Ako zvládnuť veľký hlad počas tehotenstva?
Mám obrovský hlad. A keď sa nenajem tak ma začne napinať a je mi na zvracanie,ale ešte som nezvracala.
Pojedle som OK ale to fakt mám jesť každú hodinu?🤣
Neviem ako sa mám stravovať. Keďže ja moc zeleninu nemusím. Poraďte mi.
@cskrisztinka a ovocie? Alebo skús syr,tvaroh,ja som jedla cottage veľa v tehotenstve,alebo biely jogurt. A horúce mlieko som zvykla piť,to mi pomahalo aj pri nevoľnostiach v tehotenstve
Nirmalne sa najedz, veď nemusíš zas jesť za 10tixh, ale toto nie je obdobie kedy by si mala hladovať
@klarissa25 no asi tak trošku blbosťi 🤣
Ale non-stop by som jedlá jablko asi to je fajn
@cskrisztinka ja som tiež v tehotenstve s dcérou mala obdobie,že som jedla denne jablká. Pritom jablká príliš neobľubujujem,no vtedy som ich skrátka "musela"mať. Smiali sa zo mňa,že tehotné ženy jedia obvykle uhorky a ja tlačím do seba jablká 😁
S jablkami to mam tiez tak🤣 a este s pomarancami❤️
Tiez som inak stale hladna, aj ked si urobim kralovske ranajky, do hodiny uz potrebujem nieco zas jest..
mne pomohlo so sebou nosit bebe keksy, ked mi zacalo byt takto zle dala som 1-2 keksiky a prestalo to... ale tieto vlcie hlady som mala strasne dlho, z nicoho nic hlad a z neho pocit na odpadnutie a na grcanie...
Len sa najedz. Toto su take nutkania, co volou neovplyvnis.
Skus si dat nieco zdravsie, ak sa ti da. Chrumkaj mrkvu. Knackebrot. Musli tycinku. Jablko s arasidovym maslom. Piskoty. Mozno by ti stacil len platok syra a kusok ryzoveho chlebika. Kusok uhorky. Redkvicku. Par oliv. Poskusaj, po com ti nebude zle 🙂
A odporucan naozaj skusat aj roznu zeleninu. Nielen pre teba, aby si mala dost vyzivnu stravu pocas tehu, ale potom aj pre dieta, aby sa od teba naucilo jest zeleninu a zilo zdravy a dlhy zivot 💚
Mozno ten vlcie hlad prejde po 1 trimestri, ale mozno aj nie.
Vitaj v tehotenstve 🤣 prvý trimester som jedla len hrozno a celozrnný chlieb s lucinou. Nič iné. Nič iné moje telo neprijalo 🤣
Jablko podporuje trávenie, preto si stále hladná, jedávala som ho s tvrdým syrom.
@cskrisztinka ja mám vždy najväčší hlad 7.-8.9- mesiac. Takže keď si hladná už teraz na začiatku, na konci to bude horšie. 😅 Na konci som aj najviac vždy pribrala. Na začiatku do toho 6 mes má bábätko do 700g, to nemáš čo úplne že naviac jesť. Je to viac menej asi len pocit z tých hormónov, nevoľnosti. Ale potom behom 3 mesiacov naberie váhu trojnásobne, takže tam už dáva zmysel aj ten hlad za dvoch.
Treba si to strážiť tak nejako rozumne, žeby si to neprehnala.. sledovať aby si do 6 mes pribrala max 10kg, lebo potom priberieš 10kg behom tých posledných 2-3 mesiacov. Aspoň ja to takto mávam.
Mne nebyvalo tak klasicky zle, ze grcanie, ale bola som hladna a az ma zacal boliet zaludok a pocit, ze uz-uz sa pozvraciam. A toto iste mala sesterka a pomahalo nam obom zobat. Proste daco male stale zut. Nedalo sa inak. Neskor mi to preslo. Ci uz kus jablka, jogurt, alebooo...piskoty, vianocka s maslom a lekvarom 😖, prostoooo, jedla som. Ked to pomahalo, tak co?
@cskrisztinka asi az porodom🤣 ked si pomyslim, ze este 3 mesiace budem takto zrat.. ved budem ako gula🤣🤣

@cskrisztinka A prečo sa teda nenaješ???