icon

Riešenie problému so zvukovou izoláciou v novom byte

veronika_345
Včera o 20:09

Ahojte,
kúpili sme s manželom nový byt, veľmi sa nám páčil, je starý cca 17 rokov takže nie extra. Majitelia pred nami ho nechali v dobrom stave a vybavený. Lenže až po nadtahovaní som zistila že počuť dupot zhora od susedov, naozaj často, všade v byte to je počuť. Máme veľkú obývačku s kuchyňou a podlahy, tipujem že ani oni nemajú koberce. Je to železobetóno a vnútri tehla, a vraj tieto konštrukcie nesú veľa zvukov. No som z toho dosť zúfalá lebo sme sa sťahovali už X krát v podnájme a chceli sme konečne pokoj a tešili sme sa, o to že sme do toho dali veľa prachov plus hypotéka ani nehovorím. Viem že sa dá predať časom, ale hľadali sme dlho pekný byt a naozaj toto bolo bez problémov. Moj muž to nejak extra nevníma a povodní majitelia vraveli že keď boli deti hore male tak to počuli, ale inak nie. Lenže ja počujem pohyby stoličkek a časté búchanie, dupanie, až mi z toho duní stolička. Keď môj muž dupe tak detto, asi problém celej bytovky. Ak by s tým šlo niečo urobiť som do toho ochotná ist, ale máme vstavané skrine v byte a to je problém. Navyše vraj to nemusí pomôcť. Ja som na zvuk extra hákliva a naschval sme brali lokalitu kde bol kľud. Čo by ste mi poradili?

Strana
z2
veronika_345
autor
Dnes o 12:10
@anonym_5eaac2

@anonym_db1691 všetky byty sú obsadené a väčšinou sú to rodiny s deťmi. Proste máme odhlučnené steny, je to tu postavené fakt dobre. Ani nevieš, že si v byte 😉

@anonym_5eaac2 A kde bývaš? Zháňam tipy na nové bývanie v BA :D

stanno
Dnes o 12:24
@veronika_345

Ďakujem za odpovede. Tí čo tvrdia že vždy bude niečo počuť asi žijú v zlých bytoch, ja som vyrástla v byte z 80tych rokov kde bolo od susedov ticho. Rozhodne som nepočula dupot zhora, bol to krajný byt takže cez stenu počuť vedľajšiu izbu bolo ale to je normálne. Sťahovala som sa za svoj život už 8x odkedy som odišla z domu a nikdy som nepočula takýto pohyb ako teraz, každý jeden krok, zakašlanie, slúchadlá si kúpim ale určite to nie je riešenie na celý život. Do domu sa mi nechce, nie som ten typ ale asi u toho jedného dňa skončím, problém je že som mestský typ, mam rada ticho v mojom byte ale byť izolovaná by mi veľmi vadilo, chcem to mať blízko do roboty, do fitka, na stretnutie s priateľmi. Mám 30 a človek začína riešiť aj deti, takže nemôžem 10 rokov hľadať dokonalé bývanie. Viem že aj v BA sú domy v meste ale to bude extra drahé a pochybujem že nejaký dostupný nájdeme, to sa asi málokedy predáva. Chcem ešte skúsiť odhlučnenie, ale bojím sa že výsledky nebudú nič extra a je to naozaj drahé, ja ani muž sa v tom nevyznáme takže by som našla na to firmu. No je to investícia ako sviňa, a v byte kde neviem ako dlho budem neviem či do toho chcem ísť. Teraz je 10 hodín večer a ja počujem kroky, vodu, splachovanie, hlasy, ťahanie stoličkek, kašeľ, naozaj všetko.

@veronika_345 zvuk sa šíri celou konštrukciou, odhlučnenie iba stropu pravdepodobne nepomôže. My sme sa tak na rýchlo ani nie po dvoch rokoch sťahovali preč z krásneho veľkého bytu v skvelej lokalite. Tiež som mega citlivý na hluk. Dom nikdy nebol môj sen. Ak by bol byt, kde je garancia, že bude ticho, šiel by som naspäť....

veronika_345
autor
Dnes o 12:56
@stanno

@veronika_345 zvuk sa šíri celou konštrukciou, odhlučnenie iba stropu pravdepodobne nepomôže. My sme sa tak na rýchlo ani nie po dvoch rokoch sťahovali preč z krásneho veľkého bytu v skvelej lokalite. Tiež som mega citlivý na hluk. Dom nikdy nebol môj sen. Ak by bol byt, kde je garancia, že bude ticho, šiel by som naspäť....

@stanno A ako ste to vyriešili, šli ste do domu? V akej lokalite bol ten byt? Blbé je že my nemáme na akontaciu lebo sme dali všetko do kúpy, a presne to je veľký krásny byt. A dom ma neláka z dôvodu opráv, ale muža aj celkom áno. Ja chcem občiansku vybavenosť, takže dom len tak mimo mesta pre mňa nebude. A v meste v BA problém. Asi by som brala opäť byt, ale tentokrát si overila snáď úplne všetko, alebo vzala odborníka so sebou ktorý by mi to overil. Len či tento predáme, či nový nájdeme, kde budeme bývať medzitým. Veľa premenných :/

anonym_5eaac2
Dnes o 13:13
@veronika_345

@anonym_5eaac2 A kde bývaš? Zháňam tipy na nové bývanie v BA :D

@veronika_345 nebyvam v BA, ale aj keby som bývala, tak ti to nenapíšem. Keby som mala ísť do BA, idem do sky parku, popozeraj.

anonym_c58881
Dnes o 14:46

Susedia nad nami zacinaju žiť o 21:00, buchot, treskot, sprcha, skrine,kašeľ.. pokračuje to do 23:30. A ešte urazení, ze sme sa na nich sťažovali majiteľovi bytu. Už sa ani nepozdravia… pred rokom sa nám narodilo dieťa, ktoré je povedzme, zvukovo výrazné 😂😂😂 kriči, keď sa teší, kriči, keď sa hnevá, kriči …veľmi rad búcha, všetkým, o všetko. Takže ako oni trieskaju večer, u nás je hluk cez deň. Musia naše dieťa neznášať 😂😂

Strana
z2