Som nešťastná zo správania 70-ročnej matky
Keďže sa veci vyvinuli tak ako to momentálne je, som dlhší čas doma, s mojou 70 ročnou mamou. Úprimne, mám ju rada, ale jej správanie je mi normálne odpudive, úplne mi lezie s tým na nervy. Vysvetlím, mama je relatívne zdravá, mobilná, nie je ani dementna, nič také všetko má v poriadku, lieči sa akurát na tlak. Avšak nerozumiem jej správaniu, príde mi úplne ako blbá, jej celodenný program je ísť ráno na 10 minútovú vychádzku so psom, a tým to padlo. Potom sú ľahne do postele a číta do 11-12.ej, naobedujee sa , zaspí. Poobede si sadne k televízoru a sedí tam či niečo ide, či nie, do cca 22.ej, a potom do postele. Absolútne ju nezaujima, že je napr.spinavy sporák ( robota na 10 minút), že v drese je riad, ktorý treba umyť, že by bolo vhodné aspoň 2-3 x týždenne umyť podlahu, raz za čas umyť napr kúpeľňu, proste úplne bežné veci, proste všetko úplne ignoruje. Aby bolo jasné, ja všetko urobím sama, nemám s tým problém, ale vadí mi jej absolútna ľahostajnosť k poriadku, dokonca aj kúpať ju musím vyháňať, kúpe sa raz za týždeň, ako za starých čias bolo, ale aj to jej musím povedať zvýšeným tónom. Pritom opakujem, nie je dementna, len mám pocit, že jej odkedy je doma na dôchodku kus preplo. Strašne ma to vytáča, nepoviem, keby bola chorá, imobilná. Ale nie je, len je strašne neporiadna, neprakticka, lenivá. Pol dňa prelezi v posteli s knihou, ďalší pol deň sedí pred TV. Nie že by bola rada, že je v takom veku sebestačná, ona akoby si normálne privolavala imobilnost a demenciu. Som z nej zúfalá, neviem ako jej to mám normálne povedať, aby sa neurazila. Normálne sa už teším, keď budem môcť vypadnúť
@leidin Pane bože, ty si trúba nebeská, a to som sa slušne vyjadrila. Áno, nie som spokojná so sebou, a takto si to kompenzujem 😅😅 Ty sa daj dievča vyšetriť, lebo to, čo tu splietas nie je normálne. A áno, potrebujem ju odsudzovať. Ako fakt nie si normálna. Keď tebe by bolo ľahostajne vidieť, ako tvoj blízky človek upadá, a pritom by nemusel, a si s tým ok, miesto aby si sa mu snažila pomôcť, to už je tvoje svedomie, a veľa to o tebe vypovedá
@anonym_autor Tak nazvať niekoho 'trúba nebeská, nie je normálna atď" je cez všetky čiary. Takéto útoky keď počúva aj mama na svoju adresu,tak "ďakujem pekne "....
@anonym_864bf2 Prosím? To ako vážne toto píšeš? Že neberiem iný názor? Keď napíšem, že mama nie je v depresii? Alebo, že ju napr.nedostanem do nejakého krúžku, to je, že neberiem iný názor? Fakt? Keď sa mýlim, poprosím ťa, uved kde " neberieme iný názor" ako píšeš, ale ozaj, čakám. A že nadávam? Ako prepáč, ale keď mi tu začnú niektoré diskutujúce písať napríklad: " Že prečo nepracujes? " , " Prečo si pri mame, sú to dlhy, alebo lenivosť?", " Prečo sa staráš do maminho života?", alebo " Že mám problém so svojím životom a takto si to kompenzujem na mame", prípadne, že ju " Buzerujem", to ako je podľa teba čo? Úplne od veci píšu, totálne nezmysly vycucane z prsta, útočným tónom, ale ja tu nadávam ostatným. Tak akože oni môžu písať nezmysly, ale ja nemám právo reagovať? Ty kde žiješ? Na hlupane ja normálne reagovať nebudem, hlavne keď prišli "diskutovať" len s úmyslom provokovat. O takéto duskutujuce ja záujem nemám
@anonym_autor súhlasím s anonymom_864bf2 a naopak,ak ti diskutujúca napíše svoj názor, reaguješ útočne ty a nazývaš ich napríklad "trúbou nebeskou". Chceš názor iných a potom sa ti nepáči,keď nie je taký, aký si očakávala
Normalne autorka tak ťažko sa čítajú tvoje odpovede 😆 veď len tu na každého prskáš, keď ma iný názor. Píšeš o mame že NIKDY nebola ani spoločenská ani poriadkumilovná a čo si si myslela, že po 70tke sa zmení?? Keď už ma doma čas tak zrazu bude chodit do golfového senior klubu, na pilates a celé dni upratovať?? No práve naopak, vekom sa to zhoršuje … a aj keby (čo si nemyslim) nemala tu depresiu tak ak by do mňa dcéra vkuse hustila, čo mam so svojim životom na dôchodku robiť by som ju asi aj dostala … Mama je sebestačná, nechaj ju nech sa o seba postará. Píšeš že sa stará aj o psa a chodí s ním von. Ty jej nechod ani upratovať ani variť a ani robiť spoločnosť ak sama nechce a Teba to celé “vyrušuje” čo ma doma. Podľa toho čo píšeš nieje odkázaná na Tvoju pomoc, iba Tebe vadí že ma doma bordel … Nuž, jej nie. Tak ju rešpektuj, je dospelá ...
