Je pomoc pri svojpomocnej prerábke domu zneužívaním?
Zdravím,mama s otcom sa rozhodli prerobiť dom svojpomocne t.j bez firmy avšak rada im pomáham ,ale ide o to že som k nim prišla na návštevu a povedala že pomôžem ale ide o to ze je toho veľa bez firmy a vynašanie sutín,škrabanie omietok mi pride dosť fyzicky naročná práca ,jasne rada pomôžem ale ide o to že oni veľmi pomoc od rodiny nemajú a tak so musime vystačiť 4ja a je to veľa,len mi pride že sa ma ani nepytaju ale rovno beru automaticky že každy deň tam mám niečo fyzicky náročne robiť,čo si o tom myslite? Je to trochu zneuživanie ?
ak si prišla v čase prerabky na návštevu tak je samozrejme že im pomôžeš
ved nerobíš na cudzom jedného dňa ten dom zdediš a aj keby nie
ak nevladzem tak oddychujem
moja mama tiež prerabala a prerába stále niečo a vždy jej pomáhame
je nieco iné občas prísť pomôcť a iné aby od nej vyžadovala rodina že príde každý deň skrabat omietky a znášať dutinu
@anonym_caafc1
Ked ta 20 rokov vychovavali, tiez to asi nebola brnkacka. Tak obcas by sa im pomoc zisla. Ved tam zase nemusis chodit tak casto, aby si tam pomahala kazdy den. Alebo ak prides na navstevu, oni robia, ty sedis a pijes kavu?
Na občasnej pomoci, keď mi to časovo a fyzicky vyhovuje, nevidím nič zlé. Ale vadí mi, ak s tým ľudia automaticky počítajú a ani ich nezaujíma či pomôcť chcem alebo nie, či sa mi to hodí alebo nie. A príde mi odveci, dokonca aj u rodičov, hamotiť peniaze za robotníkov a očakávať od dcéry, že miesto nich bude búrať, vyhadzovať suť, alebo nosiť ťažké veci.
Ked ta 20 rokov vychovavali, tiez to asi nebola brnkacka. Tak obcas by sa im pomoc zisla. Ved tam zase nemusis chodit tak casto, aby si tam pomahala kazdy den. Alebo ak prides na navstevu, oni robia, ty sedis a pijes kavu?
@anonym_a618e3 Ježíš, tieto predpotopné názory, že ju 20 rokov vychovávali a nadreli sa u toho, tak ona teraz musí nosiť tehly. Autorka vyslovene píše, že keď tam príde pomáha im ako môže, len ju škrie, že s tým automaticky počítajú a jej názor ich nezaujíma. Nemali sa púšťať do prerábky, keď chcú šetriť na robotníkoch. Ty budeš zrejme jeden z tých rodičov, čo decko manipulujú k akejkoľvek pomoci skrz to, že si ich vychovávala, že?
Nenazvala by som to automaticky zneuzivanim, len ocakavanim, pretoze ako vidis aj tu, niektori si myslia, ze ked rodic deti vychova, maju mu byt vzdy k dispozicii. Nie, nemaju. Pomoct, samozrejme, treba, ale po vzajomnej dohode.
Vynášanie sutiny?? Preboha, veď to je hrozne ťažká práca a bude vám to dlho trvať. Firma ma na to stroje a spravia to rýchlo. Pomáham rada, no odtiaľ potiaľ...veď sa zničíte na začiatku. Podľa mňa tam každý deň chodiť makať je blbosť. Máš aj svoj život
podla mna robit takuto pracu bez firmy svojpomocne je hlupost, to radsej nerobit vobec a uz vobec netreba cakat, ze mi niekto bude s tymto super napadom pomahat, hoci je to aj moje dieta
nieje to zneuzivanie .. pomozes alebo nie .. tiez ti iste vela x pomahali a nic za to nechceli ...
