icon

Opatrovanie seniora: tipy a rady

8. mar 2026
Strana
z2
autor
8. mar 2026

Poprosím o názor. Rada by som opatrovala v domácnosti. Skúsenosti mám. A veľa. Robila som aj v AT, aj tu (roky normálne v ZSS, DPS). Vzdelanie zodpovedajúce (roky v zariadení ako ISR, soc.pracovnik aj opatrovateľka). Vlastne stále v soc.sfere. Ale 4 roky pauza, diera proste. Starala som sa o onkol.člena rodiny. A potom žena v domácnosti. Chcela som čas tráviť s rodinou naplno. Je reálne šanca, že si niečo nájdem? Idem si dať inzerát Domelia, bazoš, možno FB mesto konkrétne. . Viete mi prosím poradiť niečo naviac? Mám už 45 r. Ďakujem.

autor
8. mar 2026

Možno aj osobná asistencia....Trápi ma trocha tie roky, čo som bola doma (bez prac.pomeru). Chcem veriť, že prácu nájdem. Len mam trocha obavu a naozaj kritické myslenie k sebe

elenajezova
8. mar 2026

V Prievidzi určite ano si myslím..

autor
8. mar 2026

Som západné SK. Ale nie BA a okolie. Dedina blízko SE, MY

anonym_d44803
8. mar 2026

Neviem z ktorého si mesta, ale opatrovateľky hľadajú všade
Len tak som otvorila profesiu a hľadali hocikde. Je to náročná peaca, psychicky aj fyzicky, málokto to chce robiť

anonym_37d0d3
8. mar 2026

ja si myslim, ze takych ludi ako ty, je nedostatok, aj ked si mala pauzu z dovodov zalozenia rodinky

autor
8. mar 2026
@anonym_d44803

Neviem z ktorého si mesta, ale opatrovateľky hľadajú všade
Len tak som otvorila profesiu a hľadali hocikde. Je to náročná peaca, psychicky aj fyzicky, málokto to chce robiť

@anonym_d44803 viem ❤️Robila som už počas školy v soc.sfere. Aj teda opatrovateľku v zariadení, v domácnosti u nás i v AT. Náročné, ale ak to niekoho napĺňa. Chcem si nájsť niečo v domácnosti, len teda už nemám 30😊 a z veku mám obavy. Možno zbytočne, ale mám. No.

autor
8. mar 2026

Viem, že to je náročná práca a nie dostatočne ohodnotená. V zariadeniach sa nájsť dá. Len ja už mám aj problémy s chrbticou a v zariadení je to náročné. Preto by som radšej v domácnosti. Viete mi dať tip, kde dať všade inzerát okrem toho, čo som spomenula? Alebo ako na to, bez známostí?🍀❤️

anonym_6f7fd4
8. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_d44803 viem ❤️Robila som už počas školy v soc.sfere. Aj teda opatrovateľku v zariadení, v domácnosti u nás i v AT. Náročné, ale ak to niekoho napĺňa. Chcem si nájsť niečo v domácnosti, len teda už nemám 30😊 a z veku mám obavy. Možno zbytočne, ale mám. No.

@anonym_autor Prosim ta, z veku? Mam 45 a opatrovatelku robim popri zamestnani. U nas v zariadeni robili aj dve 70r opatrovatelky. 45 nie je ziaden vek. Nechapem, ako si mozes mysliet, ze to je vela 😅

sara07
8. mar 2026

na urade mestkom určite budu mat volne miesto ako opatrovatelka
a neviem nechceš si založit firmu na opatrovanie ? ked máš taku prax ?
prípadne ked napišeš hospic, stacionar neverim že po tebe nehrabnu ...
človek s praxou čo to vie robit sa budu trhat, a kludne si zapytaj viac
vieš kolko ludi hlada niekoho napr na dve hod tri , ošetrit preležaninu, polohovat , umyt a podobne ...

stellarstar
8. mar 2026

Skus terénne op služby

sara07
8. mar 2026
@anonym_autor

Možno aj osobná asistencia....Trápi ma trocha tie roky, čo som bola doma (bez prac.pomeru). Chcem veriť, že prácu nájdem. Len mam trocha obavu a naozaj kritické myslenie k sebe