@anonym_864bf2 👍
@anonym_autor prajem ti veľa síl,trpezlivosti a zdravia,nech to zvládneš,nech je to čokoľvek✊
@anonym_c84790 Ďakujem krásne
@anonym_autor Tak nazvať niekoho 'trúba nebeská, nie je normálna atď" je cez všetky čiary. Takéto útoky keď počúva aj mama na svoju adresu,tak "ďakujem pekne "....
@123_monika Ale prosím ťa nepíš tu blbosti, ty tiež zrejme najchytrejsia nebudeš. Neviem ako si prišla na to, že takto rozprávam so svojou mamou. Ďalšia čo má vestecku guľu? Už sa preberte baby, čo tu píšete sprostosti úplne od veci. A to, že som niekoho nazvala trúbou, som vysvetlila vyššie, opakovať sa nebudem, a stojím si za tým. Ak nemáš čo vecné k téme, poprosím ťa nereaguj, balastu a neopodstatnených domienok je tu aj bez teba dosť
@anonym_autor súhlasím s anonymom_864bf2 a naopak,ak ti diskutujúca napíše svoj názor, reaguješ útočne ty a nazývaš ich napríklad "trúbou nebeskou". Chceš názor iných a potom sa ti nepáči,keď nie je taký, aký si očakávala
@123_monika Chcela by som vedieť, v akej realite vy poniektoré žijete. Ste úplne mimo misu. Ja neviem, vy ste prišli o zrak, alebo o rozum? Ak niekto napísal normálne, vecne k téme, aj keď som nemusela súhlasiť ( napr.ohladom depresie, alebo ohľadom zapájania mamy do spolocenskych aktivít) , slušne som odpisala, prečo nie, z akých dôvodov, bez urážok, útočenia . Za názor však nepokladám útočné komentáre, napr. Že si kompenzujem svoje problémy na mame, a podobne, je ich tu zopár, od prispievateliek, ktoré píšu utocne a úplne od veci , vysvetlila som to už v príspevku vyššie. Ja len reagujem na vyslovené debilnosti, ktoré dokážu niektoré osoby vyprodukovať, nebavím sa tak s ľuďmi, ktorí diskutujú slušne, vecne, aj keď s nimi nemusím súhlasiť. Tak nechápem, o čom vlastne tocis, ty zrejme tiež nedokážeš pochopiť význam písaného textu
@123_monika Chcela by som vedieť, v akej realite vy poniektoré žijete. Ste úplne mimo misu. Ja neviem, vy ste prišli o zrak, alebo o rozum? Ak niekto napísal normálne, vecne k téme, aj keď som nemusela súhlasiť ( napr.ohladom depresie, alebo ohľadom zapájania mamy do spolocenskych aktivít) , slušne som odpisala, prečo nie, z akých dôvodov, bez urážok, útočenia . Za názor však nepokladám útočné komentáre, napr. Že si kompenzujem svoje problémy na mame, a podobne, je ich tu zopár, od prispievateliek, ktoré píšu utocne a úplne od veci , vysvetlila som to už v príspevku vyššie. Ja len reagujem na vyslovené debilnosti, ktoré dokážu niektoré osoby vyprodukovať, nebavím sa tak s ľuďmi, ktorí diskutujú slušne, vecne, aj keď s nimi nemusím súhlasiť. Tak nechápem, o čom vlastne tocis, ty zrejme tiež nedokážeš pochopiť význam písaného textu
@anonym_autor A zase raz útočný komentár - "prišli ste o rozum?", " nedokážeš pochopiť význam písaného textu" . Tak takéto odpovede sú úplne pod úroveň, takže s tebou som diskusiu skončila. Nenechám sa ďalej urážať! Chudák tvoja matka.....
@anonym_autor A zase raz útočný komentár - "prišli ste o rozum?", " nedokážeš pochopiť význam písaného textu" . Tak takéto odpovede sú úplne pod úroveň, takže s tebou som diskusiu skončila. Nenechám sa ďalej urážať! Chudák tvoja matka.....
@anonym_autor Nemusiš ma prosiť, diskusiu s tebou uzatváram. Je zriedkavé takto útočne reagovať. Veľa šťastia prajem s mamou ...
@123_monika Nebudem sa opakovať, len debil nepochopí, čo som písala v predchádzajúcom príspevku. Zjavne ty patris, do tejto kategórie, ale posledné slovo musíš mať 😅😅
@anonym_autor Nemusiš ma prosiť, diskusiu s tebou uzatváram. Je zriedkavé takto útočne reagovať. Veľa šťastia prajem s mamou ...
@123_monika Pod úroveň je to, že nemáš kapacitu pochopiť to, o čom som písala. Nevadí, to je tvoj problém. Moja mama nie je žiadny chudák, má sa pri mne fajn 😉 Doteraz som ťa nijako neurazala, ale, keďže stále s tým operujes, konečne som v predchádzajúcom príspevku dala za pravdu.😅 Hlupana, čo napriek argumentom trepe ďalej svoje nezmysly 😅😅

@anonym_c84790 No to práve si istá byť ozaj nemôžem, bohužiaľ. Budem to sledovať, ak budem mať vážne pochybnosti, vezmem ju k lekárovi
@anonym_autor prajem ti veľa síl,trpezlivosti a zdravia,nech to zvládneš,nech je to čokoľvek✊