Babka závislá na teleshoppingu: Nechať ju v tom?
Ahojte. Idem si k vám po radu.
Moja babka si poslednú dobu obľúbila teleshopping, až moc. Každú chvíľu jej niečo príde - masážna podložka, vitamíny, všelijaké pomôcky do kuchyne. Polovicu potom ani nepoužíva.
Nie je na tom finančne zle, len už mám pocit, že kúpi skoro všetko, čo jej tam dobre odprezentujú. Nechali by ste ju tak, keď sú to jej peniaze?
Skúsila by som sa s ňou porozprávať a citlivo jej vysvetliť, že tie veci sú šmejdy za prehnanú cenu, nech to viac nekupuje. Možno si dá povedať.
@marci9 Ona má z tých nákupov práveže radosť. Už som to s ňou skúšala opatrne riešiť, ale tvrdí, že je so všetkým spokojná a že si za svoje peniaze môže kúpiť, čo chce. Preto neviem, či to ešte nejako riešiť alebo ju jednoducho nechať tak.
zablokuj jej kanal... povedz ze prestali vysielat a mas klud
Skúsiť jej život vyplniť inými činnosťami, aby radosť mala z toho a nie z impulzívneho nakupovania.
Raz som mal v rukách kameru do auta kúpenú dôchodcom z teleshoppingu, občas nefungovala vypadávala z nej SD karta a kvalita obrazu bieda. Som mu ukázal že tá istá kamera priamo z Číny stojí 1/10 ceny tej z teleshopingu, kúpil predraženú blbosť.
Možno by aj nebolo zle, keď niečo si vyhliadne,tak pozrieť to inde lacnejšie a hlavne kvalitnejšie
A zopár krát keď uvidí, že inde je to o ,,inom,, tak možno ju to odradí od toho to sledovať
@anonym_autor Jej peniaze, jej život, matky na MD ak oplieskajú pol mužovej výplaty za blbosti z drogérie čo nie sú životne potrebné alebo za zbytočné dekorácie v Pepcu je to ok? Ak je pri zmysloch, zaplatí si bývanie, nemá dlhy, jej vec. Alebo ťa štve že menej zdedíš? Proste konzumná doba a väčšina ľudí kupuje blbosti, niekto z teleshopingu, iný z internetu, niekto z tipov influencerov...
Moja stará mama toto tiež robievala 😀 prestala keď ju zaujal iný kanál a prešla na telenovely 😀
Keď sa takto slepo dokázala namotať na teleshopping, tak hlavne nech nezačne chodiť na mítingy jednej vládnej strany kde sa rozdávajú babkám karafiáty 😀
Toto robievala i moja nebohá svokra. Svokor sa dal vždy ňou ovplyvniť. Až keď kúpili plastové nádoby s vrchnákmi za niekoľko stoviek €, muž sa nahneval že sa nechávajú takto obabrať a zobral ich do domácich potrieb, aby videli rozdiel v cene.

Skúsila by som sa s ňou porozprávať a citlivo jej vysvetliť, že tie veci sú šmejdy za prehnanú cenu, nech to viac nekupuje. Možno si dá povedať.