icon

Štátny fond rozvoja bývania: Je to výhodná voľba?

Včera o 17:06

Ahojte. Je tu nejaká slobodná mamička čo riešila stavbu domu cez šfrb? Zaujímalo by ma ako to funguje. Koľko % z ceny domu ste dostali. Ak riešite montovaný dom na kľúč. Prípadne či vám k niečomu v rámci ponúkaného balíka napísali, že to "nepreplatia" a museli ste si to doplatiť vy. Mám na mysli napríklad obklady, sanitu, prípadne kuchynskú linku a iné vybavenie.
Zaujala ma táto ponuka hlavne kvôli výške úroku a že zostáva počas celej doby trvania.
Či sa to teda vôbec oplatí riešiť kúpiť nejaký lacnejší pozemok cez banku a potom postaviť dom s pomocou šfrb.
Keď som si ohľadom toho písala s ai, tak raz napísala že preplatia 100% do 180000 a raz že max 50-70%, aj na iné dotazy som dostávala rôzne odpovede.
Chcela by som si teda prejsť všetky možnosti.
Ďakujem za každú rozumnú odpoveď

lucik194
Dnes o 06:53

a preco to riesis cez s AI?

preco si nesadnes na zadok a neotvoris stranku Šfrb? tam to mas vsetko rozpisane...... aj presne to, či je to 100% alebo 50-70%..... jaaaaj to by si si musela vyhladat, a to je tažke......

autor
Dnes o 07:17
@lucik194

a preco to riesis cez s AI?

preco si nesadnes na zadok a neotvoris stranku Šfrb? tam to mas vsetko rozpisane...... aj presne to, či je to 100% alebo 50-70%..... jaaaaj to by si si musela vyhladat, a to je tažke......

@lucik194 stránku som si pozerala.. tam som našla iba informáciu o možnosti 100%, ale tu v starších diskusiách som našla že to je len pre tzp a ostatným je to 50-70%. Články tu sú staré niekoľko rokov, tak neviem ako je to teraz

lucik194
Dnes o 08:16

tak tam zavolaj? akoze chces nieco riesit a spoliehas sa na stare diskusie. pri kazdych takychto fondoch sa zvyknu menit podmienky kazdy rok...... je to pre teba problem zavolat, inak sa najnovsie info nedozvies.

autor
Dnes o 08:27
@lucik194

tak tam zavolaj? akoze chces nieco riesit a spoliehas sa na stare diskusie. pri kazdych takychto fondoch sa zvyknu menit podmienky kazdy rok...... je to pre teba problem zavolat, inak sa najnovsie info nedozvies.

@lucik194 nie, nespolieham sa. Neviem ako si na toto došla. Iba som sa pýtala či to teraz niekto riešil a má nejaké novšie informácie.