icon

Majster žiada doplatiť za odvoz odpadu. Čo robiť?

17. sep 2026

Majster nám prerábal kúpeľňu. Klasickú zmluvu sme nemali, ale cenu za robotu máme dohodnutú v správach. Všetko dokončil a teraz zrazu prišiel s tým, že odvoz starej dlažby, obkladov a ďalšieho odpadu v tej sume nebol a máme doplatiť.
O odpade pritom predtým nepadlo ani slovo a ja som žila v tom, že dohodnutá cena je konečná. Dosť ma to nahnevalo. Zaplatili by ste mu to?

lujza10
17. sep 2026

Áno. na začiatku to on nemohol vedieť, lebo tento odpad ide na váhu (aspoň u nás). Ale tak isto aj ty by si za to musela zaplatiť, ak by si to zobrala na zberny dvor. Každí stavby, prestavba zahŕňa odvoz odpadu.

anonym_e8518f
17. sep 2026

@anonym_autor tvoja chyba že si sa neopýtala čo v tej sume je. Ale cenová ponuka sa môže meniť podľa toho čo všetko sa robí naviac. Takže by si to mala zaplatiť.

anonym_8e8c4a
17. sep 2026

Zalezi na čom presne ste sa dohodli, ak iba na práci a materiále tak hej, odpad je za príplatok

anonym_1832fa
17. sep 2026

nie, poslala kade ľahšie aj s patričnou recenziou.

lujza10
17. sep 2026

A v akej sume je ten odvoz odpadu?

anonym_ee3f5c
17. sep 2026
@lujza10

Áno. na začiatku to on nemohol vedieť, lebo tento odpad ide na váhu (aspoň u nás). Ale tak isto aj ty by si za to musela zaplatiť, ak by si to zobrala na zberny dvor. Každí stavby, prestavba zahŕňa odvoz odpadu.

@anonym_autor ano zaplatila. Súhlasím s @lujza10 .

sissy27
17. sep 2026
@anonym_1832fa

@anonym_1832fa no, tak on jej tam ten stavebný odpad nechá a pôjde kade ľahšie 😀 a môže sa ona starať, zašpiniť si auto a trepať si to na zberný dvor a tam to zaplatiť.

anonym_44569e
17. sep 2026

Vývoz odpadu nie je prerábka, ponúkol ti teraz službu naviac. Buď zaplatíš alebo ti tam odpad nechá, zabezpečíš si vývoz inde. Nikto ho neodvezie zadarmo, v niektorých mestách sa platí aj za uskladnenie stavebného odpadu na zbernom dvore

sissy27
17. sep 2026

@anonym_autor zmluvu ste nemali, dohodli ste si len cenu za robotu. Takže áno, je na mieste, aby si zaplatila aj službu navyše, ak ju teda chceš. Poučenie máte obaja, že tie zmluvy predsa len na niečo sú dobré.

lubkavargova1
17. sep 2026

No podla toho ako to mate, ak este neodviezol a mate to tam nemusite, to je potom na vase naklady alebo si pozhanajte ineho majstra kto vam to zabezpeci podla vasich predtav. Popravde, pri CP je fajn sa pytat a aj navratenie do povodneho stavu, obyvatelneho stavu, odvoz sutin, buracie prace atd...atd...

anonym_c51436
17. sep 2026

Keď si to odpraces sama, budeš aj tak platit

amazonka13
Autor odpoveď zmazal
amazonka13
17. sep 2026

🤒 Áno, doplatila by som mu. Podľa tvojich slov - "cenu za robotu" máme dohodnutú v správach - robotu urobil, platíš mu za prácu. Ak chceš, aby odniesol odpad a pred tým ste sa o tom nerozprávali - je to úkon navyše - treba ho zaplatiť. Netráp sa, viem, peňazí nie je nazvyš , ale uvidíš, Pán Boh ti to vynahradí na niečom inom 😉. Radosť z novej kúpeľne ti traumu z doplatku za pár dní vylieči.

anonym_ecd4f6
17. sep 2026

presne pre to treba mat zmluvy kde je zapisane vsetko lebo potom sa ludia cuduje ze dohodnuta cena je dvojnasobna....mne sa tak suseda amiala aku drahu firmu sme na strechu zohnali ze ina bude mat lacnejsiu no cenova ponuka od tej jej sa mi nezdala aj tak bolo mu sme platili ako sme sa dohodli a ju to v konecnom dosledku vyslo viac ako nas lebi este toto a hento

anonym_8e8c4a
17. sep 2026

Alebo pýtaj faktúru 🤣 možno ho to prejde

hytal
17. sep 2026

Áno, i za odvoz stavebného odpadu sa platí, niekto ho musí vynosiť, naložiť, odviezť do zberného dvora.Takže buď si to zrealizujete samy, alebo zaplaltíte.

anonym_0519a3
17. sep 2026
@anonym_1832fa

@anonym_1832fa a odpad by si si musela odviezť sama. 😃😃

mirka0677
17. sep 2026

akože keď vám ten majster dával cenovú ponuku, tak nevedel, že bude potrebné riešiť aj stavebný odpad, keď to vôbec nespomenul? alebo vedel veľmi dobre a len vás nalákal na nižšiu sumu a teraz vlastne doplatíte to, o čo by ste naviac zaplatili už na začiatku niekomu inému 🙂 Lebo mne by tiež nenapadlo, že v nejakej cenovej ponuke, ktorú by sme dostali, to nemusí byť zahrnuté.. Ale napríklad v zmluve k našej prerábke kúpelne to bolo konkrétne spomenuté: búracie práce: vybúranie sanity, obkladov a dlažieb, navrecovanie a vynosenie do kontajnera.
Ale teda už vám neostáva nič iné, len sa toho zbaviť po vlastnej osi alebo to zaplatiť.

