icon

Rekonštrukcia kúpeľne v byte obývanom imobilným seniorom

19. jan 2026

Je mozne rekonstruovat staru panelakovu kupelnu v byte obyvanom seniorom, ktory potrebuje casto chodit na WC? Ako to vyriesit? Senior je imobilny, nemozeme ho z toho bytu dat prec. Samostatne WC a kupelnu potrebujeme prerobit kvoli nemu na bezbarierovu kupelnu s WC. Ako ste to riesili?

Strana
z2
hajnalka17
22. jan 2026

@anonym_autor su zariadenia,kde da da srniora na 2- 3 tyzdne umiestnit,ked to ma cas,tak bezplatne,ak treba riesit surne,doplaca sa

vandavision
22. jan 2026

Geriatria, je to na 21 dní, len treba ziadanku dobré vypísať. Zhoršenie zdravotného stavu, dehydratácia... Tiež sa niečo platí, ale isto nie toľko ako kúpele alebo hotel.

margotka17
22. jan 2026
@viestta

@anonym_autor rad si dostala a ty ides furt svoje: Neda sa. Da sa, uz si zdvihla telefon a zavolala do nejakych kupelov? Ako chces opatrovat toho cloveka, ked si takto nastavena? Ty kde byvas teraz, ked ho nemozes na tie dva tyzdne vziat k sebe? Preco operujes tym, ze je inkontinentny? Hadam aj teraz je zabezpecene, aby nelezal v mokrej posteli a je plienkovany, postel je zabezpecena proti preteceniu. Tak isto to spravis aj v penzione alebo v kupeloch. A po zvysok jeho zivota tiez. Bude plienkovany ako stovky inych.

@viestta hej, presne to ma napadlo. Kto chce hľadá spôsoby a kto nechce, hľadá dôvody. Toľko rád a všetko sa nedá 😏. Tak ho daj do jednej izby, plienkuj ho, jedlo si daj z donášky, raňajky, obed, večeru. Budete neumyty, no snáď prežijete.

kp7333
22. jan 2026

Tu nejde len o hygienu, ale rekonstrukcia kupelne znamena vela prachu, hrozny hluk a haldy materialu naskladaneho v byte. To naozaj nie je miesto na byvanie. My ked sme rekonstruovali, byvali sme v podnajme.

katkazatka
22. jan 2026

Všetky čo radíte kúpele-vy by ste sa kúpali v bazéne kde sa kúpal inkontinentných dôchodca??? Inkontinentní ľudia nemajú čo v bazénoch pre verejnosť robiť.

viestta
22. jan 2026
@katkazatka

Všetky čo radíte kúpele-vy by ste sa kúpali v bazéne kde sa kúpal inkontinentných dôchodca??? Inkontinentní ľudia nemajú čo v bazénoch pre verejnosť robiť.

@katkazatka kupele nie su len spolocne rehabilitane bazeny. A plienkovani pacienti do bazenov nechodia.

martul
22. jan 2026

@anonym_autor prečo nejdete do ubytovne, penzión?! Furt píšeš o pocikavaní. O plienkach si už počula?

autor
22. jan 2026
@martul

@anonym_autor prečo nejdete do ubytovne, penzión?! Furt píšeš o pocikavaní. O plienkach si už počula?

@martul tie plienky precika, lebo neudrzi moc. Na matraci gumeny potah, ale periny precikane. Doma vyperiem, alr do penzionu by som s nim nesla. Z bytu ho aj tak nikam nedostanem, je imobilny od decembra so zlomeninami po urazoch.

martul
22. jan 2026
@anonym_autor

@martul tie plienky precika, lebo neudrzi moc. Na matraci gumeny potah, ale periny precikane. Doma vyperiem, alr do penzionu by som s nim nesla. Z bytu ho aj tak nikam nedostanem, je imobilny od decembra so zlomeninami po urazoch.

@anonym_autor tak potom máte zlú veľkosť alebo ho treba častejšie prebaľovať. Neexistuje, že precikáva bez dôvodu.
Chceš poradiť ? Kašli na prerábku, pre teba nie je riadne riešenie riešením

hupko
26. jan 2026

Všetko sa dá , len treba chcieť. My sme prerábali 3-izbak na komplet od elektriny cez kúpeľňu ,výrez zárubní ....po podlahu .... Bývali sme doma , ja som bola v tom čase ešte i na PN , prerábal nám to veľmi milý,pracovitý ,ústretový pán. Bolo to síce na hlavu , ale inak sa nedalo.Ked začal robiť kúpeľňu tak sme sa chodili sprchovať k dcére , býva 10 min.od nás. Ale to bolo asi tak 4-5 dni . A wc robil ako posledné , to sa tiež dalo zvládnuť .Manžel to po mesiaci ľutoval do čoho sme sa to dali , všade prach bordel 😂. Ale vydržali sme to a teraz už po troch rokoch našej sa tomu len zasmejeme ako sme tu bývali. A ešte chcem dodať že to je naša druhá prerábka kde sme ostali doma , pri prvej sme mali ešte k tomu tri malé deti doma ale to sme prerábali len kúpeľňu a wc

lucia11kob
19. feb 2026
@anonym_autor

Ja nemozem zobrat pocikavajuceho sa seniora do hotela ani airbnb. kupele neni lahke vybavit.

@anonym_autor skús odlahčovaciu službu,vieš vybaviť zariadenie kde môže byť max. 30 dní a úrad práce to potom preplatí...

anonym_a9cbfc
19. feb 2026

@anonym_autor Kurna, ved ti socialna poistovna da 3500E na kupelnu a vzdychas ako nemas peniaze. Minuly rok suseda prerabala, dostala. Naozaj je problem zaplatit cca 500E-600E za tyzden pre 2! Byt dostal zadarmo, ked je senior, mal sporit cely zivot.

spongebob1
19. feb 2026
@katkazatka

@katkazatka A vies kolki chodia!!! Kamaratka sa mi priznala, ze mama nechce moc nosit plienky, stolicky, postel vsetko smrdi. A zavolali ma do Rajeckych Teplic sa kupat!!! 🙄
Mne sa zdvihol zaludok a som si uvedomila, ze nad 70 rokov tam vsetci vedome/nevedome curaju do vody. 🤑

Strana
z2