icon

Tepelné čerpadlo: Výhody a náklady na prevádzku

16. jún 2026

Ahojte velmi rozmyslame nad tepelnym cerpadlom.Kolko vas to stalo,kolko platite za elektrinu,aku mate spotrebu elektriny a kolko kw tepelne cerpadlo mate,vykuri to dostatocne??
Dakujem za odpovede.
Rozmyslame,ze system drevo/pelety ponechame ako to je.Akumulacku kotol ma,vykuruje aj bojler.Ten ale chceme vykurovat tepelnym cerpadlom aj cez leto,teda kedze mame aj fotovoltiku islo by zadarmo.Dom je zatepleny,strecha aj stropy,plastove okna.Teraz platime za elektrinu 51eur,ale musime kupovat a uskladnovat pelety,tak rozmyslame ci do toho ist,ci neist.
Ako to mate u vas doma,ste spokojne??

Strana
z2
oskvarka
Včera o 07:24
@anonym_autor

Zohnan normalnu firmu je dnes velke umenie.1 bol na obhliadke,ze posle cenovu ponuku,od utorka ani obraz,ani zvuk.Dalsi slubil,ze pride na obhliadku tak isto,ani obraz ani zvuk.Ze dalo by sa mu dnes alebo zajtra.
Tato firma,pekne vsetko rozpisala,vypocitali tep.stratu,nacenila vsetko.Realne sa tam uz nic nebude na tej cene nebude menit.Dotacia je tam vyse 4000eur,tu si pekne oni sami vybavia a ked sa im to neujde,tak aj tak nic nedoplacame.Zmluve pekne bude vsetko napisane,do 2tyzdnov mozu prist montovat.
Komunikacia uplne super,aj ta rychlost s cenovou ponukou.
Teraz akurat ale riesime akumulacku,aj tu nam tam nacenila,ale my uz naozaj nemame miesto,tak uvidime ci sa da to da zapojit aj do tej nasej,takze by cena bola este nizsia.
Som ale sklamana ako jednaju taketo pidi firmi s ludmi.

@anonym_autor no aj mi máme akumulačky vlastne a na iné miesto nemáme tak daj vedieť čo ti povedia.

autor
Včera o 07:36
@oskvarka

@anonym_autor no aj mi máme akumulačky vlastne a na iné miesto nemáme tak daj vedieť čo ti povedia.

@oskvarka trenciansky kraj.

autor
Včera o 07:40
@oskvarka

@oskvarka som velmi naklonena k tejto firme,co nam normalne poslala ponuku.Komunikacia na urovni,robia cele slovensko.
Pri takomto arogantnom spravani sa clovek boji,ze ludi nechaju aj mrznut ak by sa co si dokazilo,lebo ved oni nestihaju.A toto su firmi male priamo z nasho mesta.

autor
Včera o 08:38
@oskvarka

@oskvarka takze uz sme sa teda definitivne rozhodli,pre tuto firmu.Pani im to ukazala,ze sa bude dat im napojit aj na tu nasu akumulacku.Ale budu tam dorabat veci,co moze prak.vyjst rovnako ako keby dali ich.Takze sme na rovnakej cene.
Teraz da technikom nase cisla,pridu na obhliadku tam si teda s muzom povedia,ako co s tou akumulackou.Ono keby to vyslo rovnako,tak radsej tuto starsiu predame a dame tam ich a je aj miesto na to.To uz sa dohodnu.Potom urobi novu a definitivnu zmluvu,fakturu a uz sa vlastne dohodne termin.Jej vravim ale my 14teho odchadzame na dovolenku a to uz by sme boli radi,keby to bolo.Ale nie nechame to asi az po dovolenke,takze na august,ked aj my budeme mat volno cez tyzden,ved je leto.
Kotol dame potom napojit cisto len na pelety bez akumulacky.To zase pride kurenar,co nam kotol napojil.
Takze uz je to definitivne rozhodnutie.
Dam ti na nich kontakt.
https://www.kurimlacno.sk/
Klikni si ich stranku,robia naozaj po celom slovensku.Teraz ked tam zavolas,tak ti povedia,ze ti zavola ten/ta co robi Vas kraj.Naozaj robia cele sk.

ik70
Včera o 09:58

My máme od tejto firmy https://www.kamtop.sk/KONTAKTY-a2_0.htm z Bánoviec nad Bebravou.

autor
Včera o 10:01
@oskvarka

@oskvarka potom daj vediet,ako ste sa rozhodli aspon budes moct si vybrat z viacerych zdrojov.

autor
Včera o 10:04
@ik70

My máme od tejto firmy https://www.kamtop.sk/KONTAKTY-a2_0.htm z Bánoviec nad Bebravou.

