icon

Ako zvládnuť dlhodobú ošetrovanie člena rodiny?

chrobik1982
24. apr 2026

Ahojte. Som s otcom na dlhodobej OČR štvrtý týždeň. Je po operácii kolena, menili mu kĺb. K tomu sa pridružili problémy s tlakom a pulzom. Minulý týždeň sme museli v noci volať 155, na ďalší deň sme ho zase viezli večer rovno na nemocnicu, niečo mu pichali, dali tabletku pod jazyk a poslali nás domov. Doktorka povedala, že by teraz nemal byť sám. Cez víkend sme znova boli na pohotovosti kvôli alergickej reakcií na injekcie, ktoré picháme na riedenie krvi, zmenili mu iné injekcie. Dnes sme boli na nemocnici, nasadili mu EKG holter, zajtra mu ho budú dávať dole. Ešte ho budú objednávať aj na tlakový holter. Riešila som kúpele, tam by mal ísť v júni, a v máji bude chodiť na ambulantnú rehabilitáciu. Ide o to, že som nejako nerátala s tým, že budem tak dlho na OČR, a trápi ma to hlavne kvôli tomu, že čo na to povedia v práci. Na druhej strane nechcem nechať otca úplne samého doma, predsa len má už 73 rokov. Mám dilemu, čo robiť. Riešili ste niektorá niečo podobné? Bol niekto z vás na dlhšej OČR so svojím rodičom.

Strana
z2
anonym_4446bc
26. apr 2026
@chrobik1982

@anonym_4446bc No predstavte si, že pre niekoho to môže byť problém si pichnúť sám. Každý človek je iný, nie každý je na to v pohode psychicky a fyzicky. Najmä keď dostaneš z injekcií alergickú reakciu, vymenia ich za iné, do brucha už nemôžeš pichať (tam si zvládol aj sám), a do nôh, či do rúk je to komplikovanejšie. Nakoniec však aj na rukách a nohách máš alergické prejavy, a bojíš sa vôbec pichnúť...
Ja nerozumiem jednému, že kde sa u ľudí vytratila nejaká tá empatia a porozumenie. To čo je bežné a normálne pre jedného, pre druhého nemusí byť....

@chrobik1982 pichat stehná jw snáď estw jednoduchšie ako do brucha

chrobik1982
autor
26. apr 2026
@anonym_4446bc

@chrobik1982 pichat stehná jw snáď estw jednoduchšie ako do brucha

@anonym_4446bc Možno pre vás

anonym_4446bc
26. apr 2026
@chrobik1982

@anonym_4446bc Možno pre vás

@chrobik1982 komu niet rady tomu niet pomocí

chrobik1982
autor
26. apr 2026
@anonym_4446bc

@chrobik1982 komu niet rady tomu niet pomocí

@anonym_4446bc nápodobne

suve99
27. apr 2026

@anonym_4446bc ..tak toto je už cez... urážať pod anonymom niekoho, kto možno potreboval iba trochu vypočuť....

levica313
6. máj 2026

T
@chrobik1982 Ahoj,neuveríš ale napíšem náš príbeh.Otcovi 80 r teraz 23.3.menili kĺb.keďže mu to stálo krvácalo pustili ho domov až 14.4.O tyždeň išiel naspäť na kontrolu so sanitkou a so sestrou všetko bolo v poriadku.V ten večer sme museli zavolať záchranku lebo sa mu to vykĺbilo.A to len sa postavil zo stoličky.Nanovo ho uspali a dali mu to do poriadku.Zas týždeň v nemocnici..Je 6.5. Dnes bol opäť na kontrole,opäť so sanitkou po ležiačky.Všetko je v poriadku,16.5.nastupuje na rehabilitaciu.Pomedzitým na moju mamu čaká tá istá operácia 1.6.Medzitým ich musíme strážiť.A poviem Ti práve dnes som sa rozhodla že pri mamine si dávam žiadosť na dlhodobú OČR hneď v nemocnici...lebo toto už ešte raz nechceme prežívať so sestrou..Otec berie warfarín,nesmie padnúť.
Pracujem v štatnej sfére za minum plat,sme len 3 na oddelení,tiež som dlho uvažovala ako to spraviť,kto bude moju robotu atď.Ale pre mňa rodičia sú dôležitejší ako nejaká práca,oni ma potrebujú tu a teraz,lebo pozajtra nemusí byť...Mám 57,hádam sa nebudem triasť čo si pomyslia moje kolegyne.Tie časy mám za sebou..Nikto za Vami nepríde o 10 rokov a diplomom z práce.A že je mi ľúto kolegýň ÁNO,ale nie je to moja starosť aby som to vyriešila.A predstavte si od 23.3. do 6.5 je koľko dní? A otec furt nechodí len s barlami.Hlavu hore!Ospravedľňujem sa za chyby.

Strana
z2