icon

Ako zladiť interiérové dvere pri rekonštrukcii domu?

petushqa2710
23. mar 2026

Ahojte.. prosím o radu lebo už som zúfalá 😃 🙏🙏rekonštruujeme dom, podlaha má sivý odtieň, viac menej nábytok v celom dome bude v odtieňoch kašmír JEDINE detská izba je bielo-siva (prenášame deťom ešte zo starého bytu) .. nejak nevieme zjednotiť farby interiérových dverí.. prikladám aj foto pre predstavu a budem vďačná za radu.. obchody máme obehane a katalógy máme doma..

mozembytktokolvek
Odpoveď bola odstránená
biba_18
23. mar 2026

ja by som dala také ako máš v kuchyni drevo
a časom tú hnusnú detskú aj tak vymeníš ... 😒

petushqa2710
autor
23. mar 2026
@biba_18

ja by som dala také ako máš v kuchyni drevo
a časom tú hnusnú detskú aj tak vymeníš ... 😒

@biba_18 časom áno .. ale je pomerne nová, neznicena tak mi je ľúto to ešte vyhodiť 🤔

anonym_2f1c1e
23. mar 2026
@mozembytktokolvek
Odpoveď bola zmazaná

@mozembytktokolvek presne, k tomuto urcite biele, my sice mame podlahy tmavy dub, aj okna, ostatny nabytok v obyvacke svetly dub, v detskych v dievcenskej a v spalni je vstavana skrina v strukture dreva, biela, v chlapcenskej kasmir, dvere mame teda tiez s tou strukturou dreva, plne biele. Vobec to nerozbija priestor. Inak by som to uz nedala, len takto.

anonym_2f1c1e
23. mar 2026
@petushqa2710

@biba_18 časom áno .. ale je pomerne nová, neznicena tak mi je ľúto to ešte vyhodiť 🤔

@petushqa2710 jasne, my mame dokonca v pracovni aj skrinu z bytu, jelsu a chlapci v detskej uplne mimo skrinu ostatku izby a dievcata k bielej tiez stol v dekore jelsa. Ren mozno olepim tapetou bielou. Netreba to tak silit, podla moznosti. Ale ta biela na dverach bude stale univerzalna.

margotka17
23. mar 2026

@petushqa2710 kľudne by som dala aj farbu dreva, ako je časť kuchyne a zástena v kuchyni. Keď deti podrástu a opotrebuju nábytok, vymenis a doladis k dverám. Biele sa budú stále špiniť, mali sme pred výmenou a to stále okolo kluciek bolo treba utierať.

flavica
23. mar 2026

a steny su ake?

anonym_fa620c
23. mar 2026

dolaď dvere k podlahe. my máme všetky podlahy a dvere v jednom odtieni a vyzerá to dobre v každej izbe. nábytok v detských izbách a spálni je biely, obývačka, kuchyňa a predsieň je kašmír. jednotný drevodekor miestnosti prepája (rovnaký drevodekor sme použili na stolové dosky, pracovnú plochu, časti nábytku v obývačke)

kp7333
23. mar 2026

@petushqa2710 K sedej podlahe bez dreveneho vzoru daj dvere v rovnakom drevodekore ako bude kuchyna. Niektori vyrobcovia dveri uz pouzivaju drevodekor od Egeru, takze vies trafit presne ten isty dekor.
Ak ti mozem poradit, zacni vyberom dveri a ked najdes svoj dekor, hladaj k nemu na internete rovnaky alebo aspon podobny, ktory potom vyberies na nabytok. V opacnom poradi je to zlozitejsie.

sisska96
23. mar 2026

Brest škandinávsky je super dekor, do biela ale nie snehobiely

petushqa2710
autor
23. mar 2026
@flavica

a steny su ake?

@flavica všetky steny sú biele

petushqa2710
autor
23. mar 2026
@sisska96

Brest škandinávsky je super dekor, do biela ale nie snehobiely

@sisska96 áno ten som pozerala, len sa bojím či pôjde ku kašmíru? Prípadne ešte nám ponúkali dub arktický

lucia147852
23. mar 2026

Biele. My sme tiež dlho uvažovali aké dať a vyšlo nám biele. Proste univerzálne.

sisska96
23. mar 2026
@petushqa2710

@sisska96 áno ten som pozerala, len sa bojím či pôjde ku kašmíru? Prípadne ešte nám ponúkali dub arktický

@petushqa2710 my máme kašmír/pieskovú kuchyňu a tieto dvere

petushqa2710
autor
23. mar 2026

Ešte nám ponúkali niečo takéto, ku sivej podlahe len sa obávam či to zas pôjde ku kašmíru ktorý tvorí 80% nábytku

petushqa2710
autor
23. mar 2026
@sisska96

@petushqa2710 my máme kašmír/pieskovú kuchyňu a tieto dvere

@sisska96 ešte nám ponúkali dub arktický, niečo také čo som pridala teraz vyššie

anonym_ba93b4
23. mar 2026

Mame to velmi podobne. Cely byt kasmir, len dve izby a kupelna s wc su s bielym nabytkom. Vsetky steny v byte su biele a vsetky dvere su biele, aj zarubne (aj sokolove listy sme davali biele). Je to dokonalne, krasne, ciste, dobre kombinovatelne. Uz druhy byt sme takto zariadovali a nemozem sa na to vynadivat. 😊

anonym_2c321f
23. mar 2026

Ziadny dub arkticky a neviem aky by som nedavala. Naozaj velmi nevkusne posobia tie hrozne napodopeniny dreva na tych foliach v milion odtienoch sivej kasmirovej a neviem akej s tymi uzlami a akoze kresbami dreva. Daj biele, nekombinuj, bude to vyzerat fakt hrozne

erikavesela
23. mar 2026

Dvere by mali byt vo farbe okien

flavica
26. mar 2026

@petushqa2710 tak v tom pripade by som sa nebala dat dvere biele. pekne to bude na stene splyvat a nemusis riesit, ci to bude ladit k nabytkom.

daaaasenkah
27. mar 2026

jednoznačne biele, neroybijú priestor