Stavba na rodičovskej záhrade: Ísť do toho alebo nie?
Išli by ste do toho? Iný pozemok nemáme, a ak kúpime tak nám ani na tie múry, aby sme dostali hypo neostane 🙄
Nie. Skôr či neskôr z toho budu problemy. Takých príbehov je tu na koni kopec
@jatara Záleží či máš súrodencov, keď si jedinacik a je dostatočne veľký pozemok že budete mať súkromie a plot tak ok.
@jatara Nieeee, nikdy , nikdy , nikdy
Keď prišla na návštevu suseda s dvojičkami a parkovala pred bránou, svokra stala v okne, lebo chcela vedieť, kto je u nás, muž bol vtedy v práci 🙂 aby lepšie videla na záhradu, dala si zaclonku len do polovice okna. Keď som nebola doma, prevesila záclony, strihala mi kvety, raz ostrihala synovi ofinu, lebo ju mal dlhú - mám na to spomienku do teraz, na druhý deň sa fotili v škôlke, vyzeral ako somárik
Exmanžel ma podvádzal, vedela o Tom, vedela následne o každej hádke, lebo sa jej chodil vyplakavat atď je toho veľa
Nikdy
Ja by som s tým problém nemala
@jatara
To je ako samovražda. Nie, radšej podnájom a pokoj v duši. Takto by ste mali dom a nervy v prdeli, sedenia u psychológa drahé a zohnať ešte dobrého, Hmmm. A potom prídu deti a to už bude úplne na slučku. No nie. Ako sa hovorí, čo je zadarmo, za to veľké dane zaplatíš.
Ak nemáte deti, viete jazyk, zmiznuté na čas do zahraničia, posetrite a potom riešte vlastnú nehnuteľnosť. Toto je väčšinou cesta do pekla a k pokazeniu vzťahov.
@jatara
To je ako samovražda. Nie, radšej podnájom a pokoj v duši. Takto by ste mali dom a nervy v prdeli, sedenia u psychológa drahé a zohnať ešte dobrého, Hmmm. A potom prídu deti a to už bude úplne na slučku. No nie. Ako sa hovorí, čo je zadarmo, za to veľké dane zaplatíš.
Ak nemáte deti, viete jazyk, zmiznuté na čas do zahraničia, posetrite a potom riešte vlastnú nehnuteľnosť. Toto je väčšinou cesta do pekla a k pokazeniu vzťahov.
@svetlonos
ved oni maju dve male deti, su v prenajme, je tu jej diskusia o vyhoreni zo zivota v prenajme
a z toho stavania domu a byvania u rodičov nevyhoriš?
z dazda pod odkvap
A ten pozemok vam daju?
@hederamonstera vám? Snáď len jej. Ak by som dcére alwbo synovi
Niečo dávala tak len po konzultácii s právnikom. Lebo inak to môže byt veľký problém
@jatara nie. Ale zalezi od dispozicie. Naši maju extremne veľky pozemok, planuje tam obec urobiť cestu, v takom prípade uvažujeme, že by sme tam raz stavali. Samozrejme, keby sme na LV ja a muž. Súkromia by sme mali dostatok. Takže záleží od týchto faktov. Ak je to tak, ako píšem ja o mojom prípade tak nevidím dôvod tam nestavať.
@jatara nie. Ale zalezi od dispozicie. Naši maju extremne veľky pozemok, planuje tam obec urobiť cestu, v takom prípade uvažujeme, že by sme tam raz stavali. Samozrejme, keby sme na LV ja a muž. Súkromia by sme mali dostatok. Takže záleží od týchto faktov. Ak je to tak, ako píšem ja o mojom prípade tak nevidím dôvod tam nestavať.
@anonym_595249 no je to tak, že zatiaľ by musel byť vchod cez dvor. V územnom pláne je cesta, ktorá by viedla osobitne, ale zatiaľ je to prašná cesta - vhodná možno pre traktory, nie autá, čiže či niekedy bude reálne zhotovená normálne nevedno 🙉🙉
Ak si uz teraz vo faze "nestacia peniaze", bude to len horsie. Skoncis v rozostavanej bude plnej kompromisov "dokoncime, ked nasetrime", pricom ceny materialov pojdu hore a to, co ti dnes papierovo optimistiky vychadza, v realite o 2 roky nevyjde. Ako bonus ti budu jeho / tvoji rodicia zasahovat do vsetkeho.