@ik70 vies,co sa mi paci este na tejto firme,ze ma dotaciu az 4300eur,ten chlapik co bol u nas,ze no ked ste mimo mesta,je cisty vzduch tak dotacia ide nizsie.A tu vidis,ze este aj na viac sa da.Pekne si to bude uz firma riesit,teda mame cenu uz odpocitanu od dotacii.

simca06022011
Včera o 10:08
@anonym_autor

A teraz tiez taka arogancia,lebo som sa pripomenula,na tu cenovu ponuku.Ze no viete ja nesedim cely den pri pc,dnes alebo zajtra vam ju poslem.Kokos,ako aby sa clovek este doprosoval.Taketo jednanie tak nenavidim.

@anonym_autor trosku trpezlivosti, fakt ludia co taketo veci robi by realne potrebovali asisentku len na ponuky. To sa ked sa montuje a robi nestiha D

edinka126
Včera o 10:12

ano mám a spokojnosť mame DAIKIN

autor
Včera o 10:15
@simca06022011

@anonym_autor trosku trpezlivosti, fakt ludia co taketo veci robi by realne potrebovali asisentku len na ponuky. To sa ked sa montuje a robi nestiha D

@simca06022011 presne tak,ked robili fotovoltiku,pekne prisli manzelia teda majitelia firmi.Oni mali nastarosti cisto len obhliadky,cenove ponuky.Prisli dalsi dali panely,prisiel dalsi elektrikar zapojil,prisiel dalsi revizny technik,dalsia pani mala nastarosti dotacie.
Takto by to malo fungovat.
Ale funguje to u mnohych takto 5ti,6ti chalani robia vsetko a vsade a potom to cloveka velmi odradi.Aj celkova komunikacia.

simca06022011
Včera o 10:28
@anonym_autor

@simca06022011 presne tak,ked robili fotovoltiku,pekne prisli manzelia teda majitelia firmi.Oni mali nastarosti cisto len obhliadky,cenove ponuky.Prisli dalsi dali panely,prisiel dalsi elektrikar zapojil,prisiel dalsi revizny technik,dalsia pani mala nastarosti dotacie.
Takto by to malo fungovat.
Ale funguje to u mnohych takto 5ti,6ti chalani robia vsetko a vsade a potom to cloveka velmi odradi.Aj celkova komunikacia.

@anonym_autor no len vies to nieco stoji mat xy ludi len na to a na to.. ine je ked si to robi majitel (a to si vacsinou robi), ale zaroven aj kontroluje velakrat pracu a vybavuje ine veci ako CP

autor
Včera o 10:39
@simca06022011

@anonym_autor no len vies to nieco stoji mat xy ludi len na to a na to.. ine je ked si to robi majitel (a to si vacsinou robi), ale zaroven aj kontroluje velakrat pracu a vybavuje ine veci ako CP

@simca06022011 to mas pravdu,ze to nieco stoji.Vzdy je to nieco za nieco,investuje dostane viac zakaziek,bude mat na vyplaty.Takto je to skor o tom,ze tie zakazky strati,ale zase tc je teraz popularne,takze aj tak bude mat dost zakaziek.Takze co tam potom ked strati par zakaznikov.

autor
Včera o 14:01

A uz aj poslala ponuku aj tato druha firma a teda cena 11300eur,dotacia len 3500eur a to bez vymennika,keby k tomu pocitali aj ten tak viac ako 12000eur by to vyslo.Ale tento by dal 12kw cerpadlo.

lenja1
Včera o 20:48

Mám tepelne čerpadlo 6kW Daikin cena bola 6500 plocha domu obytná 147m. Podlahové kurenie. V zime kurim na 24-25. Mesačne platím za el. 76euro. Cely dom na elek. Toto sa nedá porovnávať každý dom ma iné tepelne straty. Ja som staval sám mám to celkom dobre izolovane. Spotrebu ročnú mám cca 4,5 mwh.

autor
Včera o 21:07
@lenja1

Mám tepelne čerpadlo 6kW Daikin cena bola 6500 plocha domu obytná 147m. Podlahové kurenie. V zime kurim na 24-25. Mesačne platím za el. 76euro. Cely dom na elek. Toto sa nedá porovnávať každý dom ma iné tepelne straty. Ja som staval sám mám to celkom dobre izolovane. Spotrebu ročnú mám cca 4,5 mwh.

@lenja1 ved realitu uvidime az o rok,hlavne teda kolko pride faktura v auguste o rok,po zime a teda ci bude treba vobec peletky zapinat.

Strana
z2