Mojich rodičov vykradli
Prosím o radu ako ďalej? Moji rodičia žijú v malej dedinke vekom 86-89, my v zahraničí.
V skratke: Pred pár dňami sa mama zobudila na zvláštne zvuky z vedľajšej izby. Šla sa pozrieť, miestny mladík povedzme že shnedý mal v igelitke napakovanú drogériu z kúpeľne a akurát zbieral nejaké sošky v obývačke. On sa lakol a odišiel. Bojím sa že nabudúce nebudú mať takéto šťastie.
Na tej ulici sú iba 2 obývané budovy. Darmo by volala o pomoc, otec si zlomil panvu ale už je na svoj vek dobre. Majú páni, ktorá im pomáha. Obaja odmietajú DSS.
A ako sa k nim dostal? Nemali zamknute, ci?
Je mi luto co sa im stalo, a mozno im to otvori oci- ze uz maju svoj vek a potrebuju pomoc. Hlavne ak ide o ich bezpecnost.
A ako sa k nim dostal? Nemali zamknute, ci?
@anonym_148b0e vlámal sa
pani ku nim chodí asi len cez deň .
zažila som niečo podobné - otec na krku. Bola som doma a starala sa. Síce sme nebývali spolu, ale za pár sek. som dokázala prísť. samozrejme tel . bol k dispozicii stále.
zo zahr. im nepomôžeš nič. Asi by som niekoho zaplatila z rodiny aby býval s nimi.
@anonym_autor alarm namontovať.Je dosť možné, že prídu znova a len si obzreli čo potrebovali
Mala šťastie že ju zlodej v panike niečím neovalil. Také miesta kde nikde nikoho lákajú na vykradnutie. Nemohli by mať psa na dvore?
Je mi luto co sa im stalo, a mozno im to otvori oci- ze uz maju svoj vek a potrebuju pomoc. Hlavne ak ide o ich bezpecnost.
@zuzinka888 mama je moc palicata a otec nepôjde proti nej
@anonym_autor namontovat kameru.
@anonym_autor namontovat kameru.
@domkakvet čím pomôže kamera? vie o koho sa jedná, vie mi vymenovať jeho predkov na 3-4generacie spätne možno aj viac do telefónu
@zuzinka888 mama je moc palicata a otec nepôjde proti nej
@anonym_autor mohli byt obaja ohrozeni na zivote, "nielen" okradnuti a aj tak myslis ze by si nedala povedat?
a co chces pocut? bud im dat security system ak to zvladnut zapinat alebo kamery ... nic ine im nepomoze ... otazne je ci im aj to malo pomoze ked su tak daleko od ludi ... a v noci ich nik nebude chodit kontrolovat ...
No nič len alarm a aj ten je zbytočný keď nemá kto pomôcť ,bezpečnostné dvere okna ,ale to je strasne moc vysoká investícia ,ešte mreže okna dvere a bezpečnostný zámok
Myslím,že nepomôže nič,ak tam už raz zlodej bol ,bude sa vracať stále ,kým to nebudú riešiť
@domkakvet čím pomôže kamera? vie o koho sa jedná, vie mi vymenovať jeho predkov na 3-4generacie spätne možno aj viac do telefónu
@anonym_autor volali policiu? Ved v takom veku su "chranene osoby" podla trestneho zakona. Ak ho poznaju tak hned udat aj ked moc nepokradol, ale vnikol do cudzieho domu. Rodicom treba zabezpecit/vymenit okna dvere neviem v akom su stave. Namontovat kameru na branku supnut tabulu, priestor monitorovany kamerovym systemom. Kadial zlodej vnikol dnu?
pani ku nim chodí asi len cez deň .
zažila som niečo podobné - otec na krku. Bola som doma a starala sa. Síce sme nebývali spolu, ale za pár sek. som dokázala prísť. samozrejme tel . bol k dispozicii stále.
zo zahr. im nepomôžeš nič. Asi by som niekoho zaplatila z rodiny aby býval s nimi.
