Je bezpečné piť kávu v 1. trimestri?
Ahojte, potrebovala by som poradit, som na uplnom zaciatku tehotenstva. Asi 5-6 tyzden, este to nemam lekarom potvrdene, iba domacim testom. Vsade citam rozne nazory ohladom pitia kavy v tehotenstve. Bola som zvyknuta pit kavu denne, 3-4 salky kvalitnej zrnkovej, espresso sem tam slabsie cappuccino. Kavu nikdy nepijem na prazdny zaludok. Mavam nizky tlak.
Niekde pisu ze kava je ok 1-2 salky denne, inde ze ju treba uplne vynechat.. Skutocne sa jej musim uplne vzdat a vymenit za tie nie uplne chutne ranajkove. Alebo tak 1 maximalne 2 kavy za den budu ok?.. som mierne z toho zufala.. k lekarke mam prist az o 2 tyzdne, v telefone som sa na rychlo toto zabudla spytat.. tak hladam nejaku rozumnu info tu od vas skusenejsich.. dakujem 🙏🏼
Ja pijem od začiatku 2 kavy denne, ale hlavne v prvom trimestri, asi od 6. týždňa, mi káva začala úplne smrdieť a neznášala som jej chuť. Dávala som si len jednu väčšiu lyžičku kávy a do polovice pohára som si nalievala mlieko, aby som tým ako tak prebila chuť kávy... teraz som 16 tt a asi týždeň, čo pijem kávu opäť bez mlieka, že ju dokážem vypiť a znova mi chutí. Ale od začiatku tie 2 kavy denne mám, ináč by som nedokázala fungovať.
Kávu piť môžeš
Pila som obe tehotenstva kávu ako predtým. 2 šálky denne, rovnako coca colu, kofolu a na jarmoku som si dala aj pohárik burčiaku 🤷 sme tu, moje deti aj ja. Takže sa ukludni a bud v pohode, tehotenstvo nie je choroba, nebuď v strese a užívaj si ho.
kôli obsahu kofeinu su dve šalky ok, mali by obsahovať maximalne doporucene množstvo, uz si nepamatam tu hodnotu, skus vygoogliť.
Dakujem pekne.. tak teda budem ju pit s mensim obmedzenim na 1-2 denne, kym mi chuti teda. Som malicko v strese snad zo vsetkeho, vselico citam vsade same obmedzenia pre tehotne. 🤦🏼♀️ pride mi to pritiahnute za vlasy. Neberiem to ako chorobu, necitim sa zle, chuti mi snad vsetko normalne, len sa bojim aby som nejak neublizila buducemu babatku ci nieco nepodcenila .. je to pre mna nove vsetko..
Kludne mozes kavu pit … ja som mala par mesiacov v tehu kedy som ju nezniesla a potom zase ok. Inac nedonosenym detom sa v DE davaju kofeinove infuzie … a nema z toho ziadne nasledky … len mu chuti kava (aj ja som bola ako dieta posadnuta kavou a tiez som sa narodila predcasne .. ale neviem ci uz za sociku podavali kofein)
Podla mna 1-2 salky su ok, ja som mala toto s ciernym cajom, tiez som si dala max salku denne
Na nete nečítaj nič, lebo podľa toho by si mala žiť zo vzduchu lebo všetko škodí :D
1-2 kávy denne sú úplne ok. Zisťovala som si to tiež na začiatku tehotenstva 🙂
@sisska96 vsak presne tak sa prave citim.. ze snad nic nemozem😀neverim ze tak tehotne zeny funguju..
ja som pila kávu normálne pri všetkých troch deťoch, vlastne som sa ako tehotná neobmedzovala vôbec v ničom... jedla som syry, sushi aj tataráky. Iba alkohol som obmedzila, ale občas som si aj pohár vína dala😉
Cele tehotenstvo som pila 2 kavy denne, vsetko je OK.
Ja som prave v prvom tehotenstve zacapa pit kavu. Nariadil mi to doktor dat si jednu. To som bola mlada 22rocna
Daj si normálne a bez výčitiek. Iba by som osobne obmedzila na 1-2 šálky denne 🙂
Inak ja som veľký kávičkár, ale od 8. Do 13.tt som kávu nemohla ani cítiť
Kľudne si daj všetko, len nefajči, nepi veľa alkoholu - ževraj deci vína neuškodí, hlavne ak máš nízky tlak, nejedz surové mäso a hotovo, nič viac nič menej
Dakujem pekne za vsetky odpovede, az som kludnejsia a spokojnejsia😊
Nefajcim ani nepijem, cize toto nie je problem, ale ta kava by ma mrzela, keby vobec nesmiem😊
Okrem alkoholu a drog mozes vsetko
Veľa kávy v tehotenstve viac ublíži tebe ako dieťaťu, znižuje vstrebávanie minerálov & vitamínov. Potrebuješ ich teraz veľa na zdravý rast a vývin dieťaťa + správne fungovanie tvojho tela (tvorbu hormónov ...) Keď ich máš nedostatok, telo a dieťa si ich berú z kostí, svalov, orgánov... vápnik, horčík, železo ... čo môže spôsobiť nervozitu, úzkosti, bolesti chrbtice, svalové kŕče, nepokojné nohy ... treba jesť výživnú stravu a menej kávy.
Ja som pila normalne 2salky
Niektoré tehotné ženy sa stravujú v tehotenstve horšie ako mimo tehotenstva, keďže z takmer všetkého vracajú a majú obmedzené potraviny, ktoré môžu zjesť bez ujmy. Mnoho žien doslava potrebuje sladené bublinkové nápoje, sladkosti alebo iné nezdravé jedlo.
Neber to tak vážne, všetko okrem nepasterizovaného mlieka a syrov, surového mäsa a rýb, plus samozrejme alkoholu a drog, môžeš smelo jesť.
Prosím ta, ja mam v tehotenstvsch jednu super prísnu zásadu ktorej sa držím- ziadny alkohol, ani počas kojenia! Nevadí ze mamilaci sú za!
A toť vsio. Potom ešte suši, surové našom a určite bikiny, co oficiálne môže dostať uškodiť, aj niektoré syry koli listerii.
Ale káva? Mam dve malé deti a som tehotna, v klude som si dala aj 3-4 z kávovaru. Prešov zriedka. Bez kávy by som neprežila dobre. Teraz mi občas samota žalúdok, tak si dám namiesto nej čierny čaj. Ake ked ti chuti, kludne si daj. Java ma ale jeden nepríjemný efekt - vďaka kofeínu sa nedobre vstrebáva železo, ha ho mam mizerne. To len ako onfo k tomu aby si vedela.
Joj ste zlate, dakujem vam vsetkym, som kludnejsia a pokojnejsia. Z toho co pisete ze sa nesmie/nemalo by sa, nie je u mna problem dodrzat, aj zvycajne take jedla nejem, ako susi, nic kde je surove mäso, a na mliecne mam intoleranciu tak to jem len sriedmo. Na bylinky musim dat pozor no, caje mam moc rada. Alkohol nepijem, sem tam sme si pripili niecim nizko %, ale to mi ani chybat nebude a cigarety nefajcim a drogy su u mna uplne tabu.
Najlepšie je vôbec nepiť kávu , čaj počas tehotenstva . Radšej pijávaj KVALITNÉ slovenské minerálky - dojčenské vody , čerstvé šťavy . Svojmu bábätku tak dopraješ krásnu pleť , silné trávenie . ži pre bábo počas tehotenstva a nie pre svoje chute .

Normalne si daj kávu, keď máš nízky tlak môže to byt nebezpečnejšie… ja som pila len ráno