icon

Stavba na rodičovskej záhrade: Ísť do toho alebo nie?

jatara
26. jún 2026

Išli by ste do toho? Iný pozemok nemáme, a ak kúpime tak nám ani na tie múry, aby sme dostali hypo neostane 🙄

Strana
z3
reela
Autor odpoveď zmazal
anonym_54b24f
26. jún 2026

@jatara nikdy by som do toho nesla

crazy_cat_lady
26. jún 2026

Nie

katica06
26. jún 2026

Nie, ani za svet. Radšej kúpim starý dom ako toto

anonym_0ccd85
26. jún 2026

Nie. Skôr či neskôr z toho budu problemy. Takých príbehov je tu na koni kopec

anonym_98ea79
26. jún 2026

@jatara Záleží či máš súrodencov, keď si jedinacik a je dostatočne veľký pozemok že budete mať súkromie a plot tak ok.

maca1984
26. jún 2026

Nikdy. Ani u mojich rodičov, ani u svokrovcov.

anonym_ed943c
26. jún 2026

@jatara Nieeee, nikdy , nikdy , nikdy
Keď prišla na návštevu suseda s dvojičkami a parkovala pred bránou, svokra stala v okne, lebo chcela vedieť, kto je u nás, muž bol vtedy v práci 🙂 aby lepšie videla na záhradu, dala si zaclonku len do polovice okna. Keď som nebola doma, prevesila záclony, strihala mi kvety, raz ostrihala synovi ofinu, lebo ju mal dlhú - mám na to spomienku do teraz, na druhý deň sa fotili v škôlke, vyzeral ako somárik
Exmanžel ma podvádzal, vedela o Tom, vedela následne o každej hádke, lebo sa jej chodil vyplakavat atď je toho veľa

anonym_294b0e
26. jún 2026

Nikdy

anonym_6563ec
26. jún 2026

Ja by som s tým problém nemala

svetlonos
26. jún 2026

@jatara
To je ako samovražda. Nie, radšej podnájom a pokoj v duši. Takto by ste mali dom a nervy v prdeli, sedenia u psychológa drahé a zohnať ešte dobrého, Hmmm. A potom prídu deti a to už bude úplne na slučku. No nie. Ako sa hovorí, čo je zadarmo, za to veľké dane zaplatíš.
Ak nemáte deti, viete jazyk, zmiznuté na čas do zahraničia, posetrite a potom riešte vlastnú nehnuteľnosť. Toto je väčšinou cesta do pekla a k pokazeniu vzťahov.

niki35
26. jún 2026

@jatara nie , nešla by som do toho ani u mojich rodičov ani u svokrovcov. Není nad to mať svoje súkromie

anonym_cf3f85
26. jún 2026
@svetlonos

@jatara
To je ako samovražda. Nie, radšej podnájom a pokoj v duši. Takto by ste mali dom a nervy v prdeli, sedenia u psychológa drahé a zohnať ešte dobrého, Hmmm. A potom prídu deti a to už bude úplne na slučku. No nie. Ako sa hovorí, čo je zadarmo, za to veľké dane zaplatíš.
Ak nemáte deti, viete jazyk, zmiznuté na čas do zahraničia, posetrite a potom riešte vlastnú nehnuteľnosť. Toto je väčšinou cesta do pekla a k pokazeniu vzťahov.

@svetlonos
ved oni maju dve male deti, su v prenajme, je tu jej diskusia o vyhoreni zo zivota v prenajme

anonym_cf3f85
26. jún 2026

a z toho stavania domu a byvania u rodičov nevyhoriš?
z dazda pod odkvap

hederamonstera
26. jún 2026

A ten pozemok vam daju?

anonym_0ccd85
26. jún 2026
@hederamonstera

A ten pozemok vam daju?

@hederamonstera vám? Snáď len jej. Ak by som dcére alwbo synovi
Niečo dávala tak len po konzultácii s právnikom. Lebo inak to môže byt veľký problém

anonym_595249
26. jún 2026

@jatara nie. Ale zalezi od dispozicie. Naši maju extremne veľky pozemok, planuje tam obec urobiť cestu, v takom prípade uvažujeme, že by sme tam raz stavali. Samozrejme, keby sme na LV ja a muž. Súkromia by sme mali dostatok. Takže záleží od týchto faktov. Ak je to tak, ako píšem ja o mojom prípade tak nevidím dôvod tam nestavať.

jatara
autor
26. jún 2026
@anonym_595249

@jatara nie. Ale zalezi od dispozicie. Naši maju extremne veľky pozemok, planuje tam obec urobiť cestu, v takom prípade uvažujeme, že by sme tam raz stavali. Samozrejme, keby sme na LV ja a muž. Súkromia by sme mali dostatok. Takže záleží od týchto faktov. Ak je to tak, ako píšem ja o mojom prípade tak nevidím dôvod tam nestavať.