@anonym_866a4e neviem si to predstaviť, blízku rodinu nemáme. Aby tam cudzí človek býval(ak má tvrdí spánok, môže celé prespať) a nežil by som svojou rodinou a z dediny,, pánu Bohu za chrbtom,, by chodili do práce a musel by mať ešte aj auto
Poznas ľudí v takom veku? Veľmi ťažko sa prispôsobia novým veciam, aby sa niekomu museli prispôsobiť , a denne? Jedna vzdialená sesternica tam bola s otcom kým bola mama v nemocnici a po troch dňoch.boli na noze
@anonym_autor volali policiu? Ved v takom veku su "chranene osoby" podla trestneho zakona. Ak ho poznaju tak hned udat aj ked moc nepokradol, ale vnikol do cudzieho domu. Rodicom treba zabezpecit/vymenit okna dvere neviem v akom su stave. Namontovat kameru na branku supnut tabulu, priestor monitorovany kamerovym systemom. Kadial zlodej vnikol dnu?
@anonym_58048c pozri vlani v lete im ukradli všetku hydinu, kosačku a pod ktoré dali do záložne. Do dnes sú na slobode. Tými nič nerobia úrady
@anonym_866a4e neviem si to predstaviť, blízku rodinu nemáme. Aby tam cudzí človek býval(ak má tvrdí spánok, môže celé prespať) a nežil by som svojou rodinou a z dediny,, pánu Bohu za chrbtom,, by chodili do práce a musel by mať ešte aj auto
Poznas ľudí v takom veku? Veľmi ťažko sa prispôsobia novým veciam, aby sa niekomu museli prispôsobiť , a denne? Jedna vzdialená sesternica tam bola s otcom kým bola mama v nemocnici a po troch dňoch.boli na noze
@anonym_autor namontovať kameru čo ta upozorní na pohyb a budes proste musieť kontrolovať ty
Moj foter to ma takto na kontrolu svojho otca ,pozerá kedy ide spat a vstáva a kto chodí po dvore ak by chodil
@anonym_autor namontovať kameru čo ta upozorní na pohyb a budes proste musieť kontrolovať ty
Moj foter to ma takto na kontrolu svojho otca ,pozerá kedy ide spat a vstáva a kto chodí po dvore ak by chodil
@minenkaa máme vonku fotopasce tie fotky sú nám na dve veci
Čo pomôže kamera?
pomaly to musíš riešiť, majú už vyšší vek. Môže zostať len jeden a ten sa bude neskutočne trápiť. Súrodencov asi nemáš. DSS tiež nevybavíš za týždeň - tam bývajú čakačky .
mne mama zomrela veľmi rýchlo - otázka 3 dní. Otec zostal sám a žil ešte niekoľko rokov. Súrodencov síce mám , ale nechcelo sa im v tomto mi pomôcť.
@anonym_autor
velmi do ra odpoved, chcela som napisat podbne. Robila som opatrovatelku 24/7 v AT. Za 2 tyzdne som dostala 980e plus rodina este platila agenture a to cele x 2 - kedze tam bola druha opatricatelka ostatne dva tyzdne.
He to reakne prace, v ktirej clovek stravi cely den. A zvkast pokial ide o paličatych ludi starsich, to je na nervy a nezaplatene! Od jednej babky som dokonca oduska koli jej povahe.
Tebe prajem vela trpezlivosti rodicom ostava sa akurat dibre modlit, ked nechcu pomoct tym dss. A aj im rozumiem. Pokial este ako tak vkadzu, nik ich neobmedzuje a nemusia den travit s kopou inych babiek a dedkov bez nalady.
@anonym_autor upozorní ta na pohyb a zavolas policajtov ,keď budú vedieť cigani ,že voláte policajtov možno prestanú chodiť
Načo ti je fotopasca ta robi len fotky
@minenkaa má simkartu, pošle fotku pohybu.
Tým je to na háku, nikdy im nespravím, škoda je nízka len sa nám vysmievajú
@anonym_58048c pozri vlani v lete im ukradli všetku hydinu, kosačku a pod ktoré dali do záložne. Do dnes sú na slobode. Tými nič nerobia úrady
@anonym_autor znova podat trestné oznamenie, pripadne podat podnet na prokuraturu na kontrolu postupu policie, kontaktovať starostu obce. Znamy robi na polici,zevraj kazdy takyto podnet sa podrobne kontroluje, postup policie atd...
