Zápach teplej vody v novostavbe
ahojte, mame novostavbu, ešte nebývame len zatiaľ chodím upratovať a dolaďovať detaily. Problém je že keď pustím teplu vodu tak neskutočne zapácha, pripomína mi to motorový olej, keď som sa pýtala developera povedal že mám nechať len odpustiť a bude to ok, nechala som viackrát po sebe všetky kohútiky v dome pustené aspoň 10 minút, avsak stále to je bez zmeny. Ale keď púšťam studenú vodu tak ta nezapácha.
Nemáte niektorá s tým skúsenosť?
@anonym_autor ako (cim) ohrievate vodu? Nove vodo-instalacne zariadenia a rozvody (potrubia) vody naozaj musia spociatku "vypachnut" (tepla voda tie novotove pachy "pozbiera" viac ako studena). A obzvlast, ked voda pomedzi tvoje navstevy v tych vodoinstalacnych zariadeniach/rozvodoch stoji.
Mame tepelne čerpadlo a bojler
Áno ja aj chápem že je to nové že to nebude hneď ako sme zvyknutí na činžiaku napríklad.. ale ten smrad nie je taký jak plastový alebo ako to nazvať z tých trubiek, včera napríklad som nechala pustené všetky batérie a prišla som do kúpeľne a cela smrdela ešte aj kúpeľňa od toho nie len ta voda 😳
Mame tepelne čerpadlo a bojler
Áno ja aj chápem že je to nové že to nebude hneď ako sme zvyknutí na činžiaku napríklad.. ale ten smrad nie je taký jak plastový alebo ako to nazvať z tých trubiek, včera napríklad som nechala pustené všetky batérie a prišla som do kúpeľne a cela smrdela ešte aj kúpeľňa od toho nie len ta voda 😳
@anonym_autor a ta tepla voda je inak cista? Napr. ked ju napustis do skleneho pohara a skumas. Jedine, co mi (okrem tej novoty vsetkeho) napada, ze by sa v bojleri zmiesaval (netesnost niekde) primarny ohrievaci okruh vody s teplou vodou (TUV), ktora ide do umyvadiel, drezu, sprch... Ale to by som daval skontrolovat majstrom co montovali TČ+bojler az po nejakom case (ak by sa to postupne zlepsovalo, vypachavalo).
@anonym_autor a ta tepla voda je inak cista? Napr. ked ju napustis do skleneho pohara a skumas. Jedine, co mi (okrem tej novoty vsetkeho) napada, ze by sa v bojleri zmiesaval (netesnost niekde) primarny ohrievaci okruh vody s teplou vodou (TUV), ktora ide do umyvadiel, drezu, sprch... Ale to by som daval skontrolovat majstrom co montovali TČ+bojler az po nejakom case (ak by sa to postupne zlepsovalo, vypachavalo).
@madeincssr áno je čistá, nie je nejaka kalna alebo tak .. no tak ešte počkám možno to prestane
@anonym_autor
Postupne to prestane zapáchať. Menili sme ohrievače vody a tiež asi týždeň smrdela teplá voda,ale potom to prestalo.

@anonym_autor ja som mala problém prvé týždne s čistou vodou , vôbec som ju nepila , chutila ako nové trubky 🤮 ale už je to okej