Ako riešiť nedorobky pri stavbe domu?
Ahojte.
Chcem sa poradiť ako jednate s majstrami, ked su nedorobky. Naposledy murár, ked som mu reklamovala nedorobok sa pytal štýlom s cim je panička nespokojná. Ako zoberie 500 Eur, vyspravka schodiska, maľovanie kupelne. Výsledok sem tam stekance, nahrubo namaľované rohy a v kupelni sme nanovo dorobili ryhy a prebrusili tie stekance. Ano omietkari sfusovali co sa dalo, ale aj on ako maliar by mohol opravit tie ryhy lebo kto zarobí za 3 dni 500 Eur a to tu nebol ani 8 hodin denne. Sklamaná som lebo človek šetrí a za tie peniaze aj očakávam kvalitu. A to aj pozeram realizácie, recenzie a odporúčania ludi.
Zajtra musim volat schodarovi lebo ta hrana, ukoncenie schodu je vysoko. Zase od problem nevidí, z jeho strany je to spravené spravne, ale spravne to ma ist do roviny. Poslane fotky uz tyzden ignoruje. Je to v rovine az ked tam položím ako keby druhu vrstvu podlahy plavacky co je az 8mm.
Novy dom, ale toľko problémov☹ alebo len moje veľké očakávania ako steny budu rovne, hladke a nie, ze návrtame do stropu svetlo, odpadne omietka, potom je tam fuga lebo krivy strop.
A tak stale sa utesujem, ze mohlo byt aj horšie ako krive steny.
Bocne listy,nie su tiez zasilikovane,pekne odflaknuta robota.
@tundra to tvrdil, ze nerobia lebo potom sa zákazníci sťažovali lebo to praskalo. Kazdy ma svoj postup, nevýhodam sa. Mna aj skrie na mieru, nameraju si to a potom ozubené vyrezanie, nalepene tak, ze vrch precnieva, oki tu moze byt kriva stena, ale na mieru to ma vedieť upraviť. Tiez nerozumiem tym fugam pod listami ak su schody rovne. Zajtra s nim budem volat a musim trvať na svojom.
Na to existuje predsa pružný tmel, ten to krásne pretmelí a nebude to ani praskať. Tento nezatmelený detail je strašný. Keď mu to zaplatíte, tak to príde urobiť a zatmeliť. Ak to očakávate zadarmo, tak sa vám na to vykašle, lebo ten tmel nie je najlacnejší a robota je to pomalá tiež...
Nemali ste zaplatiť, kým to nebolo dobre urobené a dokončené. Mne sa napr. po polroku spravila prasklina tam, kde sa spája sadrokartón. Bez problémov opravil, zatmelil, vymaloval, vyhladil, peniaze nezobral, ved v rámci reklamácie.
Ale ze mu to zato stoji a pritom mal dobre odozvy zákazníkov. Je tam skoro centimeter, dala som skusobne na podlahu ďalšiu dosku a az vtedy to ide do roviny. Moja mama napr v noci, za šera zle vidi a tu hrozí riziko úrazu. Hlavne naposledy tvrdil ako ma malo zákazok, no pri tomto prístupe sa nečudujem.
Máme novy dom a ja som zdesená ako vyzerá. Nejdem radšej dávať fotky. Normalne som sa musela nastavit, ze neriesim, lebo by som bola nonstop v nervoch. Napr. Nesiel nam ventilátor na WC. Ked sme sa na 5ty krat dovolali elektrikárovi, slubil, ze vecer príde. Prisiel o mesiac!!
Toto sa opakovalo trikrát. Ventilátor fungoval po tretej vymene 5 minut. Nakoniec to opravil manzel a odvtedy to funguje. A to nehovorim o tom, ze "ustil" do stropu, cize realne neodvetraval.
Des uplne , ta bezmocnost.
Máme novy dom a ja som zdesená ako vyzerá. Nejdem radšej dávať fotky. Normalne som sa musela nastavit, ze neriesim, lebo by som bola nonstop v nervoch. Napr. Nesiel nam ventilátor na WC. Ked sme sa na 5ty krat dovolali elektrikárovi, slubil, ze vecer príde. Prisiel o mesiac!!