@anonym_autor osobna asistencia, zbehni na miestny upsvar a nechaj kontakt
neverim že by sa nik neozval, na fb tiež často vidim inzeraty že hladaju na osobnu asistenciu

autor
8. mar 2026
@anonym_6f7fd4

@anonym_autor Prosim ta, z veku? Mam 45 a opatrovatelku robim popri zamestnani. U nas v zariadeni robili aj dve 70r opatrovatelky. 45 nie je ziaden vek. Nechapem, ako si mozes mysliet, ze to je vela 😅

@anonym_6f7fd4 no, super ❤️🍀ja mám aj "hendykep" zo šoférovania. Preto asi skôr hľadám turnusy a pod. Od nás všade musím niekam cestovať. Ako to zvládaš?

autor
8. mar 2026
@sara07

vieš kolko ludi hlada niekoho napr na dve hod tri , ošetrit preležaninu, polohovat , umyt a podobne ...

@sara07 u nás mi povedali na meste, že určite nič, vraj nemajú dôchodcov, ktorí by chceli služby.

sara07
8. mar 2026
@anonym_autor

@sara07 u nás mi povedali na meste, že určite nič, vraj nemajú dôchodcov, ktorí by chceli služby.

@anonym_autor čooo ??????????? blbost
nemaju skorej prachy , nemajú dôchodcov 😂😂😂 ,
dala by som si na fb mesto , fb skupiny inzerat že opatruješ

stellarstar
8. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor keby moji rodičia povolili by som ťa ihneď brala a že nemajú dôchodcov 🙈

autor
8. mar 2026
@stellarstar

@anonym_autor keby moji rodičia povolili by som ťa ihneď brala a že nemajú dôchodcov 🙈

@stellarstar vďačne 🍀. Určite aj rezenzie by som mohla poskytnúť.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
8. mar 2026
@sara07

@sara07 popravde, rozmýšľala som. Len ja nie som podnikateľský typ. Možno s niekým dokopy.

autor
8. mar 2026
@stellarstar

@stellarstar opatrovala som otca. A som rada sama za seba, že som to dala, spolu s mamou. Vieš, mal veľmi ťažkú dg.a primár nás prosil, aby sme ho nedali do "zariadenia". Nedala by som, aj keby som dušu vypustila. Možno preto, že som roky tam pracovala. Tie, ktoré majú k tomu vzťah, sa starajú dobre o klientov. Ale časy sa veľmi zmenili, a bohužiaľ nie k lepšiemu. Nuž, každý si môže zažiť. A prajem všetko dobré 🍀❤️

anonym_671d83
8. mar 2026
@anonym_autor

@stellarstar opatrovala som otca. A som rada sama za seba, že som to dala, spolu s mamou. Vieš, mal veľmi ťažkú dg.a primár nás prosil, aby sme ho nedali do "zariadenia". Nedala by som, aj keby som dušu vypustila. Možno preto, že som roky tam pracovala. Tie, ktoré majú k tomu vzťah, sa starajú dobre o klientov. Ale časy sa veľmi zmenili, a bohužiaľ nie k lepšiemu. Nuž, každý si môže zažiť. A prajem všetko dobré 🍀❤️

@anonym_autor prosim ta nespekuluj hod si inzerat na domeliu, ako ja, mam 43r a budu ti volat ako diví, a to som uplne z najvychodnejsieho východu, mala som z coho vyberat, suseda tak opatruje deti, to ja zas ee radsej starsich ludi

autor
8. mar 2026
@anonym_671d83

@anonym_autor prosim ta nespekuluj hod si inzerat na domeliu, ako ja, mam 43r a budu ti volat ako diví, a to som uplne z najvychodnejsieho východu, mala som z coho vyberat, suseda tak opatruje deti, to ja zas ee radsej starsich ludi

@anonym_671d83 prosim Ťa, máš tam aj fotku, či nie? Vďaka. Ja som taká stará zodpovedná škola 🙁.

anonym_671d83
8. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_671d83 prosim Ťa, máš tam aj fotku, či nie? Vďaka. Ja som taká stará zodpovedná škola 🙁.

