icon

Sú posuvné dvere na skriniach prežitok?

lamonita
23. mar 2026

Su posuvne dvere na vstavanej skrini uz prežitok?

Caute baby, riešim skrinu na mieru. Vnutro mam premyslené ale chcem sa vas opýtať na názory, ci su posuvne dvere uz za zenitom alebo stále in? Kamoš pohybujúci sa v týchto kruhoch mi odporúča otváranie dverí do priestoru, na pántoch... Ze dvierka su v 1 línii, pôsobí to čistejšie a krajšie... A nebojuje sa s haldami prachu a vlasov v tej kolajaničke...Prikladám foto toho co zvažujem (rolldoor si asi kazda viete predstaviť co myslím) ďakujem za vaše postrehy a rady🩷

Sú posuvné dvere na skriniach prežitok?
Strana
z2
macko1983
24. mar 2026

@lamonita Áno je pravda,že posuvne dvere idú do úzadia,teda ak máš priestor na otváracie.

anonym_090774
24. mar 2026

Ano, su uz mimo trend. V modernych interieroch nenajdes rolldoor. Ja by som si dala posuvne, len ak by mi to priestor inak nedovoloval.

betulinka1
24. mar 2026

@lamonita mne je uplne jedno co je v móde a co nie. Za mna su posuvné dvere super. Vies mat krasne moderne. Ale do priestoru otvarat je za mna nepraktické.

princezna_bosorka
24. mar 2026

@lamonita to co je za blbost, ze rolldor je prezitok? Ak 1. nemas miesto na otvaranie dveri, 2. predpokladas, ze niektore dvere budes potrebovat mat stale otvorene alebo 3. ak potrebujes naozaj velku skrinu, tak urcite roldor. Pokial nevyberies nejaky lacny sunt (my mame od zamainterier niekolko rokov a sme velmi spokojni), nebude problem s tym, ze sa dvere rozpadaju. A ad spina: pri klasickych dverach sa spina hromadi uplne rovnako...

anonym_333a19
24. mar 2026

Máme rolldoor a je to topka. Žiadne z "problémov," ktoré tu opisujú nemáme a dala by som takúto skriňu znova. Máme ju asi sedem rokov.

michaela329
24. mar 2026

Ja nechápem tie reakcie, že prežitok, prach, deformácie... mám posuvné v dvoch miestnostiach a po 8 rokoch žiaden problém - a hej, majú zrkadlá. Mám aj skriňu z masívu s otváraním, práca na zákazku u stolára a tam sme už museli meniť pánty. Ono všetko má svoje pre a proti, ja by som sa riadila samotným priestorom.

anonym_f81f44
25. mar 2026

Rolodor nikdy.raz sme kupili drahe skrine s posuvnymi dvarami a nikdy viac.po 4rokoch som bola rada ze som sa ich zbavila.kupila som.skrine s otvaracimi dverami a uz som spokojna.na tych posuvnych mi vadilo asi uz vsetko.

evkatk
25. mar 2026

Cez posuvné dvere prechádza do skrine prach. Treba aspoň 2 x mesačne všetko vybrať, skriňu umyť najmä v okrajových rohoch.

ivicatolic
31. mar 2026

@lamonita minulý rok som kúpila posuvné, nepríde mi, že by som tam mala haldy prachu a vlasov, kolegyňa kúpila minulý týždeň v Sconto tiež posuvné, aj zrkadlo....do malých priestorov určite posuvné 👍

david012
29. apr 2026

My sme si davali vyrabat skrine od firmy skrinka.sk. Maju konfigurator na skrine na otvaracie aj posuvne dvere. Nakoniec rozhodli pre skrine s otvaracimi dvierkami. Za mna vyzeraju modernejsie a cistejsie aj ked su o nieco drahsie ako skrine s posuvnymi dverami. Dvierka idu od zeme po strop. Musim povedat, ze oproti tomu co sme mali v minulosti su tieto skrine podstatne robustnejsie a pouzite kovanie je od znacky BLUM. To iste mame v kuchyni a nemali sme s tym nikdy ziaden problem.

Strana
z2