekár, a každé DSS už plienky má. Čiže nie je potrebné to riešiť príspvekom. Na PHM, na zvýšenú hygienu a ošatenie už nepoberá, nástup do zariadenia.

sara07
Včera o 17:03

prípadne ak nestačí dôchodok , skus vuc požiadat, niektore prispievaju ale je možné že už aj po ich prispevku to nevychadza