Pri snahe usetrit a robit vela veci samostatne zase vzniknu konflikty, ked budes chciet aj hotovy dom, aj muza doma, aby si nebola na deti sama.
@anonym_595249 no je to tak, že zatiaľ by musel byť vchod cez dvor. V územnom pláne je cesta, ktorá by viedla osobitne, ale zatiaľ je to prašná cesta - vhodná možno pre traktory, nie autá, čiže či niekedy bude reálne zhotovená normálne nevedno 🙉🙉
@jatara a ako majú vaši široký a veľký pozemok? To sú pre mňa rozhodujúce faktory. Ja keby postavím našim na ich 5tisíc metrov štvrorcových vzadu chalupu tak im na súkromí neubudne. Ale pozemok nemajú široký takže prístupová cesta cez ich pozemok by vyzerala ozaj divne a tie dva domy by boli takmer nepredajné. Ale poznám prípady kedy majú rodičia tak široký pozemok že sa bez obmedzení urobila prístupová cests a každý má súkromie. Ak to má byť ozaj dom na ich záhrade tak by som do toho nešla
Ak si uz teraz vo faze "nestacia peniaze", bude to len horsie. Skoncis v rozostavanej bude plnej kompromisov "dokoncime, ked nasetrime", pricom ceny materialov pojdu hore a to, co ti dnes papierovo optimistiky vychadza, v realite o 2 roky nevyjde. Ako bonus ti budu jeho / tvoji rodicia zasahovat do vsetkeho.
Pri snahe usetrit a robit vela veci samostatne zase vzniknu konflikty, ked budes chciet aj hotovy dom, aj muza doma, aby si nebola na deti sama.
@patrike zvažujeme to práveže menšií dom a na kľúč, a dinancovaťcez ŠFRB
@jatara a ako majú vaši široký a veľký pozemok? To sú pre mňa rozhodujúce faktory. Ja keby postavím našim na ich 5tisíc metrov štvrorcových vzadu chalupu tak im na súkromí neubudne. Ale pozemok nemajú široký takže prístupová cesta cez ich pozemok by vyzerala ozaj divne a tie dva domy by boli takmer nepredajné. Ale poznám prípady kedy majú rodičia tak široký pozemok že sa bez obmedzení urobila prístupová cests a každý má súkromie. Ak to má byť ozaj dom na ich záhrade tak by som do toho nešla
@anonym_595249 pozemok je široký 20 metrov, skôr je dlhý ako široký, výmera 2100 m2
Stavat je ozaj na dlho,a stale byvate v podnajme.A toto je rovnake ako keby byvate so svokrou,rodicmi.Neni to dobry napad.To si radsej kupte byt.
@anonym_cf3f85 áno áno a podrypnite si 😉
@jatara To nie je rypanie, proste ekonomika ide smerom, ked coraz menej ludi bude mat vlastne byvanie. Ked raz nemas prijmy na vlastny byt / dom, tak len podnajom.
Ak ste teraz kdesi v meste a rodicovska zahrada je kdesi mimo, tak pocitaj dalsie naklady na dochadzanie.
My sme kúpili kedysi veľký pozemok, že bude pre deti na domy. Ale nechcú tu stavať a ja som rada. Všetci chcem mať svoj pokoj. Ostatne to ako investícia a momentálne záhrada. Ale kúsok od nás majú na menšom pozemku postavené rodičia a dve deti. Takže v jednom dvore tri domy a je tam kľud .
cesta raz bude???? to si myslíš len ty. Máme krátku ulicu na ktorej je zopár domov. Prišli sme ako poslední - asi 15 r dozadu. Doteraz sa nám nepodarilo presvedčiť OU aby nám dal na ulicu asfalt. Máme len také kamienky - prašnú cestu.
Komunikácia je OU, len žiaľ nie sú peniaze.
Takže kým to nemáš urobené - never nikomu.