Prerábame byt - boj s nedokončenými prácami a stresom
Asi sa len potrebujem vyrozprávať ... S mužom sme spolu 5 rokov, kúpili sme starší byt, ktorý sa rozhodol prerábať. Na prestavbach bytov robil pár rokov s otcom, tak sme sa dohodli, že ak on chce, môžme to tak spraviť, ja mu pomôžem čo budem vedieť a aspoň niečo ušetríme. Každý deň príde z práce medzi štvrtou a piatou, začína robiť okolo siedmej, končí o ôsmej, lebo už je veľa hodín a treba si oddýchnuť. Len pol hodiny hľadá nástroje ktoré len tak nechá kde mu príde, niečo poslúcha a zistí že sa mu nechce... Aby som sa dostala k problému, pred dvoma týždňami cez víkend vytrhal podlahu v obývačke s kuchyňou, minulý víkend bol so svokrou na nákupy a v nedeľu mu nebolo dobre. Po dvoch týždňoch sa v tej izbe zmenilo iba to, že niečo natiahol na strop aby bol rovnejší, každý deň po kúsku. Včera sa hral na Pc do druhej, lebo mal v práci zlý deň, a vstal asi pred pol hodinou s otázkou čo bude na raňajky. Dnes chce maľovať strop. V obchode si vyslovene vypýtal farbu, ktorá nie je krycia ale treba ju naniesť viackrát, lebo "tá je lepšia", čiže ja predpokladám že cez víkend nedá ani ten strop ... Kde sú ešte steny a celá podlaha v izbe ....aby som to zrhnula, už dva týždne mám rozbombardovanu kuchyňu s obývačkou, všade je prach a mám pocit že to nikdy neskončí ... ja už nevládzem, najradšej by som ho poslala niekam...
@andrejka1974 zložil podlahu a potreboval relax a nechal byt dva týždne bez podlahy? Je to proste lenivec, môj manžel je programátor, po práci si natieral a penetrakoval každý deň latu po late na záhradný domček, staval si sám pergolu, furikoval niekoľko stoviek kil zeminy, staval terasu... Nemal v tých časoch keď to mal rozrobené dva týždne pauzu určite..
@13uzivatelka11 asi sa mu už nechce však mu povedz pod dorobím to spolu
@anonym_13a141
Celých päť rokov bolo pekných, vzťah sme mali (máme?) fakt dobrý, vie byť šikovný, ochotný ... problém je posledné týždne
@anonym_autor prepáč, ja som ti pochopila tak, že ste byt kúpili pred piatimi rokmi
@13uzivatelka11 asi sa mu už nechce však mu povedz pod dorobím to spolu
@andrejka1974 to patrilo asi autorke, nie?
Za ten čas, čo som na koníku, som si všimol, ako to tu chodí, čo sa týka názorov a rád. Väčšinou čítam rodinne problémy a podobne...
Ale beriem to, že toto je ženské fórum a snažím sa sem priniesť iný pohľad na dané problémy z chlapskej strany.
Milá autorka, keby sem prispel chlap s podobným problemom, tak gro príspevkov by bolo, aby ženu nechal tak a začal robiť robotu za ňu, keď sa mu nepáči, ako to robí či nerobí.
Za mňa je toto ten istý prípad a tak budem smerovať aj môj názor. Ak máš problém, čo si opísala, tak je riešenie také, že si vyhrnieš rukávy a pustíš sa do tej roboty ty. Tú robotu čo si spomenula robia aj ženy a nie je to nič náročné... je množstvo videii, ako si prerobis byt vlastnoručne. Nanášanie omietky na stenu nie je o nič náročnejšie, ako varenie či upratovanie, je to robota ako každá iná. Tak ako chlapi nevedia variť a naučia sa, ak chcú, tak sa vie žena naučiť aj omietku či podlahu položiť.
