icon

Hľadám cvičebnú pomôcku pre zatiaľ mobilnú seniorku

zuzulienocka78
8. dec 2025

Ahojte,
hľadám niečo pre svokru - stále mobilná, bude mať 80 rokov, bývajú ale na 2. poschodí bez výťahu, v poslednej dobe odmieta chodiť von, lebo nezvláda schody, vidím na nej, že aj pribrala. Chápem, že ju bolia nohy, len teda ostať doma nie je dobrý nápad. Tvrdí, že má kopec pohybu doma - ale pravda to nie je.
Našla som takýto rotoped, neviem, či by to bolo vhodné? Resp. ak mi niečo poradíte iné.
Klasický rotoped nie, z toho by spadla. Chodiaci pás tiež nie.
Ďakujem.

Hľadám cvičebnú pomôcku pre zatiaľ mobilnú seniorku
vler
8. dec 2025

svokra prejavila zaujem o to mat doma nejaku cvicebnu pomocku?

pe_mi
8. dec 2025

@zuzulienocka78 ojha, odvážne, z toho , čo píšeš sa to svokre ako vhodný darček nejaví
Má 80 rokov a používať takúto pomôcku, poviem za seba, že nie
Je stará , dosť stará, aj keď čiperna , ako píšeš
Môže sa jej zatočiť hlava, majú krehké kosti
O nič sa nemôže prichytiť na tomto stroji
Pre mňa priam nebezpečné

srdiecko4u
Autor odpoveď zmazal
srdiecko4u
8. dec 2025
@pe_mi

@zuzulienocka78 ojha, odvážne, z toho , čo píšeš sa to svokre ako vhodný darček nejaví
Pre mňa priam nebezpečné

@pe_mi Ale pri tomto sa sedí - ak som to pochopila správne. Predáva sa to ako rehabilitačná pomôcka, napr. po porážkach a pod.

eeffka
8. dec 2025
@pe_mi

Pre mňa priam nebezpečné

@pe_mi sedis na stolicke alebo gauci a na tomto slapes, nemas kam padnut

zuzulienocka78
autor
8. dec 2025
aurelia2000
8. dec 2025

Poznám 2 seniorov v susedstve, ktorí takéto podobné čudo dostali pod stromček. V oboch prípadoch rovnaký postoj: zasmejú sa na tom a odmietajú cvičiť. Sú radi, že sa premotaju po byte a občas von na chvíľu pozrieť.
Nemáte predstavu, aké typy bolesti sú u nich späté s rôznymi pohybmi,l. To, čo sa vám zdá ľahké, je pre nich namáhavé a bolestivé. Preto to nebudú robiť.

zuzulienocka78
autor
8. dec 2025
@aurelia2000

Poznám 2 seniorov v susedstve, ktorí takéto podobné čudo dostali pod stromček. V oboch prípadoch rovnaký postoj: zasmejú sa na tom a odmietajú cvičiť. Sú radi, že sa premotaju po byte a občas von na chvíľu pozrieť.
Nemáte predstavu, aké typy bolesti sú u nich späté s rôznymi pohybmi,l. To, čo sa vám zdá ľahké, je pre nich namáhavé a bolestivé. Preto to nebudú robiť.

@aurelia2000 Veď to, chceli by sme, aby bola čo najdlhšie mobilná, je zlé, že nemajú výťah v bytovom dome :-/ Ale tiež neviem, či by používala. Viem, že ju trápi, že nabehá kilá, stále rozpráva o tom, ako veľa sa hýbe a nič neje - ani jedno nie je pravda - ale či by ju to motivovalo cvičiť, to veru neviem :-/

aurelia2000
8. dec 2025
@zuzulienocka78

@aurelia2000 Veď to, chceli by sme, aby bola čo najdlhšie mobilná, je zlé, že nemajú výťah v bytovom dome :-/ Ale tiež neviem, či by používala. Viem, že ju trápi, že nabehá kilá, stále rozpráva o tom, ako veľa sa hýbe a nič neje - ani jedno nie je pravda - ale či by ju to motivovalo cvičiť, to veru neviem :-/

@zuzulienocka78 Chápem, že chces. Ale ani výťah by nepomohol. Oni vždy prídu do fázy, že už sa im nežiada ísť von 😓