icon

Výhody a nevýhody nákupu na firmu kamaráta

6. nov 2025

AHojte, ideme stvavať dom mame možnosť nejake veci dajme tomu obklad alebo tak zobrať na kamarata (ma firmu). Znamená to prenho niečo? Resp nijak mu nezdvihnem vydavky alebo niečo? Je to aj prenho vyhodne akoby mohlo byť pre nas? Alebo to prenho neznamena nič.. Nebudu to nakupy za niekoľko tisic €...
Nevynam sa v tom tak prosím normálne komenty

anonym_af46d3
6. nov 2025

@anonym_autor jemu to zníži dph v účtovníctve , ty máš o dph lacnejší nákup.

Platiť však musíš buď cez neho - jeho kartou alebo hotovosťou.

anonym_3ae36f
6. nov 2025

Vyberajte pozorne ale, lebo tu nefungujú reklamácie a vrátenie tovaru rovnako ako u bežných zákazníkov.

krasneleto
6. nov 2025
@anonym_af46d3

@anonym_af46d3 presne tak... vyhody to ma pre obe strany

autor
6. nov 2025
@anonym_af46d3

@anonym_af46d3 takže je to okej aj prenho? Je to znamy mojho muža a muž to berie ako hotovu vec, že môžeme nakupiť ale teda aby sme mu nespravili nejaký škrt.. Aj ked ako píšem nebudú to tisicove čiastky

autor
6. nov 2025
@anonym_3ae36f

Vyberajte pozorne ale, lebo tu nefungujú reklamácie a vrátenie tovaru rovnako ako u bežných zákazníkov.

@anonym_3ae36f dakujem, išlo by o dlazbu, zamkovú dlažbu, umyvadlo ... ostatné veci budeme mať na mieru

autor
6. nov 2025
@krasneleto

@anonym_af46d3 presne tak... vyhody to ma pre obe strany

@krasneleto to rada počujem dakujem pekne

anonym_81d462
6. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_af46d3 takže je to okej aj prenho? Je to znamy mojho muža a muž to berie ako hotovu vec, že môžeme nakupiť ale teda aby sme mu nespravili nejaký škrt.. Aj ked ako píšem nebudú to tisicove čiastky

@anonym_autor A ako kamarat vykaze ten material? Co s nim spravi? Ako ho dostane "z firmy"?

anonym_af46d3
6. nov 2025
@anonym_81d462

@anonym_autor A ako kamarat vykaze ten material? Co s nim spravi? Ako ho dostane "z firmy"?

@anonym_81d462 Stačí ak má kamarát stavebnú firmu, kto bude riešiť o 20m2 navyše dlažby? Či pôjdu premerať z DÚ do každej stavby? 😂🤦‍♀️

autor
6. nov 2025
@anonym_af46d3

@anonym_81d462 Stačí ak má kamarát stavebnú firmu, kto bude riešiť o 20m2 navyše dlažby? Či pôjdu premerať z DÚ do každej stavby? 😂🤦‍♀️

@anonym_af46d3 áno ma nakupene pozemky a stava kade tade. Neviem či aj momentálne ale nedávno dokoncil jeden projekt.. Ale teda neviem čo sa týka učtovnictva ako to chodi
Na nasom mini dome a mini pozemku to bude kusok :D

anonym_81d462
6. nov 2025
@anonym_af46d3

@anonym_af46d3 no, v malom mnozstve urcite... preto sa pytam... zalezi, ake ma odbery a ci 'sa to strati'...

anonym_af46d3
6. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no urobíš mu škrt ale pozitívny 🙂. Jedine čo ti neodporúčam je kúpiť vodovodné batérie cez neho - tie sa zvyknú kaziť, takže radšej to mať jednoduché, čo sa týka reklamácie.

autor
6. nov 2025
@anonym_81d462

@anonym_af46d3 no, v malom mnozstve urcite... preto sa pytam... zalezi, ake ma odbery a ci 'sa to strati'...

@anonym_81d462 máme malý dom, obkladanie vlastne len kupelna (7m)+ mini wc. Dlazba vonkajsia len na parkovanie + terasa. Ostatné by bolo zrejme len vybavenie kupelne (vana + umyvadlo). Neviem teda čo všetko je možné, či aj napríklad spotrebice do kuchyne. Ale vravím, nebudu to horibilné položky ale pomôžu nám

anonym_af46d3
6. nov 2025
@anonym_81d462

@anonym_81d462 ak by si on sám nebol istý, že to je ok, tak by do toho nešiel. Tiež som si elektroniku kupovala na firmu, kde pracujem, lebo je to ok aj z pohľadu DÚ.

anonym_6c4fc6
6. nov 2025
@anonym_af46d3

@anonym_81d462 ak by si on sám nebol istý, že to je ok, tak by do toho nešiel. Tiež som si elektroniku kupovala na firmu, kde pracujem, lebo je to ok aj z pohľadu DÚ.

@anonym_af46d3 aj my sme si tak kupovali elektroniku

martinkatinka
6. nov 2025

Kebyto nebolo pre neho vyhodne, tak ti to nenavrhne.

brontofuz
Autor odpoveď zmazal
brontofuz
6. nov 2025

kamarat dostane bloček, dostane z kasy peniaze, DPH si uplatní, a este neplati zdravotne odvody kedze to nie je plat alebo odmena za pracu =)

brontofuz
6. nov 2025

Nech ti vrati DPH aspon

brontofuz
6. nov 2025

@brontofu troska som sa sekol takto funguje ked to objednas Ty a das mu bločky =)

olivierko229
6. nov 2025

@anonym_autor mna napada nevyhoda prenho viac faktur, zavisi teda od ekonomky, niektore si uctuju kazdy papier zvlast ..ale ak sa vam ponukol, tak okej, zrejme rata s odpoctom dph za material.

autor
6. nov 2025

dakujem za odpovede 🙂

rozculena
6. nov 2025
@anonym_autor

dakujem za odpovede 🙂

@anonym_autor nezabúdaj,že nebudeš môcť nič reklamovať,a to by som teda pri spotrebičoch neriskovala

tiezjedna
6. nov 2025
@anonym_81d462

@anonym_81d462 to by mu najskôr musela prísť kontrola, aby to musel riešiť...

tiezjedna
6. nov 2025
@brontofuz

Nech ti vrati DPH aspon

@brontofuz tak logický predpoklad je, že im to dá za ceny bez DPH, inak by sa nebolo o čom baviť...

marhulka13
6. nov 2025
@anonym_af46d3

@anonym_autor no urobíš mu škrt ale pozitívny 🙂. Jedine čo ti neodporúčam je kúpiť vodovodné batérie cez neho - tie sa zvyknú kaziť, takže radšej to mať jednoduché, čo sa týka reklamácie.

@anonym_af46d3 a aký je problém pri reklamácii?

anonym_af46d3
6. nov 2025
@marhulka13

@anonym_af46d3 a aký je problém pri reklamácii?

@marhulka13 nemusí ti byť uznaná (ani ti nemusia dať záruku), lebo už to nejde cez spotrebiteľské právo ale cez obchodné.

anonym_611a3e
6. nov 2025

Pokiaľ viem záruka pri nákupe spotrebičov na právnickú osobu je 1 rok nie 2 roky ako pri FO