Oplatí sa dať dlažbu v celom dome?
Ahojte. Keby si mate znova vybrať a rozhodnúť sa , išli by ste znova do dlažby v celom dome ? Okrem detskych a spalni ... samozrejme že podlahove kurenie je ..ale aj tak ma zaujima váš názor. Ďakujem
Mám na celom prízemí bielu lesklú dlažbu, na poschodí parkety. Podlahovka v celom dome. Urobila by som to tak asi zas.
Prave riesim rovnaku vec, kedze ide o bungalov, tiez som za jednu podlahu v celom dome. Bude dlazba, kvoli lepsej vyhrevnosti a pre mna aj udrzbe kvoli psovi, mozem pouzit na to parny cistic atd
Mame dlazbu vsade okrem izieb ... dal by som ju teraz uplne vsade, teda aj do izieb.
Ano. Drevo mame len v spalnach kvoli pocitu, ale spokojne by som dala dlazbu.
Mat neobmedzeny rozpocet, dala by som vsade masivne drevo, ale to by sme sa nedoplatili plus by sme museli prisposobit kurenie. Mozno raz.. 🙂
Vrstvene drevene dosky by som v zivote nedala do namahanych priestorov.
ja mám v celom byte rovnakú dlažbu, okrem kúpelne a wecka. pôvodne som chcela drevo, ale nakoniec dlažba bola, ako sa ukázalo, super riešenie a teraz nedám na dlažbu dopustiť… nemáme ani podlahové kúrenie…
V celom dome rovnaká dlažba nie. Neviem si predstaviť dať do kúpeľne laminát, alebo drevo…. Veď to sa vyduje pri strete s vodou🫣 určite treba dlažbu, alebo kombinovať.
@anonym_5a6119 som mala za to že dlažbou sa myslí naozaj dlažba, keramické dlaždice, nie laminát alebo drevo 😏
nedala by som dlazbu, dala by som najskor vynil alebo my mame drevenu podlahu a dlazbu v kupelnach a pracovni v rovnakom dekore ako si parkety
@anonym_autor máme na celom prvom poschodí, som veľmi spokojná. Spálne máme na hornom poschodí.
Za mna je dlazba velmi studena, hlavne v obdobi, ked sa nekuri. A tvrda. Mame ju iba v kupelniach a predsieni. Inde mame korkovu podlahu a ta je uzasne prijemna.
Mame drevo. Dlazbu iba v chodbe a v kupelni. Kym sa kuri ok podlahovka. Ale ked nie je to chladne. Neviem si predstavit mat to v celom dome. Obzvlast pri detoch ked sa aj hraju na zemi.
@anonym_autor je to fajn 🙂👍
@anonym_autor nie. Mame kamen (resp u vas dlazba) ale iba na prizemi celom, a v kupelniach, wc.. do izby sme dali drevo (cize cele poschodie), je to o mnoho prijemnejsie na chodenie, makksie, krajsie = celorocne. Nepoveim, ze je to dole zle, ale je to iny pocit, utulnost atd a udrzba dlazby je inde.. capky, flaky.. drevo mame stale pekne :DD kamen umyvam hadam 4x castejsie dole, mama ma tu vysokolesklu, velkoplosnu dlazbu zase a to umyva denno denne, vidno na tom kazdu capku ked niekto prejde po tom aj so suchymi nohami
Dlažba je na pocit strašne tvrdá a studená (okrem vykurovacej sezóny) Dlažbu máme len v technickej, kúpelni a wc. V minulosti sme mali aj v kuchyni a chodbe a teraz už len nutné minimum.
baby, ja mám 2 druhy dlažby, ako som písala - inú v kúpelni a inú v byte - jedna je hladká - ale tá čo mám v byte, to je reliefová, nejaká talianska kamenina, nie hladká keramika - a tá je úplne super aj na kročaj, aj tým že nie je hladká tak žiadne capky nevidno ...
@anonym_autor nie. Mame kamen (resp u vas dlazba) ale iba na prizemi celom, a v kupelniach, wc.. do izby sme dali drevo (cize cele poschodie), je to o mnoho prijemnejsie na chodenie, makksie, krajsie = celorocne. Nepoveim, ze je to dole zle, ale je to iny pocit, utulnost atd a udrzba dlazby je inde.. capky, flaky.. drevo mame stale pekne :DD kamen umyvam hadam 4x castejsie dole, mama ma tu vysokolesklu, velkoplosnu dlazbu zase a to umyva denno denne, vidno na tom kazdu capku ked niekto prejde po tom aj so suchymi nohami
@simca06022011 no ale toto je hodne o výbere dlažby. Ja mám s dreveným dekorom, veľmi príjemnú na dotyk a žiadne capky a ani fľaky na nej nevidno, stačí mi ju zotrieť raz a je hotovo.
