icon

Najlepšia podlaha pre novostavbu

9. okt 2025

Ahojte. Je vas tu vela , tak skusim šťastie 💕 Rozhodujeme sa aku podlahu dať do novostavby, mame podlahove kurenie -tepelne čerpadlo. Ja by som chcela kompozitnu od paradoru , manželovi sa zas páči drevena z castorami. Čo je podla vas lepšie ? Vy ste si dali aku ? Ste s nou spokojne ? Pridam fotku tej drevenej. Potešia ma pre a aj proti. Ďakujem

Najlepšia podlaha pre novostavbuNajlepšia podlaha pre novostavbu
sisska96
9. okt 2025

My vinylovú

madeincssr
9. okt 2025

@anonym_autor investovat vysoku cenu do praveho dreva ma podla mna zmysel vtedy, ak by ta podlaha bola po rokoch renovovatelna (prebrusitelna), co mnohe sucasne akozedrevenne uz zrejme nie su.
Laminat (klasicku plavacku) by som po nejakych skusenostiach uz nechcel (rovnako studene ako dlazba a najma hlucne).
Cize mi z toho vychadza skor ten vinyl (teple, tiche, aj ked narocnejsie na dokonalost (nielen rovinnost, ale aj hladkost bez "zrniecok") povrchu, na ktory sa kladie).

simsalabim
9. okt 2025

Korkova podla je super, prijemna a tepla.

anonym_43dd6b
10. okt 2025

My máme v izbách drevenú podlahu. Je krásna, teplá, ale... Máme malé deti, takže v detskej je už so škrabancami od hračiek, nôh domčeka a kuchynky. Po prvých viditeľných škrabancoch sme dali na nožičky tie flísové nálepky, odvtedy to už nerobia, ale od hračiek máme. Už by som do detskej izby takú podlahu nedala, až keď by boli väčší. Verím, že sa to bude dať neskôr prebrúsiť, ako to vraveli, lebo boli dost drahé.
Ostatné izby máme pekné, tam škrabance nie sú.
A máme v detskej aj veľký huňatý koberec, ale pri hre z neho zídu, lebo však auto, kočík ide ďalej 🫣.
A ešte, tie drevené sú náchylné, ak na ne niečo ostré spadne. Ostane taká mini preliačenina.

rayla
10. okt 2025

Máme drevene, ale masív.. Podľa mňa to ale nie je úplne vhodné na podlahovku - drevo je izolant, plus riziko nerovnomerneho zosychania .. ale ľudia davaju napriek tomu🤷

rayla
10. okt 2025

A dávali sme tvrdé exotické drevo, ja to nám aj v kuchyni a bála som sa, že keď mi niečo spadne, že ju znicim.. našťastie je tak tvrde to drevo, že podlaha je po rokoch ako nová.. mäkké drevo, ani lepené drevené parkety by som nedávala...