@anonym_autor tak im zaplať vysenesenie sutiny, alebo zozen ľudí.Asi majú o 30 r rokov viac ako ty a robia.Skrabanie omietok nie je ťažká práca.Asi si nebola zvyknutá trocha fyzicky pracovať, že?
Ako nič v zlom, ale dnešné deti mladí ľudia nad všetkým vzdychaju
@anonym_a618e3 jezisi kriste, to je nazor toto. Chudak tvoje deti. Celozivotni dlznici, lebo ved vychova nebola brnkacka.
Hocičo naši potrebujú, pomôžem, ak môžem.
Ak nemôžem, rovno poviem, že na to nemám čas, energiu, mám program alebo doslova sa mi nechce. Buď to počká, urobia si sami alebo zaplatia ľudí.
Nemám problém, keď sa dohodneme, že napr tento týždeň celý by sme potrebovali pomôcť, môžeš ?
Ak však príde otec, že poďte, ideme robiť toto a toto a teraz, rovno ho pošlem do kelu, že nie, nebudeš mi organizovať život.
(Aj my sme prerábali svojpomocne byt, a vaicmenej otec a svokor. Ale normálne sa dohodli, ktorý deň, kedy, koľko toho vedia urobiť,...). Komunikácia.
@anonym_autor kto je ten stvrty? Pises, ze si musite vystacit styria...teda otec, mama, Ty a ?
A co sa tyka rekonstrukcie, ja som zena a viem pomoct s uvarenim jedla, malovanim a "vyberom kachliciek". (Ok, este nejake cinnosti by sa nasli) Urcite nie s vynasanim sutin.
@anonym_autor nemám problém samozrejme pomôcť, ale nebudem muklovat ako roboš a cez víkend, kedy si mam ako tak oddýchnuť sa doraziť a potom cez týždeň v praci sa iba modliť nech je už piatok. A vlastne ani nie, lebo to mam ísť zase muklovat k rodičom
@anonym_autor tak im zaplať vysenesenie sutiny, alebo zozen ľudí.Asi majú o 30 r rokov viac ako ty a robia.Skrabanie omietok nie je ťažká práca.Asi si nebola zvyknutá trocha fyzicky pracovať, že?
Ako nič v zlom, ale dnešné deti mladí ľudia nad všetkým vzdychaju
@anonym_999309 cize už sa neplatia starym len rodinné oslavy ale aj prerabky domu. Lebo chudáci nemajú....
@anonym_a618e3 To je co za argument, prosim ta? Autorka si nevybrala narodit sa. Ked jej rodicia chceli deti, snad vedeli, ze sa budu musiet 20 rokov starat.
@anonym_autor nemám problém samozrejme pomôcť, ale nebudem muklovat ako roboš a cez víkend, kedy si mam ako tak oddýchnuť sa doraziť a potom cez týždeň v praci sa iba modliť nech je už piatok. A vlastne ani nie, lebo to mam ísť zase muklovat k rodičom
@anonym_245d6e vo veľa rodinách to tak je, že mladí pomáhajú a aj kúpia.Neverim, že jej otec dovolí, aby lopatovala sutinu.Tak bude robiť iné veci ohľadne prerábky.
@anonym_245d6e tak im to povedz.Aj ja chodím s deťmi ukladať drevo na zimu cez týždeň som v kostýme v kancelárii a cez víkend si vyberám hlavu a mam dobrý pocit a chalanov to baví, naučili sa pracovať s pílou, majú fitko vonku.Ale chápem k rodičom sa chodí na kávu a koláč, ale len vtedy, keď to samozrejme vyhovuje mladým😉

ak si prišla v čase prerabky na návštevu tak je samozrejme že im pomôžeš
ved nerobíš na cudzom jedného dňa ten dom zdediš a aj keby nie
ak nevladzem tak oddychujem
moja mama tiež prerabala a prerába stále niečo a vždy jej pomáhame