Štátny fond rozvoja bývania: Je to výhodná voľba?
Ahojte. Je tu nejaká slobodná mamička čo riešila stavbu domu cez šfrb? Zaujímalo by ma ako to funguje. Koľko % z ceny domu ste dostali. Ak riešite montovaný dom na kľúč. Prípadne či vám k niečomu v rámci ponúkaného balíka napísali, že to "nepreplatia" a museli ste si to doplatiť vy. Mám na mysli napríklad obklady, sanitu, prípadne kuchynskú linku a iné vybavenie.
Zaujala ma táto ponuka hlavne kvôli výške úroku a že zostáva počas celej doby trvania.
Či sa to teda vôbec oplatí riešiť kúpiť nejaký lacnejší pozemok cez banku a potom postaviť dom s pomocou šfrb.
Keď som si ohľadom toho písala s ai, tak raz napísala že preplatia 100% do 180000 a raz že max 50-70%, aj na iné dotazy som dostávala rôzne odpovede.
Chcela by som si teda prejsť všetky možnosti.
Ďakujem za každú rozumnú odpoveď
a preco to riesis cez s AI?
preco si nesadnes na zadok a neotvoris stranku Šfrb? tam to mas vsetko rozpisane...... aj presne to, či je to 100% alebo 50-70%..... jaaaaj to by si si musela vyhladat, a to je tažke......
@lucik194 stránku som si pozerala.. tam som našla iba informáciu o možnosti 100%, ale tu v starších diskusiách som našla že to je len pre tzp a ostatným je to 50-70%. Články tu sú staré niekoľko rokov, tak neviem ako je to teraz
tak tam zavolaj? akoze chces nieco riesit a spoliehas sa na stare diskusie. pri kazdych takychto fondoch sa zvyknu menit podmienky kazdy rok...... je to pre teba problem zavolat, inak sa najnovsie info nedozvies.
tak tam zavolaj? akoze chces nieco riesit a spoliehas sa na stare diskusie. pri kazdych takychto fondoch sa zvyknu menit podmienky kazdy rok...... je to pre teba problem zavolat, inak sa najnovsie info nedozvies.
@lucik194 nie, nespolieham sa. Neviem ako si na toto došla. Iba som sa pýtala či to teraz niekto riešil a má nejaké novšie informácie.

a preco to riesis cez s AI?
preco si nesadnes na zadok a neotvoris stranku Šfrb? tam to mas vsetko rozpisane...... aj presne to, či je to 100% alebo 50-70%..... jaaaaj to by si si musela vyhladat, a to je tažke......