Tehotenstvo a laktázový enzým. Ako riešiť intoleranciu laktózy?
Ahojte 🙂 som v 14 týždni tehotenstva mam intoleranciu laktózy beriem aj Lejdyvita2 aj Probiotika a zajtra ideme na oslavu viete budú tam koláče torty všetko gynekologa som sa na to opýtala hneď ale povedal že do 3 mesiaca nemám nic brať teraz som sa otom ešte chcela informovať ale ma dovolenku už niektora z vás brala enzým? Dakujem za každuu odpoveď
@seyran24 to je uplne neskodna vec, ved je to enzym, jasne, ze to mozes brat.
Ja som brala aj lieky, ktore sa mozu v tehotenstve, nie je to tak, ze nic sa nesmie. Nie hala bala. Ale ked treba, su aj lieky, ktore tehotne mozu.
enzym nie je liek takze mozes uplne normalne
Mam silnú intoleranciu laktózy. Enzým neužívam.Jem bezlaktozove výrobky.
@abbey1 v bezlaktozovych vyrobkoch je pridana laktaza. Pozri si zlozenie 😉 Mne niekedy nestaci, musim si k nim dat laktazu (pri zmene rocnych obfobi, asi ako sa meni strava krav).
@abbey1 v bezlaktozovych vyrobkoch je pridana laktaza. Pozri si zlozenie 😉 Mne niekedy nestaci, musim si k nim dat laktazu (pri zmene rocnych obfobi, asi ako sa meni strava krav).
@simsalabim tiež tak, aj k bezlakozovym musím dať laktazan. V tehotenstve by to malo byť v pohode.
probiotika predpokladam, ze beries tiez bezlaktozove....
normalne si daj kludne aj 2 tabletky, ale sa neprejedaj kolacmi.
predpokladam, ze v kazdom kolaci bude smotana, maslo,alebo tvaroh.
vsetkeho s mierou, nech potom na druhy den nesedis od rana do vecera na zachode. na babatko laktaza vplyv mat nebude.
Keď som bola tehotná, tak som si vedela odoprieť veci, ktoré mi škodili, aby mi nebolo zle.
Proste to nejedz. Radšej si zober svoje jedlo, ktoré ti neuškodí.
Povieš, že nechceš, aby ti bolo zle. Normálny pochopí.

@seyran24 samozrejme, ved je to enzym, co sa ludom bezne tvori. Zrejme aj tebe, len nie v dostatocnom mnozstve.