@anonym_autor znova podat trestné oznamenie, pripadne podat podnet na prokuraturu na kontrolu postupu policie, kontaktovať starostu obce. Znamy robi na polici,zevraj kazdy takyto podnet sa podrobne kontroluje, postup policie atd...
@anonym_58048c starosta je im do rodiny,
@minenkaa má simkartu, pošle fotku pohybu.
Tým je to na háku, nikdy im nespravím, škoda je nízka len sa nám vysmievajú
@anonym_autor vlámanie sa automaticky považuje za trestný čin bez ohľadu na výšku škody
@anonym_58048c starosta je im do rodiny,
@anonym_autor jaj tak to brut, to bude tazka realita východného slovenska. A ostanym z dediny urcite kradnu ... Proste podavat trestne oznamenia a najlepsie hromadne. V prvom rade skuste poriesit tie dvere okna, zabezpecit. Svetla na pohybovy senzor a kameru. Kamery a svetla nieje velka investicia
Jednu pani platit na pomoc cez deň a dalsiu osobu na to,aby ich strazila v noci,idealne muža,ale kludne aj zenu,spala by s nimi v dome dalsia osoba,ktora by mala silu hned reagovať...V dedine sa to hned rozkrikne,ze nie su sami ani v noci.
Ale nwrozumiem ako to chcete riesit zo zahranicia,ked rodicia zaľahnu.Potom tam budete platit 3 opatrovatelky na 3 smeny.
Teraz v okoli dali babenku 80r. do DSS,byvali desatrocia s nimi,ale zalahla,v nemocnici ju poliecili a posielali domov,Nik nemohol ? vystupit z roboty a opatrovať,vybavili DSS 100 km daleko,babenka tam pobudla 2 dni a zomrela.Nesudim,konstatujem.Na starobu by sa mali pripravit vsetci zucastneni rodičia aj ich deti,a to včas.
Návod na použití služeb policie.
Jak zavolat na policii, když jsme už staří a pomalu se pohybujeme.
Jirka Klapal, již starší pán, ze Zdic, si šel večer lehnout,
Když mu jeho manželka povídá, Jirko, v kůlně se svítí.
Asi jsi tam nechal světlo!
Jirka z ložnice vidí, že má pravdu a chce jít zhasnout.
Vidí ale i, že, jsou tam vlastně zloději a že mu kradou
věci.
Zavolal s tím na policii, kde se zeptali, zda má někoho i
v baráku. Jirka řekl, že ne, že ale někdo vykrádá jeho kůlnu.
Policista na druhé straně řekl, nemáme teď momentálně
nikoho, kdo by k vám teď mohl přijet.
Zamkněte si barák, a někdo přijede, až ho budeme mít.
Jirka řekl dobře. Sedl si a napočítal do třiceti.
A pak znovu zavolal na policii:
Dobrý večer, před chvilkou jsem volal, že mám v kůlně
zloděje.
Už se o to nestarejte, já jsem je oba zastřelil" a zavěsil.
Během tří minut smykem přijela tři auta plná policistů,
nad hlavou se zastavila helikoptéra, v závěsu jela sanitka. Zloděje
chytli při činu a hned je zatkli! Náčelník říká Jirkovi:
Já jsem myslel, že jste říkal, že jste je zastřelil?!"
Jirka říká náčelníkovi:
Já jsem zas myslel, že jste říkali, že nikoho nemáte!"
Skutečně se stalo.
Závěr? Nevyplácí se nasrat staré lidi.
@anonym_autor to mi je velmi luto, ako ciganka a tiez dcera ta velmi chapem a hanbim sa tych ciganov, co nemaju chrbtovu kost a troska lutosti ku ostatnym, natoz starsim. Oni takto vyrastaju a ani mna ako ciganku by neposluchli, este by aj mna vysmiali.
Ja ti mozem len poradit, kameru, dvere s velmi dobrym zamkom, okna tiez ked su v prizemi. Ta kamera pomoze policii identifikovat pachatela, pretoze takto to je slovo proti slovu a neurobia nic, lebo pachatel vsetko preda ze? Kazdopadne sa modlim za rodicov a prajem vela stastia a kludne vianoce.

kupit zariadenie ktore v pripade potreby zavola na konkretne cislo viem ze tak existuju cislo na 112 alebo rodinneho prislusnika drzim palcky