icon

Ako vyriešiť prechod medzi dlažbou a vinylom?

nikol325
Dnes o 14:27

Ahojte, prosím vás ako ste vyriešili prechod alebo výškový rozdiel medzi dlažbou a podlahou( vinyl) cca 8mm. Úprava podkladu už nie je možná. Ocenila by som aj fotku/ vizualizáciu. Ako to máte vyriešené vy. Ďakujem

anonym_043afe
Dnes o 14:29

máme tak v kuchyni a jedálňou.
Je tam prechodová lišta - aby nekričala tak v podobnej farbe.

anonym_5b4af0
Dnes o 14:31

@nikol325 kolkokrát ešte?

patrike
Dnes o 14:32

Na to sa vyrabaju listy, hlinik potiahnuty dekoracnou foliou, je to odstupnovane podla vyskoveho rozdielu, napriklad na 4 az 12.

nikol325
autor
Dnes o 15:05

@nikol325 dakujem za odpovede, asi som zle formulovala otazku. Prechodove listy poznam. Viem ze sa vyrabaju a existuju. Myslela som, ze niekto nahodi nejake novodobejsie riesenie. Viem, ze niektori majstri davaju silikon a nejak to zrovnaju.

nikol325
autor
Dnes o 15:06
@anonym_5b4af0

@nikol325 kolkokrát ešte?

@anonym_5b4af0 co kolkokrat?

patrike
Dnes o 15:29
@nikol325

@nikol325 dakujem za odpovede, asi som zle formulovala otazku. Prechodove listy poznam. Viem ze sa vyrabaju a existuju. Myslela som, ze niekto nahodi nejake novodobejsie riesenie. Viem, ze niektori majstri davaju silikon a nejak to zrovnaju.

@nikol325 Ked tam raz mas skok, tak silikon je hnusoba a pamataj, on sa stale mierne lepi, aj ked na dotyk nie a zbiera to prach. Jedine listu, ak to ma nejako vyzerat.

nikol325
autor
Dnes o 15:34
@patrike

@nikol325 Ked tam raz mas skok, tak silikon je hnusoba a pamataj, on sa stale mierne lepi, aj ked na dotyk nie a zbiera to prach. Jedine listu, ak to ma nejako vyzerat.

@patrike ďakujem

patrike
Dnes o 15:38
@nikol325

@patrike ďakujem

@nikol325 Na sirku je tam kolko mm medzi dlazbou a vinylom ? A co je vyssie - dlazba alebo vinyl ? Z vinylu vies trosku zrezat a dat sirsiu listu, cim zmensis sklon toho skoku a bude to lepsie vyzerat.

madeincssr
Dnes o 18:13
@nikol325

@nikol325 silikon urcite nedavaj. Ked tak polyuretanovy tmel (rozni vyrobcovia to inak volaju a obchodne oznacuju). Je to tak isto v kartusi ako silikon, ale po vytvrdnuti to je trochu tvrdsie ako silikon (ale stale take "gumove"). Dostat to v zopar farbach.
Ake podla mna pekna prechodova lista (v hobby marketoch ich maju kopu druhov z plastu aj kovu) je profesionalnejsie riesenie. Da sa upevnit aj bez vrtania lepenim (napr. transparentny Mammut / T-Rex, alebo spominany polyuretanovy tmel). Ak by si to chcela najprv skusit, ako sa to bude chovat, vyzerat, mozes listu nalepit len na butylovu pasku (len kup svetlosedu, nie ciernu). Je to paska ako keby zo silno lepivej "plasteliny", ma vybornu prilnavost a da sa bez stop odstranit ("zosulas" ako plastelinu a docistis technickym benzinom).