Som nešťastná zo správania 70-ročnej matky
Keďže sa veci vyvinuli tak ako to momentálne je, som dlhší čas doma, s mojou 70 ročnou mamou. Úprimne, mám ju rada, ale jej správanie je mi normálne odpudive, úplne mi lezie s tým na nervy. Vysvetlím, mama je relatívne zdravá, mobilná, nie je ani dementna, nič také všetko má v poriadku, lieči sa akurát na tlak. Avšak nerozumiem jej správaniu, príde mi úplne ako blbá, jej celodenný program je ísť ráno na 10 minútovú vychádzku so psom, a tým to padlo. Potom sú ľahne do postele a číta do 11-12.ej, naobedujee sa , zaspí. Poobede si sadne k televízoru a sedí tam či niečo ide, či nie, do cca 22.ej, a potom do postele. Absolútne ju nezaujima, že je napr.spinavy sporák ( robota na 10 minút), že v drese je riad, ktorý treba umyť, že by bolo vhodné aspoň 2-3 x týždenne umyť podlahu, raz za čas umyť napr kúpeľňu, proste úplne bežné veci, proste všetko úplne ignoruje. Aby bolo jasné, ja všetko urobím sama, nemám s tým problém, ale vadí mi jej absolútna ľahostajnosť k poriadku, dokonca aj kúpať ju musím vyháňať, kúpe sa raz za týždeň, ako za starých čias bolo, ale aj to jej musím povedať zvýšeným tónom. Pritom opakujem, nie je dementna, len mám pocit, že jej odkedy je doma na dôchodku kus preplo. Strašne ma to vytáča, nepoviem, keby bola chorá, imobilná. Ale nie je, len je strašne neporiadna, neprakticka, lenivá. Pol dňa prelezi v posteli s knihou, ďalší pol deň sedí pred TV. Nie že by bola rada, že je v takom veku sebestačná, ona akoby si normálne privolavala imobilnost a demenciu. Som z nej zúfalá, neviem ako jej to mám normálne povedať, aby sa neurazila. Normálne sa už teším, keď budem môcť vypadnúť
Šak má 70 rokov. To už je aj boľavé telo, únava. Je rada doma, oddychuje. Má už nato svoj vek. Niekedy 50 ročný človek ráno ledva vylezie z postele, čo ho už celé telo pobolieva. A ona má už 70. Je rada doma, vyhovuje jej to. Uprace si svojim tempom. Ak nie, tak jej isto pomôžete.
@anonym_autor nepotesim ta, ale toto su prejavy zacinajucej stareckej demencie. Nezaujem vseobecne o veci okolo seba, slabnuca hygiena, ignorovanie neporiadku, spiny. Toto by som urcite riesila s lekarom.

@minenkaa Ešte raz, nejde o upratovanie, ide o to, že mama sa úplne opustila, na všetko sa vykašľala, nič ju nezaujima. Áno, občas ju niekam vytiahnem, na kávu, na prechádzku, dokonca spolu chodíme raz, dvakrát do roka na dovolenky, ale čoraz viac sa uzaviera, na všetko kašle
@anonym_autor depresia