Masáž hrádze pred pôrodom a ľanové semienka

17. jan 2022

Ahojte, koľko pred porodom ste praktizovali masáž hrádze? A ak ste jedli lanové semienka akým spôsobom ste si ich prichystali? Pomohlo vám niečo z toho ako príprava na pôrod alebo ani nie? Ešte mam v plane cvičiť s anibalom a piť alchemilka s malinikom.

tulup
17. jan 2022

Ja som robila masáž hrádze...semienka som pomlela a čerstvo mleté dala do jogurtu..veľkú lyžicu .. pila som malinik... Anibal som tiež chcela, no mala som s ním problém, akosi to nebolo pre mňa...tak som to nechala tak... Pôrod bol rýchly, v pohode, no nástrih som mala...asi šesť stehov...ale pre mňa to bolo úplne oki .. neviem, či mi niečo z toho pomohlo ..no aspoň po psychickej stránke isto...🙂.. keď nepomôže, isto neuškodí ...držím prsty 🍀

es2021
17. jan 2022

Aniball za mna mega vec a staci aj cm podla navodu a zbytocne neprehanat 🙂

silviazlat
17. jan 2022

Aniball je TOP. Veeeelmi mi pomohol sa pripraviť na porod. Masáž hrádze som praktikovala asi od 32tt cca nepamätám presne každý vecer po sprche.

tetaandulkova
17. jan 2022

Malinník odporúčam, mne pomohol. Ľanové semiačka som si pridávala do jogurtu a tak jedla. Aniball ma len vynervoval, vystresoval... akosi som si s ním nevedela dať rady. Ja som od nervov až revala čo som z neho bola sklamaná každý jeden raz keď som sa s ním snažila cvičiť. Absolútne nešiel tam, kde mal 😀 ani tak, ani s gélom, ani s ničím, teraz sa na tom smejem ale strašne to bolo, ja obdivujem všetky čo s ním vedeli manipulovať. Za mňa vyhodené peniaze. Pôrod som prežila aj tak, síce ma zašívali polhodinu, malá mala 4 kg ale prežila som. Najviac mi ale psychicky pomohla pripraviť sa na pôrod kniha Hypnopôrod a kadejaké meditačné videá na YT. Každú jednu kontrakciu som predýchala so zatvorenými očami a predstavovala si morskú vlnu, ako taká obrovská (bolesť) prichádza z diaľky z mora, naráža na breh, mení sa na penu a pomaly mizne (bolesť). Ako pre niektoré to je možno psycho predstava ale mne to fakt zaberalo, psychika je silná vec. Za mňa najpodstatnejšie je to, že som mala pôrod bez stresu a to mám v nemocničných zariadeniach syndróm bieleho plášťa 😎

januska20
17. jan 2022

Dievčatá a k čomu sú dobré semiačka?

travelllerka
17. jan 2022

Mám za sebou 2 pôrody, pri prvom som cvičila s aniballom a jedla semiačka, pri druhom ani jedno ani druhé, oba pôrody boli bez nástrihu a bezproblémové. Ale čo som si všimla pri cvičení s aniballom, ktoré mi ale že vôbec nešlo, že pár dní pred pôrodom to zrazu išlo ľahko, takže to sa skôr prirodzene telo uvoľnilo a zmäklo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre