icon

Ako konzumovať ľanové semienka v tehotenstve?

20. máj 2025

Ahojte som v 37tyzdni tehotenstva a chcela by som začať jesť ľanové semienka a chia semiačka ale ľanové semienka som si kúpila nepomlete, doma nemám žiaden mlynček 😀 musím ich pomlieť? Alebo stačí keď ich nejako rozpucim. Ďakujem za odpovede 🤗😀

katinivova
20. máj 2025

neviem, podla mna nemusis....

gejb
20. máj 2025

Mala by si.
Keď tak skus podrvit v maziari alebo tlcikom na mäso.

autor
20. máj 2025
@gejb

Mala by si.

@gejb a môžem si ich dávať do jogurtu rozmočiť? Ja by som si ich chcela pomiesat s chia semiačkami každé ráno do jogurtu lebo to nedokážem piť v Tom čaji asi by ma z toho napínalo 😀

roja01
20. máj 2025

V KF predávajú mlynček na kávu okolo 10€. V ňom sa dajú lanové semiačka pomlieť veľmi ľahko. A treba každý deň pomlieť čerstvé a hneď spotrebovať. Najlepšie si ich dať do ovsených vločiek spolu s vodou a s nastruhaným jablčkom. Sú to výborné raňajky.

autor
20. máj 2025
@gejb

Mala by si.

@gejb teraz som si všimla že na Tom sáčku je napísané že nieje vhodné na konzumáciu bez tepelnej úpravy. To je kvôli tomu že sú celé? Alebo ako 😅

autor
20. máj 2025
@roja01

V KF predávajú mlynček na kávu okolo 10€. V ňom sa dajú lanové semiačka pomlieť veľmi ľahko. A treba každý deň pomlieť čerstvé a hneď spotrebovať. Najlepšie si ich dať do ovsených vločiek spolu s vodou a s nastruhaným jablčkom. Sú to výborné raňajky.

@roja01 moc také veci jesť ani nemôžem ja mám celiakiu už aj v týchto semiackach je napísané že môžu obsahovať lepok.

roja01
20. máj 2025

Predávajú bzlp ovsené vločky. Napriklad v Tescu. Záleží na tom, akú vážnu máš celiakiu.

michaela329
20. máj 2025

Mali by byť pomleté, aby sa uvoľnili tie účinné látky. A kúp si aj ďatle - tie nám tiež radili.

autor
20. máj 2025
@michaela329

Mali by byť pomleté, aby sa uvoľnili tie účinné látky. A kúp si aj ďatle - tie nám tiež radili.

@michaela329 tie už jem dlhšiu dobu asi od 34 týždňa 😅😀 ďakujem. A teda keď je na sáčku napísané že niesu vhodné na konzumáciu bez tepelnej úpravy je to kvôli tomu že sú celé? 😅 Alebo musím hľadať také ktoré to napísané nemajú 😀 ja mám také bio z DM.

michaela329
20. máj 2025

Úprimne, nikdy som to neriešila, jem ich roky 🙂 Svokor si ich pomleté daval do cottage syru, keď držal diétu kvôli rakovine - odporúčala mu to nejaká výživová poradkyňa, takže to asi nebude problém.

simonkaa27
20. máj 2025

tepelne sa upravuju kvoli lepsiemu straveniu a lepsiemu vyuzitiu zivin. cize aj neupravene semienka su vyzivne, ale nie tak ako po uprave. a melies ich preto, aby sa dali stravit, maju tvrdu supku, ktore nase telo nevie rozlozit.

kiki68
20. máj 2025

Ja som to nemlela teda, davala som ich do smoothie. Mozno tam ich trosku zomlelo. Teraz idem spravit to iste. Tie dstle mne osobne chutia. Tiez ananas som jedla na kila, ja ani neviem co teda pomohlo. Ale porod bol relativne kratky

autor
20. máj 2025
@kiki68

Ja som to nemlela teda, davala som ich do smoothie. Mozno tam ich trosku zomlelo. Teraz idem spravit to iste. Tie dstle mne osobne chutia. Tiez ananas som jedla na kila, ja ani neviem co teda pomohlo. Ale porod bol relativne kratky

@kiki68 a ananás čerstvý alebo v konzerve či to je jedno? 😀

kiki68
20. máj 2025

Cerstvy, vraj treba ten stred zjest 🤷‍♀️

natallys
20. máj 2025

Ja som ich v živote nemlela 😀 Zakaždým som nimi posypala napríklad pečivo, keď som si piekla domáce alebo na praženicu alebo tak.

majamat
20. máj 2025

pri lanovych semiackach vidis, ci tam lepok je, alebo nie je, a ovsene vlocky su aj bezlepkove.

adka3321
20. máj 2025

ja som si ich dala do vody a ponornym mixerom rozmixovala, nemas ani ponorny mixer?

autor
20. máj 2025
@adka3321

ja som si ich dala do vody a ponornym mixerom rozmixovala, nemas ani ponorny mixer?

@adka3321 áno to mám 🙂