@anonym_595249 no je to tak, že zatiaľ by musel byť vchod cez dvor. V územnom pláne je cesta, ktorá by viedla osobitne, ale zatiaľ je to prašná cesta - vhodná možno pre traktory, nie autá, čiže či niekedy bude reálne zhotovená normálne nevedno 🙉🙉

jatara
autor
26. jún 2026
@anonym_cf3f85

@svetlonos
ved oni maju dve male deti, su v prenajme, je tu jej diskusia o vyhoreni zo zivota v prenajme

@anonym_cf3f85 áno áno a podrypnite si 😉

patrike
26. jún 2026

Ak si uz teraz vo faze "nestacia peniaze", bude to len horsie. Skoncis v rozostavanej bude plnej kompromisov "dokoncime, ked nasetrime", pricom ceny materialov pojdu hore a to, co ti dnes papierovo optimistiky vychadza, v realite o 2 roky nevyjde. Ako bonus ti budu jeho / tvoji rodicia zasahovat do vsetkeho.
Pri snahe usetrit a robit vela veci samostatne zase vzniknu konflikty, ked budes chciet aj hotovy dom, aj muza doma, aby si nebola na deti sama.

anonym_595249
26. jún 2026
@jatara

@anonym_595249 no je to tak, že zatiaľ by musel byť vchod cez dvor. V územnom pláne je cesta, ktorá by viedla osobitne, ale zatiaľ je to prašná cesta - vhodná možno pre traktory, nie autá, čiže či niekedy bude reálne zhotovená normálne nevedno 🙉🙉

@jatara a ako majú vaši široký a veľký pozemok? To sú pre mňa rozhodujúce faktory. Ja keby postavím našim na ich 5tisíc metrov štvrorcových vzadu chalupu tak im na súkromí neubudne. Ale pozemok nemajú široký takže prístupová cesta cez ich pozemok by vyzerala ozaj divne a tie dva domy by boli takmer nepredajné. Ale poznám prípady kedy majú rodičia tak široký pozemok že sa bez obmedzení urobila prístupová cests a každý má súkromie. Ak to má byť ozaj dom na ich záhrade tak by som do toho nešla

jatara
autor
26. jún 2026
@patrike

Ak si uz teraz vo faze "nestacia peniaze", bude to len horsie. Skoncis v rozostavanej bude plnej kompromisov "dokoncime, ked nasetrime", pricom ceny materialov pojdu hore a to, co ti dnes papierovo optimistiky vychadza, v realite o 2 roky nevyjde. Ako bonus ti budu jeho / tvoji rodicia zasahovat do vsetkeho.
Pri snahe usetrit a robit vela veci samostatne zase vzniknu konflikty, ked budes chciet aj hotovy dom, aj muza doma, aby si nebola na deti sama.

@patrike zvažujeme to práveže menšií dom a na kľúč, a dinancovaťcez ŠFRB

jatara
autor
26. jún 2026
@anonym_595249

@jatara a ako majú vaši široký a veľký pozemok? To sú pre mňa rozhodujúce faktory. Ja keby postavím našim na ich 5tisíc metrov štvrorcových vzadu chalupu tak im na súkromí neubudne. Ale pozemok nemajú široký takže prístupová cesta cez ich pozemok by vyzerala ozaj divne a tie dva domy by boli takmer nepredajné. Ale poznám prípady kedy majú rodičia tak široký pozemok že sa bez obmedzení urobila prístupová cests a každý má súkromie. Ak to má byť ozaj dom na ich záhrade tak by som do toho nešla

@anonym_595249 pozemok je široký 20 metrov, skôr je dlhý ako široký, výmera 2100 m2

anonym_055530
26. jún 2026

Stavat je ozaj na dlho,a stale byvate v podnajme.A toto je rovnake ako keby byvate so svokrou,rodicmi.Neni to dobry napad.To si radsej kupte byt.

patrike
26. jún 2026
@jatara

@anonym_cf3f85 áno áno a podrypnite si 😉

@jatara To nie je rypanie, proste ekonomika ide smerom, ked coraz menej ludi bude mat vlastne byvanie. Ked raz nemas prijmy na vlastny byt / dom, tak len podnajom.
Ak ste teraz kdesi v meste a rodicovska zahrada je kdesi mimo, tak pocitaj dalsie naklady na dochadzanie.

patrike
26. jún 2026
@jatara

@patrike zvažujeme to práveže menšií dom a na kľúč, a dinancovaťcez ŠFRB

@jatara Cize zobrat si hypo a kedze tam vas limituju nejakou sumou vzhladom na vas prijem, zaklincovat to dalsou pozickou ? To nie je dobry napad. Staci choroba, uraz, muza vyhodia z prace a potom co ?

januska12323
26. jún 2026

Nerob to.

anonym_de2191
26. jún 2026

My sme kúpili kedysi veľký pozemok, že bude pre deti na domy. Ale nechcú tu stavať a ja som rada. Všetci chcem mať svoj pokoj. Ostatne to ako investícia a momentálne záhrada. Ale kúsok od nás majú na menšom pozemku postavené rodičia a dve deti. Takže v jednom dvore tri domy a je tam kľud .

anonym_2daaa0
26. jún 2026

cesta raz bude???? to si myslíš len ty. Máme krátku ulicu na ktorej je zopár domov. Prišli sme ako poslední - asi 15 r dozadu. Doteraz sa nám nepodarilo presvedčiť OU aby nám dal na ulicu asfalt. Máme len také kamienky - prašnú cestu.
Komunikácia je OU, len žiaľ nie sú peniaze.
Takže kým to nemáš urobené - never nikomu.

Strana
z3