Žiadna zo žien mi na toto nemôže vytknúť nič, lebo toto by malo platiť aj opačne... žiaľ samé sa pasujete do tejto role, že chlap sa ma prispôsobiť tak dámy to platí aj pre Vás.
Ale môj osobný názor je, že chlap byal robiť chlapsky práce a žena zase ženské...a mali by si pomáhať, ale ak to tak nie je...tak platí to co som napísal hore
@telefon00 osobne by som kľudne do toho išla, keď sme stavali dom, robila som takmer všetko s mužom a on zase vedel tiež veľmi dobre variť. A verím, že takých žien tu je viac, len ide o to, že to plánoval urobiť on a teraz akoby hľadal stále výhovorky
Hi Five! ;D … povedal, ze si to urobí sám… sme v v 1/4 kuchyne a zachvíľku sú Vianoce a rodim.. Mám chut sa obesit z tej frustrácie.
Hi Five! ;D … povedal, ze si to urobí sám… sme v v 1/4 kuchyne a zachvíľku sú Vianoce a rodim.. Mám chut sa obesit z tej frustrácie.
@ivangeline to by si asi viacerí mohli podať ruky. Ja mám termín koncom februára a tiež to nevyzerá nádejne že budeme spolu bývať v prerobenom dome. Momentálne sme u svokrovov a po pôrode sa asi odstrelim..
Za ten čas, čo som na koníku, som si všimol, ako to tu chodí, čo sa týka názorov a rád. Väčšinou čítam rodinne problémy a podobne...
Ale beriem to, že toto je ženské fórum a snažím sa sem priniesť iný pohľad na dané problémy z chlapskej strany.
Milá autorka, keby sem prispel chlap s podobným problemom, tak gro príspevkov by bolo, aby ženu nechal tak a začal robiť robotu za ňu, keď sa mu nepáči, ako to robí či nerobí.
Za mňa je toto ten istý prípad a tak budem smerovať aj môj názor. Ak máš problém, čo si opísala, tak je riešenie také, že si vyhrnieš rukávy a pustíš sa do tej roboty ty. Tú robotu čo si spomenula robia aj ženy a nie je to nič náročné... je množstvo videii, ako si prerobis byt vlastnoručne. Nanášanie omietky na stenu nie je o nič náročnejšie, ako varenie či upratovanie, je to robota ako každá iná. Tak ako chlapi nevedia variť a naučia sa, ak chcú, tak sa vie žena naučiť aj omietku či podlahu položiť.
Žiadna zo žien mi na toto nemôže vytknúť nič, lebo toto by malo platiť aj opačne... žiaľ samé sa pasujete do tejto role, že chlap sa ma prispôsobiť tak dámy to platí aj pre Vás.
Ale môj osobný názor je, že chlap byal robiť chlapsky práce a žena zase ženské...a mali by si pomáhať, ale ak to tak nie je...tak platí to co som napísal hore
@telefon00 som za
Tiez doma makam prerabam svojimi rukami
Takže dobrý názor
@anonym_autor Ak je ešte pán svokor vo forme, skúste ho požiadať o pomoc,aby synovi nenápadne ponúkol pomoc s prerábkou na víkendy.Slo by to rýchlejšie,v týždni by manžel po práci odpočíval a neutrpela by ani jeho hrdosť
@telefon00 Dobre, tak pripustime, že sa autorka pustí do renovácie sama, neutrpí ego jej muža ešte viac, než keby im robil tieto práce živnostník/firma?
no aj my prerabame, muz sám, presne 6 mesiacov trvalo prerobenie obyvacky (z uplne dezolatneho stavu)
@telefon00 "...Nanášanie omietky na stenu nie je o nič náročnejšie, ako varenie či upratovanie, je to robota ako každá iná..." 😂 ty sam nevieš o čom vraviš. v skutočnosti to len malokto (v podstate nikto) dokaže urobit spravne.

A prečo nemalujes ty, nech on robí zatiaľ podlahu? Veď ste povedali že čo budeš vedieť pomôžeš, a maľovať nie je taká veda