biba_18
17. sep 2026

ja som za odvoz platila nejakých 400€ vrátane pristavenia kontajnera sa mi zdá, dosť pálka to bola…

biba_18
17. sep 2026
@mirka0677

akože keď vám ten majster dával cenovú ponuku, tak nevedel, že bude potrebné riešiť aj stavebný odpad, keď to vôbec nespomenul? alebo vedel veľmi dobre a len vás nalákal na nižšiu sumu a teraz vlastne doplatíte to, o čo by ste naviac zaplatili už na začiatku niekomu inému 🙂 Lebo mne by tiež nenapadlo, že v nejakej cenovej ponuke, ktorú by sme dostali, to nemusí byť zahrnuté.. Ale napríklad v zmluve k našej prerábke kúpelne to bolo konkrétne spomenuté: búracie práce: vybúranie sanity, obkladov a dlažieb, navrecovanie a vynosenie do kontajnera.
Ale teda už vám neostáva nič iné, len sa toho zbaviť po vlastnej osi alebo to zaplatiť.

@mirka0677 no a ten kontajner treba zaplatiť…

mirka0677
17. sep 2026
@biba_18

@mirka0677 no a ten kontajner treba zaplatiť…

@biba_18 no veď ok. Len ten majster to určite vedel už na začiatku a nejako to asi nespomenul a rieši to až na konci. My sme to v tej zmluve nemali rozpísané podrobne, čo koľko stojí. len úplne všetky práce popísané a celkovú sumu. A kontajner sme nepristavovali, robotníci to proste odviezli ( ozaj dúfam, že nie niekam za mesto 🙂 )

1.Búracie práce :
- vybúranie sanity, obkladov a dlažieb, navrecovanie a vynosenie do kontajnera.

2.Vodoinštalačné práce :
- komplet nová vodoinštalácia a kanalizácia vrátane materiálu.

3.Murárske práce :
- aplikácia hydroizolácie a pások vrátane dodania materiálu.
- osadenie vaničky a podmurovanie vrátane dodania materiálu.

4. Elektroinštalačné práce :
- drobná úprava elektroinštalácie v kúpelni.

5.Obkladačské práce :
- úprava stien a podlahy v kúpelni pred obkladaním, obkladanie a dlaždenie stien a podlahy podľa
predošlej dohody vrátane materiálu.
- úprava steny a obkladanie steny vo WC podľa predošlej dohody vrátane materiálu.
- silikónovanie a špárovanie.

6.Maliarske práce a sadrokartonárske práce :
- škrabanie, penetrácia, 2-3x stierkovanie, brúsenie, 2x maľovanie steny v kúpelni.
- montáž sadrokartónovej stupačkovej steny vo WC vrátane materiálu.

7.Montážne práce :
-montáž sanity komplet na kľúč v kúpelni vrátane materiálu.

Celkom : 4 785 €

...............................................................................................................
V cene je všetok stavebný materiál.
V cene nieje obklad, dlažba, sanita, špárovacia hmota.
V cene je aj odvoz stavebného odpadu po rekonštrukcii.
Po odsúhlasení cenovej ponuky Vám prídeme zamerať steny presne na objednávku
obkladov a dlažieb.

anonym_a2e538
17. sep 2026

@anonym_autor ako ti napadlo, že keď ste sa dohodli na cene za robotu, tak je v tom aj likvidácia odpadu? Však ak si ho chceš odviezť sama, tak mu neplať.

anonym_0d7d73
17. sep 2026
@biba_18

ja som za odvoz platila nejakých 400€ vrátane pristavenia kontajnera sa mi zdá, dosť pálka to bola…

@biba_18 vela to stoji, my sme burali stare chlievy a drevaren, uz 2x bol kontajner a este bude dalsi, su to riadne palky.

eeffka
17. sep 2026

@anonym_autor hadam si si nemyslela ze odvoz a odpratanie stavebneho materialu je v cene ? Neviem odkial si ale napr v ke si odnesies odpad na zberny dvor bezplatne. Akurat sa narobis a zaspinis

anonym_9bc300
17. sep 2026

@anonym_autor aktuálne v lete mame prerabali komplet byt. Majstri jej povedali výslednú sumu a tu im aj zaplatila. Žiadne take ze po prerábke a ze teraz ešte zaplat odpad, ktorý je keďže ide o rekonštrukciu samozrejmosťou. Bolo to už v cene. Jedine pokial ti na začiatku jasne nepovedal, že toto je iba suma za prerábku, odpad bude zvlášť položka.

lienka.7
17. sep 2026

@anonym_autor a ten odpad je teraz kde? Zložený na dvore pred domom alebo on ho tam poodnasal a teraz chce zaplatiť. Koľko pýta naviac? Lebo pokojne mohol dat zamerne nižšiu sumu aby ste si ho vybrali a teraz žiada vlastne doplatenie. Presne ako sa odrbkava pri súťažiach s najnižšou cenou. Akosi zázračné sa potom objavia dodatky.

anonym_5ab3b5
18. sep 2026

@anonym_autor ak nechceš zaplatiť, tak zober odpad ty a odvez na zberný dvor. Veď on tiež ak odvezie, bude musiet zaplatiť.