Toto sa opakovalo trikrát. Ventilátor fungoval po tretej vymene 5 minut. Nakoniec to opravil manzel a odvtedy to funguje. A to nehovorim o tom, ze "ustil" do stropu, cize realne neodvetraval.
Des uplne , ta bezmocnost.
@anonym_97dc3f ☹ tiez sa uz snažím neriešit len človek šetrí, da to akože urobiť odborníkovi a ma s tym aj tak starosti. Aj omietkarovi muz nechal vytrhať parapety lebo je ľahšie robit omietky bez ako špalety a vyspravky okolo. Strhli sme im peniaze a lepil to muz. Ta v spálni pokojná aj tak vyzera. Vonkajšie som im behala doslova za zadkom, ale tiez skúšali štýlom panička to uz sa nezapusta, ale trvala som na svojom a na naše naklady sme dokupovali 2 cm EPS, dolepovali a su zapustené. Ale toho bordelu po nich špaky, plechovky piva, stavebný bordel. Denne čistenie exteriéru. Aj stenu museli po dažďoch opravovať lebo im dážď stiahol lepidlo.
Mňa posledná prerábka obývačky a kuchyne na chalupe stála toľko nervov a nadávok.. murár slimák som ho ja volala.
4 týždne omietal dve miestnosti. Lebo toto, lebo tamto, lebo hento. Trdlajs. Prišiel na 10 tu a o 14 už aj prášil preč. Vyfajčoval vonku ( máme kamery). Zle si vypočítal materiál, museli sme čakať na dodanie lebo tam šlo niečo, neviem čo ( antitalent som na toto) špeciálne. Ale ani nedostal toľko , ako sme sa dohodli. Recenzie mal dobré. Ale po tejto skúsenosti by som ho už nikdy nevolala ani keby bol posledný murár na planéte.
Dnes nájsť majstra ktorý svoju robotu odvedie skutočne dobre je hotový zázrak.
*prvotná dohoda bola že aj vymaľuje. Ani nápad, sami sme si omalovali. Už by som ho tam nestrpela ani hodinu naviac.
*prvotná dohoda bola že aj vymaľuje. Ani nápad, sami sme si omalovali. Už by som ho tam nestrpela ani hodinu naviac.
@maca1984 ale ako potom pride k pozitívnym hodnoteniam a este bud platit ďalšieho kto to opraví slebo mňa stoji cas a peniaze si to opraviť sama. Ďalšia kapitola vodar v kupelni sprchovy kut dal tak blízko rúry k stene, žeby sme nezapojili bateriu. Hlavný prívod kvapkal pretože zlý sklon rúrok a top bol kotol, kde studená bola zapojená ako tepla a opačne. Servis ak co bol zapájať kotol sa chytal za hlavu. 700 ci 800 nas to stalo opravit, zapojiť. Jediný normálny bol elektrikár to ho aj revizak pochválil a este ako tak obkladac, ten bol slusny, presný aj dobre sa s nim komunikovalo.
@maca1984 ale ako potom pride k pozitívnym hodnoteniam a este bud platit ďalšieho kto to opraví slebo mňa stoji cas a peniaze si to opraviť sama. Ďalšia kapitola vodar v kupelni sprchovy kut dal tak blízko rúry k stene, žeby sme nezapojili bateriu. Hlavný prívod kvapkal pretože zlý sklon rúrok a top bol kotol, kde studená bola zapojená ako tepla a opačne. Servis ak co bol zapájať kotol sa chytal za hlavu. 700 ci 800 nas to stalo opravit, zapojiť. Jediný normálny bol elektrikár to ho aj revizak pochválil a este ako tak obkladac, ten bol slusny, presný aj dobre sa s nim komunikovalo.