@anonym_autor nie nemam, najprv som mala bezplatne clenstvo, no potom si to musis zaplatit aby si videla kontakt, ale to az po tvojej spatnej vazbe,
ak si najdes pracu, tak potom to platene clenstvo zrus, aby si zrusila automaticke mesacne platby, ak mas fotku tak si ju daj ak nie, myslim, ze tak ako to bolo u mna chcu online hovor cez kameru a tam ta uvidia tak ci tak 😉

autor
8. mar 2026
@anonym_671d83

@anonym_autor nie nemam, najprv som mala bezplatne clenstvo, no potom si to musis zaplatit aby si videla kontakt, ale to az po tvojej spatnej vazbe,
ak si najdes pracu, tak potom to platene clenstvo zrus, aby si zrusila automaticke mesacne platby, ak mas fotku tak si ju daj ak nie, myslim, ze tak ako to bolo u mna chcu online hovor cez kameru a tam ta uvidia tak ci tak 😉

@anonym_671d83 ďakujem.

anonym_671d83
8. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_671d83 ďakujem.

@anonym_autor nech sa ti dari a neboj sa

autor
8. mar 2026
@anonym_671d83

@anonym_autor nech sa ti dari a neboj sa

@anonym_671d83 áno, hlavu hore 🙂. Aj keď ťažšie už niekedy. Menej si verim ako 20 rokov dozadu.

vulka
8. mar 2026
@anonym_autor

Viem, že to je náročná práca a nie dostatočne ohodnotená. V zariadeniach sa nájsť dá. Len ja už mám aj problémy s chrbticou a v zariadení je to náročné. Preto by som radšej v domácnosti. Viete mi dať tip, kde dať všade inzerát okrem toho, čo som spomenula? Alebo ako na to, bez známostí?🍀❤️

@anonym_autor Tu na koňovi. My sme takto hľadali opatrovateľku k mame(počas pracovných dní na 8h). Vždy u nás boli ženy nad 50 rokov a v pohode. Inak ako dlhodobo nezamestnaná(evidovaná na úrade práce) sa zamestnala u nás cez jeden projekt aj aktuálna opatrovateľka. Sme na severe. Ale myslím si, že podobné organizácie budú aj na juhu. Pani je platená cez projekt, je normálne zamestnaná a my ako rodina doplácame konkrétnu sumu(zemestnávateľovi).

anonym_edf503
8. mar 2026
@anonym_671d83

@anonym_671d83 na Domelii pýtajú 15 eur na hodinu.To kto si môže dovoliť

autor
8. mar 2026
@vulka

@anonym_autor Tu na koňovi. My sme takto hľadali opatrovateľku k mame(počas pracovných dní na 8h). Vždy u nás boli ženy nad 50 rokov a v pohode. Inak ako dlhodobo nezamestnaná(evidovaná na úrade práce) sa zamestnala u nás cez jeden projekt aj aktuálna opatrovateľka. Sme na severe. Ale myslím si, že podobné organizácie budú aj na juhu. Pani je platená cez projekt, je normálne zamestnaná a my ako rodina doplácame konkrétnu sumu(zemestnávateľovi).

@vulka prosim, ako to prebiehalo? Bola to opatrovateľka "cez mesto, červený kríž"? Súkromne asi nie. Ja by som skôr súkromne. Ale to 8 hodín nehrozí. Len možno sporadicky. Ako som ja robila skôr jednorázovo. Možno ak niekto ide na týždeň na dovolenku a potrebuje opatrit rodiča. Ja som tak opatrovala priebežne. Niekoľkokrát v roku.

vulka
8. mar 2026

Nie cez mesto(naša obec to vôbec neposkytuje- máme blbého starostu) ani cez červený kríž. Cez nadáciu . Ak chceš súkromne, tak je to oveľa rýchlejšie. Napíšeš tu na koňovi na koľko hodín k akej osobe potrebuješ, čo očakávaš a záujemkyne sa Ti ohlásia. Len ako by si si chcela poriešiť zdravotku a odvody?

Strana
z2