icon

Je bezpečné piť alkohol v tehotenstve?

26. aug 2025

Nemyslím teraz sa ožrať na mol...ale či ste si ako tehotné dali sem tam pohár vína alebo prípitok na oslave a tak...či to neškodí, alebo radšej vôbec nič.

amelia89
26. aug 2025

nedala som si lebo aky je v tom benefit ? pre dieta to moze byt jedine skodlive a pre mna to nema vobec ziadny zmysel …

palya97
26. aug 2025

Nie, ani kvapku

anonym_e6ca97
26. aug 2025

@anonym_autor nie, ja nepijem vôbec počas tehotenstva, akurát tak raz na jazyk som ochutnala ale to je tak všetko

7miriam77
26. aug 2025

Mne raz išlo strašne na chuť pivo, ale úplne až sliny mi tiekli 🤣🤣, dala som si malé čierne. Mňam. Okrem toho nič. Dcérka zdravá ako buk 🤣♥️😍

surama
26. aug 2025

Nie, ani kvapku.

lucia147852
26. aug 2025

Nie, to ozaj nevieš vydržať 9 mes bez chlastu?

laskonka_lasky
26. aug 2025

Normalna zenska si neda ani kvapku alkoholu,ani pohar vinka ani symbolicky na pripitok..

michaelam2
26. aug 2025

Nie nikdy nic. Strasne som mala chut na jablkovy cider ale nedala som si. Pila som jablkovy dzus 😀

anonym_bfdec1
26. aug 2025

Ani kvapku. Myslím, že mám zdravý pohľad na to, čo sa môže a nemôže v tehotenstve (neprídem si ako nejaký fanatik) a po jednom pohári by možno malému fakt nič nebolo, ale načo riskovať. O dieťatko sme mohli prísť v druhom trimestri, čiže ozaj som nemala potrebu zbytočne riskovať… ale tak každý podľa svojho uváženia…

januska12323
26. aug 2025

Z dvoch glgov sa dieťaťu nič nestane, je len na tebe či si dáš.

kiwi3
26. aug 2025

naozaj sa niekto toto pyta? jasne, ze to skodi a velmi.

kiki68
26. aug 2025

Niec ked uz som vedela, ze som tehu ani kvapku. Ale ja nejak nepijem ani mimo tehu .

kaca222
26. aug 2025

Nie, každá kvapka sa dostane k dieťaťu. Áno, z jedného pohára sa nič nestane, ale len úplný blbec bude dobrovoľne posielať alkohol dieťatku v brušku

anonym_b20f57
26. aug 2025

Ako sa toto moze opýtať jedna tehotná žena. Alkohol je svinstvo nehodlam ho podporovať. V tehotenstve môže mať fatalne následky pre dieťa. Vieš kolko je takych postinutých detí v ústavoch.

babushkaem
26. aug 2025

si vygoogli FAS, aj ked z par glgov sa nic nestane, ale ja som to ani nepokusala

anonym_299212
26. aug 2025

Osobne úplne kľudne vynechám pripitky a podobne, naco? Nič sa mi nestane keď si nedam a nato nemusím byt ani tehotná.

diewcatqoo
26. aug 2025

Nie, nepila som vobec. Ale dala som si 2x kolac, v ktorom bol alkohol. Prvykrat som o tom nevedela. Druhykrat uz ano, ale mala som nan strasnu chut a z toho mnozstva alkoholu sa urcite nic stat nemohlo.

vroni
26. aug 2025

Nie, nie je to bezpečné. Z jedného prípitku či pohára vína sa nestane vôbec nič. Ale myslí sa za celé tehotenstvo a nie každý deň. Alebo týždeň. Možno by som si dala prípitok na vlastnej svadbe alebo nejakej super výnimočnej prilezitost. Alebo keby sa mi z chuti na pivo či víno križili oči (hlt). Ale stále to nie je ani rozumné ani odporúčaniahodne. Našťastie sa u mňa žiadna speci príležitosť ani kríženie oči nevyskytli.

martinka13
26. aug 2025

Jasné že radšej nič. Občas som si dala likérovy bonbon.

athena27
26. aug 2025

@anonym_autor určite to nie je bezpečné, ale zas z pohára vína sa nič nemusí stať. No riskovať to? načo. Ja som pila počas tehotenstva nealko šapmanské, naozaj je veľmi dobré 🙂 vyskúšaj 🙂

michaela329
26. aug 2025

@anonym_autor nie, nie je. Rovnako ako nie je bezpečné "trochu" fajčiť, alebo "trochu" drogovat. Ak máš problém s alkoholom, smer terapia.

jomarch
26. aug 2025

nedala som si ani glg odkedy som mala pozitivny test. nepijem ani po porode, uz je to skoro 20m co nepijem. odpila som si raz z piva (uz ked bola mala na svete) a skoro ma naplo a to som pivo pila rada 😂 ale, vzdy som mala rada prosecco a piva typu IPA a vsetko existuje aj v nealko verzii, cize ja som spoko 🙂 a vobec mi to nechyba. kks s tym deficitom spanku by som mala podla mna tyzdnovu opicu aj z maleho alko piva 😂😂

zuzikak
26. aug 2025

alkohol sa dostava do krvi. Ta krv vyzivuje tvoju placentu a tvoje dieta. Fakt to potrebujes ?

marianarem
26. aug 2025

@anonym_autor Ja som si nedala vobec nic, ono to realne ozaj netreba k zivotu.

sharapaty
27. aug 2025

Mne bolo a aj je v tehotenstve nepríjemné dať si aj nealko šampanské. 😀 až moc mi to pripomína to alko, že mi to vôbec nejde na chuť.
Alkohol je škodlivý aj mimo tehotenstva, tak načo vystavovať ešte aj nenarodené dieťa tomu bordelu? Myslím, že tých pár mesiacov stojí za to to vydržať “na sucho”.