@dooscoby toto som sa aj ja v duchu pýtala , že odkiaľ sa nabrali tie skvelé recenzie . Lebo u nás sa prejavil ako totálny lajdák. A to sme na neho čakali 5 mesiacov. Sami sme si steny do tehly obúchali, lebo keby nie, asi ešte dnes je u nás. Po večeroch som chodila po ňom upratovať bordel. Nikdy nikdy a ešte raz nikdy toho človeka viac u nás nechcem vidieť. Beriem, že to bol už pán " v rokoch", ale keď nevládze, nestíha, nech sa na to vy💩.
Ani neviem čo ti napísať, asi len že držím palce a želám pevné nervy.
Nám by sa na chalupe zišla nová omietka zvonku a farba, ale vieš čo ? Tlačíme to pred sebou lebo ak máme naraziť na ďalšieho takéhoto, tak to by som sa už asi obesila na prvom strome.
Podľa mna recenzie si vygeneruje a povymysla. Dá sa to aj cez AI robiť uz
Takto, aby som to uviedla v našom prípade na pravú mieru. (Som si hneď na ten čas spomenula a vytočila som sa zas 🤣).
Tento náš svoju robotu urobil dobre, to mu vytknúť nemôžme. Lenže naša dohoda mala aj svoje časové medze a okrem malovania nám mal dávať aj nivelák na podlahu do oboch miestností ( dúfam, že tak sa to volá ). Lenže keďže 4 týždne len omietal, tak sme to potom s ním ukončili. Nás tlačil čas. Nábytok z obývačky sme mali uskladnený v prenajatom sklade a potom to už voľné nemali, čas dodania podláh, čas dodania a montáže kuch.linky .. pri jeho tempe by to jednoducho nestihol, nestihlo by to preschnúť ako treba.
Takto, aby som to uviedla v našom prípade na pravú mieru. (Som si hneď na ten čas spomenula a vytočila som sa zas 🤣).
Tento náš svoju robotu urobil dobre, to mu vytknúť nemôžme. Lenže naša dohoda mala aj svoje časové medze a okrem malovania nám mal dávať aj nivelák na podlahu do oboch miestností ( dúfam, že tak sa to volá ). Lenže keďže 4 týždne len omietal, tak sme to potom s ním ukončili. Nás tlačil čas. Nábytok z obývačky sme mali uskladnený v prenajatom sklade a potom to už voľné nemali, čas dodania podláh, čas dodania a montáže kuch.linky .. pri jeho tempe by to jednoducho nestihol, nestihlo by to preschnúť ako treba.
@maca1984 tiez mame veselú historku hoci vtedy sme boli suci na psychiatriu. Prerabali sme panelakovu kúpeľňu. Z majstra sa vyklul alkac prvej triedy, to bolo este dako jeseň, zima. Nikdy nemal peniaze na materiál lebo kazdu zalohu utopil v krčme. Rano volal, ze nepríde, v byte ako po výbuchu lebo bol este spity z večera. Vodar pytal peniaze od nas lebo ho nevyplatil. Na druhu stranu bol pedant, milimetrove špáry, steny dorovnane do roviny, este aj prave uhly porobil, ale to jeho správanie nas stalo pol života 🙂
@maca1984 tiez mame veselú historku hoci vtedy sme boli suci na psychiatriu. Prerabali sme panelakovu kúpeľňu. Z majstra sa vyklul alkac prvej triedy, to bolo este dako jeseň, zima. Nikdy nemal peniaze na materiál lebo kazdu zalohu utopil v krčme. Rano volal, ze nepríde, v byte ako po výbuchu lebo bol este spity z večera. Vodar pytal peniaze od nas lebo ho nevyplatil. Na druhu stranu bol pedant, milimetrove špáry, steny dorovnane do roviny, este aj prave uhly porobil, ale to jeho správanie nas stalo pol života 🙂
@dooscoby verím ti. Kto toto nezažije, nepochopí. A hľadaj majstrov... a spoľahlivých , ozaj spoľahlivých.

Bocne listy,nie su tiez zasilikovane,pekne odflaknuta robota.