Je bezpečné užívať laktázový enzým v tehotenstve?
Ahojte, chcela by som sa opýtať, či niektorá z vás užívala počas tehotenstva laktázový enzým . Ak áno, bolo všetko v poriadku? Nemalo potom bábätko po narodení nejaké ťažkosti? Alebo vy sté nemali nejaké ž ťažkosti ? Budem vďačná za vaše skúsenosti. ❤️
prepac mi blbu otazku ale ak mas strach z tazkosti/komplikacii naco uzivat? vsak sa da fungovat aj bez toho. len sa vyradi dana potravina. ci sa mylim?
ake tazkosti by mali byt? laktazovy enzym bud produkuje telo samo alebo ked nie treba ho doplnit nie je to ziaden nebezpecny liek.
@anonym_c9995a tak len som sa chcela opýtať lebo moj doktor gastro keď som este nebola tehotna tak mi povedal ze nieje dobre ho brať každý deň🙂 tak som len chcela vediet skúsenosti či niektorá bralá v tehotenstve 🙂
@anonym_c9995a tak len som sa chcela opýtať lebo moj doktor gastro keď som este nebola tehotna tak mi povedal ze nieje dobre ho brať každý deň🙂 tak som len chcela vediet skúsenosti či niektorá bralá v tehotenstve 🙂
@seyran24 vssk to mas uzivat len pred jedenim mliecnych vyrobkov obsahujucich laktozu v dnesnsj dobe najdes uz vsetky aj oznacene ako lacto free, co jest mozes uplne bez problemov a normalne a nemusis brat ziaden enzym laktszy predtym.
@seyran24 vssk to mas uzivat len pred jedenim mliecnych vyrobkov obsahujucich laktozu v dnesnsj dobe najdes uz vsetky aj oznacene ako lacto free, co jest mozes uplne bez problemov a normalne a nemusis brat ziaden enzym laktszy predtym.
@anonym_c9995a az na to, ze tieto bezlaktozove vyrobky tam uz maju pridany enzym laktaza (pozri si zlozenie). Len je to pohodlnejsie, ze sa nemusis natahovat s tabletkou.
@anonym_c9995a az na to, ze tieto bezlaktozove vyrobky tam uz maju pridany enzym laktaza (pozri si zlozenie). Len je to pohodlnejsie, ze sa nemusis natahovat s tabletkou.
@simsalabim a? Meni to nieco na tom, ze enzym laktaza by si malo telo prirodzene produkovat ale neprodukuje? A zlozenie si nemusim pozerat nakolko uz necelych 10 rokov som na bezlaktozovej strave a na tehotenstvo naozaj to nemalo ziaden vplyv ani na plod.
@simsalabim a? Meni to nieco na tom, ze enzym laktaza by si malo telo prirodzene produkovat ale neprodukuje? A zlozenie si nemusim pozerat nakolko uz necelych 10 rokov som na bezlaktozovej strave a na tehotenstvo naozaj to nemalo ziaden vplyv ani na plod.
@anonym_c9995a nepochopila si to, ja som reagovala na to, ze "nemusis brat laktazu pred tym" - aby autorka vedela, ze v tychto vyrobkoch laktaza tak ci tak uz je, takze je zbytocne riesit, ci v tehotenstve laktazu ano alebo nie... v tych vyrobkoch je a nie je nijako skodliva, inak by tam bolo upozornenie.. Ja som tiez bezlaktozova dlhe roky a niekedy, v case, ked sa menia rocne obdobia, musim aj k bezlaktozovym vyrobkom pridat lakatazu... asi tym, ako sa meni krmivo pre kravy, ma ich mlieko rozny obsah laktozy a standardne pridana laktaza mi v nich nestaci.

ake tazkosti by mali byt? laktazovy enzym bud produkuje telo samo alebo ked nie treba ho doplnit nie je to ziaden nebezpecny liek.