@simca06022011 no ale toto je hodne o výbere dlažby. Ja mám s dreveným dekorom, veľmi príjemnú na dotyk a žiadne capky a ani fľaky na nej nevidno, stačí mi ju zotrieť raz a je hotovo.
@michaela329 ano drevodekor je riesenie, to som chcela povodne ja na prizemie, ale tiez to nie je lahka udrzba a do celeho domu je to za mna zly vyber, ak nejde doslova o maly bungalov kde sa rozne podlahy "biju" na malej ploche
@anonym_autor porozmýšľaj nad vinylom. Manžel je stavbár a odporúča to zákazníkom.
@michaela329 ano drevodekor je riesenie, to som chcela povodne ja na prizemie, ale tiez to nie je lahka udrzba a do celeho domu je to za mna zly vyber, ak nejde doslova o maly bungalov kde sa rozne podlahy "biju" na malej ploche
@simca06022011 mám ho na 80m2 a údržba je absolútne bezproblémová. 9 rokov bývania.
@simca06022011 v čom je komplikovaná údržba dlažby? 😒
@simca06022011 v čom je komplikovaná údržba dlažby? 😒
@biba_18 napisala som v com... pre mna ,niekomu to vadit nemusi, mne to vadi :DD
@simca06022011 nenapísala si v čom je ťažká údržba, preto sa pýtam ...
@anonym_autor áno, máme to tak a nemenila by som
@anonym_autor nie, dala by som si drevenu podlahu . Mám otvorený priestor a z neho vedú 2 chodby( jedná vstupná a druhá do spiacej časti).
Mali sme dlazbu a polozili sme na nu mineralnu kompozitnu podlahu. Dlazba bola studena, tvrda, do spar zachadzala spina. Kompozit je bezsparovy, tiez vodeodolny a ma dotyk prijemnejsi.
Nikdy nikdy nikdyyy by som ja osobne nedala dlazbu inde ako v predizbe, do kupelky a kuchyne. Aj tam teraz davam normalnu vodeodolnu laminatovu podlahu. Strasne sa mi to nepaci a vadi mi to, je mi to neprijemne na “dotyk” aj naboso aj s papucami
Nikdy nikdy nikdyyy by som ja osobne nedala dlazbu inde ako v predizbe, do kupelky a kuchyne. Aj tam teraz davam normalnu vodeodolnu laminatovu podlahu. Strasne sa mi to nepaci a vadi mi to, je mi to neprijemne na “dotyk” aj naboso aj s papucami
@liv1 Ja by som si nikdy nedala lamino.
Nemam a nedala, dlazba je strasne studena v obdobi, ked sa nekuri. a pre mna to navyse posobi strasne chladne, az sterilne. my mame drevene podlahy v celom dome mimo kupelne, wc a zadveria a celorocne sme na boso. jednych kamosov mame, co mali velkoformatovu dlazbu v novostavbe, po 3 rokoch na to polozili plavacku. druhi kamosi to silne zvazuju, tiez dlazbu maju 3 roky. este ak ste cisto dospelaci, zvyknuti mat na nohach nonstop papuce, dajme tomu. pri detoch, co sa hraju vecne na zemi a neznesu na nohach papuce- vobec.
Ja by som nedala. Nie je nám to príjemné. My máme laminát a WC, kúpelňa, chodba, špajza a technická dlažba - v dekore dreva, vyzerá takmer identicky ako ten laminát. Aj vo vykurovacej sezóne - my nejak extrémne nekúrime, máme teplo v dome, občas si zapálime kachle (aj keď viac pre atmosféru ako pre to teplo, lebo potom často musíme vetrať, čo nám už je teplo), tak si to neviem predstaviť mať v celom dome dlažbu.

No ja som skor zástanca toho že jeden druh podlahy v celom dome ale to je vec vkusu. My máme v celom dome parkety a sestra má dlažbu. Vždy keď sme u nej s malým dieťaťom bojím sa že nevykrije spadne a rozbije si hlavu. Ale aj mimo toho na mňa to pôsobí chladnejšie , má aj podlahové kúrenie ale proste za mňa nie.